Új hozzászólás Aktív témák

  • Tonyk

    veterán

    válasz arty #8708 üzenetére

    Én tuti nem tenném pendrivera. (Logolás nyírja a flash meghajtót.) így ha ha megdöglik. u.o. vagy vele, kezdheted előlről (hacsak nincs egy image róla valahol.)
    Nekem a múltkor újra kellett húzni az egész hóbelevancot, mert kapkodó hülye voltam. Nem tudom volt-e tán 5-10 perc meló (és ebben már a kötelező gikszer is benne volt).
    Első lépés: ssh és ssl frissítése, reboot. 1 perc
    Második lépés : Mivel a szükséges csomagok megvannak : funpkg -i *.txz , 2-3 perc
    Harmadik lépés: konfig állományok megvannak (TM, Minidlna, Proftp, NFS, Bootszerver, ), másolás a helyükre, reboot és megy minden a régiben.

    Sajna eljárt felette az idő. Tm-hez több frissítés nem lesz tőlem. A kezdeti reménykeltő helyzet után a fejlesztő leállította az automake-es verziót, cmake-el meg nem volt annyi időm, hogy összekalapáljam a nas alá. Cross-compile kellene desktop linux alatt, de az sem 2 perc összehozni. Így hanyagolom.

    Mindenkinek azt javaslom (lassan engedjék el), hogy bár otthoni felhasználásra fasza kis nas ez, de inkább ruházzon be valami x86/x64 alapba. (J4105). Nincs vele gond. Fordítani is lényegesen egyszerűbb rá bármit, mint ezzel állandóan hegeszteni. Akár mehet rá Windows (akinek van ilyen fura hajlama, csak ne desktop win legyen!!!)

    Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

Új hozzászólás Aktív témák