Új hozzászólás Aktív témák

  • taip

    senior tag

    Eddig azt hittem, értek valamit a számítástechnikához, de ez a kütyü folyton azt akarja bebizonyítani, hogy tök sötét vagyok. (NAS326)

    Frissítettem 5.20-asra a firmware-t, ettől fogva ugye be sem tudtam lépni a grafikus felületre, amíg le nem állítottam parancssorral az ffp-t (köszi az itteni segítséget). Most már be tudok lépni, de egy csomó mindent nem találok, ami eddig megvolt, pl. a csomagtelepítőt. Van egy Alkalmazásközpont ikon, ahol a régebben felrakott alkalmazások vannak, köztük az inaktív ffp-vel, de a többségük le van tiltva és nem is tudom engedélyezni. (Pl. PHP-MySQL-phpMyAdmin, WordPress, ownCloud) Nem létkérdés, de ugyan miért nem mennek ezek? Nem kompatibilisek az 5.20-as firmware-rel vagy én bénázok el valamit?

    A másik kérdésem az, hogy tudtok-e segíteni abban, hogyan kell a felhőjét használni, ha már ezzel reklámozzák a kütyüt, hogy milyen jó lesz ez? Vagy lehet, hogy nem is a felhő a legjobb megoldás, lényeg hogy azt szeretném megoldani, hogy bizonyos (nagy méretű) fájlokat ne kelljen feltöltögetni Dropbox, Google Drive és társaikba, hanem csak helyben felmásolás után elérhetővé tudjam tenni mások számára.
    Persze nem úgy hogy boldog-boldogtalan le tudja tölteni, minimum egy spéci link kellene, amit csak az ismer, akinek én megadom, de még jobb lenne ha azonosítás (pl. email cím megadása) után tudná letölteni az anyagot. Kevés a publikus szolgáltatók által adott pár GB, ráadásul oda először fel kell tölteni, milyen jó lenne ha is helyben meglenne és csak hozzáférést kellene adni hozzá.

    Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák