Új hozzászólás Aktív témák

  • Pötyi

    őstag

    Érdekes porblémát jelzett ma az egyik adminisztrátor lány az irodából.

    Küldött egy ímélt az egyik ügyfélnek és kapott rá egy ilyen automata választ:

    "Üdvözlöm!

    Most keresett meg először e-mailben. Az e-mail postafiókomat a Mailinblack Protect megoldása védi, amely védelmet nyújt a kibertámadásokkal szemben. E-mailjeit mesterséges intelligencián és fejlett technológiákon alapuló spam- és vírusirtó biztonsági szűrők elemezték. Most már csak az alábbi gombra kell kattintania a kézbesítéshez."

    Na és ott egy gomb, ezzel a felirattal, hogy KÉZBESÍTSD A LEVELEM!

    Szóval a lány nem merte megnyomni, mert a sok antivírus és szájberattak és szósölendzsíniöring figyelmeztetés nála táptalajra hullott. Mi van akkor, ha ez a figyelmeztetés csak egy kamu beetető duma és pont azzal telepít a saját gépére kártevőt, ha azt a gombot megnyomja?

    Inkább szólt az informatikának, hogy most mi legyen. Megnyomja, vagy ne?

    Átballagtam, megnéztem. Rákerestem erre a Mailinblack nevű cégre, ez tényleg egy létező vállalat és valóban ilyen szolgáltatást nyújt.

    Aztán elfilozofálgattam a dolgon. Az elgondolás jó, hogy egy gombot kell megnyomni, mert a sok, robottal kiküldött spam nem fogja megnyomni, így végül is megkíméli a címzett postaládáját. De - szerintem - a kivitelezés nem szerencsés. Abban a korban, amikor minden netes kártevőkről szóló oktatás azzal kezdődik, hogy NE nyomj meg ismeretlen gombot, amiről nem tudod, hogy mit csinál, akármilyen szép, nyájas szöveggel kéri, hogy nyomd meg, akkor lehet, hogy a kutya sem fogja megnyomni. De így meg elképzelhető, egy csomó fontos levél nem fog bekerülni a címzett postaládájába. Legalább is van rá sansz.

    QNX is cool!

Új hozzászólás Aktív témák