Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Vesa #7053 üzenetére

    Statisztikát sajnos én sem tudok hozni, de van mögöttem egy 10 éves munkatapasztalat a síelést illetően és egy 15 éves a bringát illetően (sőt hát montizni én még a 90-es évek elején kezdtem). Ezeket a sportokat aktívan űztem/űzöm is. Így nyilván kialakult bennem egy kép. Én azt láttam magam körül, hogy a síelés közben számottevően több ember sérült meg súlyosabban. Persze a bringázás sem játék, én is láttam nyílt lábszártörést, amit egy montis haver szenvedett el, előfordulnak itt is súlyos sérülések és akár halál esetek is, de azért a síelés az durvábban szedi az "áldozatokat". Ott olyan sztorijaim vannak, hogy ha itt a negyedét leírnám, rémálmaid lennének. :D

    Szakadék szélén bringázni tényleg nagyon veszélyes, azt én sem igazán értem, hogy abban mi a jó, de hát engem is bolondnak néz sok ismerős, amikor elkap a gépszíj és megeresztem a montit durvábban lefelé, pedig már közel sem vagyok olyan bevállallós mint anno. Kinek mi számít durvának, veszélyesnek?

    #7055 sebgutkopf
    Hiába a papíron 600W, a CX erősebb mint az EP801. De nem is ez a bajom a shimano-val, mert nekem már az EP800 is bőven elég volt. A problémám inkább a szerelhetőségével van. Bosch-ban lehet csapágyat cserélni, a Shimano-ban meg nem igazán, mert nagyon könnyen leszakad a nyomatékérzékelő az alaplapról, ha beázik a motor, akkor vehetsz újat. Ezen felül a Bosch garanciális ügyintézése is gördülékenyebb.
    Azzal amúgy egyetértek, hogy váz alapján érdemes bringát venni, én is mindig így választottam magamnak montit, soha nem felszereltség alapján. Aztán meglátjuk mi lesz a vége, ha egy Shimano-s váz fog leginkább megtetszeni, akkor lehet az lesz. :)
    Nekem ez az új Propain Ekano egyelőre mindent visz, még az új Orbea Wild-nél is sokkal jobban tetszik.. Meg ez a Pro10 rugózási rendszer is állati jó. Egy ismerősnek van egy Spindrift, azzal mentem már, brutális az a rugózás. Elfogyhatatlan érzés.
    Én azt gondolom, hogy E-Enduro-ban jelenleg a Propain megoldása az egyik legjobb.
    Talán ami még gondolkodóba ejt, hogy itt a max akku kapacitás 626Wh. Míg Bosch-hoz van 750Wh, vagy az új Sram rendszerhez is 720Wh, sőt még 250-es extender is. Viszont a nagyobb akkuval a súly is növekszik. Egyébként kinézetre nekem a Brose-al szerelt vázak nem annyira jönnek be, túlzottan otromba az a motor, valahogy az integrálása nem olyan szép mint egy Shimano vagy Bosch esetében. Már ezért sem biztos, hogy bevállalnám a propain-ből a CF-et. Illetve még egy érv az alu váz mellett, az alu sokkal jobban vezeti a hőt mint a karbon, ezáltal a beépített akku hűtése sokkal jobb az alu vázban. Ami lehet akár élettartam növelő is, bár ez csak egy elméleti dolog részemről, nem biztos, hogy van bármi jelentősége. :)

    #7056 varsam
    Igazad van, azt tényleg benéztem, de nekem még úgy is egész jónak tűnik az ár, elnézve a konkurenciát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák