Új hozzászólás Aktív témák

  • Ed3r_X_

    nagyúr

    válasz patomi #7299 üzenetére

    Hagyján.. tegnap megint fogtam a fejem...

    Barátnőm nővérének van egy régebbi gépe. AMD 6000+, 2GB RAM, HD 3650, 160GB HDD. Múltkor hív, hogy nem indul a gép. Van a nővérének egy palija, ő azt mondta. a 8.1-gyel van a gond, vírus az egész, nem támogat semmit. Elkezdtek engem fikázni, hogy miért azt raktam rá (32 bitest kapott, előtte 64 bites Win7 volt, meg a gyerek mondta, hogy kipróbálná az Asphalt 8-at. Mondom oké) Meg hogy mennyire nem értek a géphez, majd ő megcsinálja (az a pali). Mondom jól van, akkor csináljátok, szarok rá.

    Tegnap jön a pali, át tudnék-e menni megnézni. Már csak azért is átmentem, had lássam a "munkáját". Odamegyek, mondja, hogy a BIOS-ba se tud belépni, meg DOS-szal kéne leformázni a vinyót, vagy a BIOS-ból. Mondom én még BIOS-ból történő HDD formázásról nem igazán hallottam. Mondja akkor, hogy DOS, az az igazi. Aztán már megjegyeztem, hogy hagyja a DOS-t békén, itt a Hiren's Boot, mi a fenének a DOS.

    Bekapcsolom a gépet, simán DEL, bent is vagyok a BIOS-ban. Mondja a pali, de hogy tegnap még nem akart belépni. Mondom persze, vagy nem tudsz olvasni, hogy a DEL gombbal lehet a BIOS-ba lépni :U . Beállítom, hogy pendriveról indítsa a Hiren's Bootot, megy is szépen, Mini XP alól megnézem a HDD-t. Na igen, 100/52, 25 hibás szektor, talán ez lesz a gond. Mondom cserélni kéne.. nincs pénz.. mondom oké, leformázom, megpróbálom újrarakni. Mondja, hogy azt ő is próbálta tegnap, van is DVD-n neki Win7, de az se ment, rossz a gép. Mondom mutassa. Berakom a DVD íróba, mit látok? DVD-re egy az egybe ráírva az ISO. Nem az ISO tartalma, simán ott csücsült a DVD-n az az 1 szem ISO. Jó, mondom kiírom akkor. Kiírom, nézem, nem jó így se. Hát nem tudom mit szedett le, és mit sem, de nem olyan szokványos ISO volt, amiről tiszta telepítést hajt végre az ember, csak egy sima setup.exe volt, meg 1-2 fájl. Mondom jól van, én itt abbahagyom, kiírok otthon egy rendes Win7-et, visszaküldetem, és csinálják meg maguk, mert ehhez nekem már nincs türelmem. :)

    Az már hab a tortán, hogy előttem is elkezdte szidni a 8.1-et, mert szar, vírus az egész, nem támogat ez semmit. Kérdezem, hogy konkrétan mit nem támogat, amire szükség lenne. Rövid gondolkodás után: "Sok mindent". Magamban mondtam, oké, ez se használt még soha a büdös életben 8.1-et.

    [ Szerkesztve ]

    “Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

Új hozzászólás Aktív témák