Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz Cs1csó #61738 üzenetére

    5-10éve a nettó 4-500k azért jóval vastagabb pénz volt, mint ma. Főleg ingatlan tekintetében.
    (10-12éve nettó 130-at kerestem, és abból tudtam félretenni. Mondjuk az ment is a diákhitel előtörlesztésbe, hogy minél hamarabb megszabaduljak tőle, mert hitelt őrizgetni az egyik legnagyobb luxus. Igaz, akkor nem 2% volt a kamata, hanem 9-10%, és a havi 6e-es kötelező törlesztővel csak nőtt volna évről évre. 2% mellett lehet, hogy nem pörögtem volna annyira a visszafizetésen.).

    Ma mondjuk ha egy családban nettó 4-500k a bevétel, akkor abból már lehet félretenni, de max. vésztartalék-képzésre jó, lakásra már kevés. Ha mindkét szülő így keres, (tehát havi nettó 1M, abból már lehet azért :) )
    Ma nettó 200k kb. arra elég, hogy szűkösen megélj hónapról-hónapra, ha figyelsz a kiadásokra. Ha van hitel, vagy albérletet kell fizetni, akkor 0-ra hozni is komoly feladat.

    A felháborodásom inkább annak szólt, hogy azok sem képeznek tartalékot, akik amúgy megtehetnék, ha nem szórnák el a havi bevételüket mindenféle szarra (ami annyira fontos, hogy embernek érezzék magukat..., cigi-pia-műkörmös vonalon már sokaknak el is úszik a vésztartalék. )

    (#61739) hcl: igen. pont azért kell a váratlanra készülni a vésztartalékkal, mert _váratlan_ :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák