Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz Bjørgersson #2998 üzenetére

    Oh én az ilyeneken már fenn se akadok. Szinte szó nélkül átlépem őket.
    Szerintem az ilyenek célja nem más, mint a versenyeztetés.
    Hiszen privátban azt mond amit akar. Én mondok egy összeget és erre azt válaszolja, hogy "bocsi, de épp most ajánlottak 5 ezerrel többet. Kell vagy eladjam annak?"
    És ennyi, aztán döntsd el hogy mivan.

    Aki licitáltatni akar az menjen szépen a Vaterára. Ott lehet aukcióban árulni a terméket, aztán a sok szerencsétlen majd megy licitálni rá...
    Mert ez nem más így, mint aukció, az 1ft-os és az "alku szerint" hirdetések 99%-a erre megy ki.
    Tiltanám is őket mindet. Egyes, kivételes esetekben engedélyezném az "alku szerint" opciót, amikor tényleg olyan egyedi / ritka vagy régi termékről van szó, ahol valóban nem lehet megsaccolni kinek mennyit ér.
    De 99%-ban nem erről van szó.

    Most legutóbb iPhone 2G-t akartam venni. Csakúgyból céges telefonnak. Mert csak telefonálásra kéne és arra kiváló volt. Na írtam egy ilyen ár nélkülinek, hogy az ezeréves, gyakorlatilag telefonáláson kívül másra ma már nem alkalmas telefont mennyiért adná, mert nekem megérne egy 10-est.

    Aztán másnap ír vissza - egyébként meglepően kulturált formában - hogy ő 20 ezer forint alatt nem akarja eladni... :U
    Mondtam neki, hogy okés és igazából már tárgytalan, mert épp aznap találtam egy iPhone 3G-t zsebkarcost, de minden funkciója kiválóan működőt 13k-ért postával együtt! Nem mintha szükségem lenne a tudására, de azért mégiscsak egy újabb készülék, 3G képes, GPS képes, stb stb... 13k volt.

    Aztán megköszönte az érdeklődést és elbúcsúztunk. :) Amúgy tényleg normálisnak tűnt az ember, de baszki, akkor mért nem írja ki, hogy az ár alkuképes 25k. És kész. Vagy írja ki, hogy 20k és nincs alku. Mi értelme egymás idejét rabolni? A gyűjtőkön kívül senki nem fog 20k-t adni egy 7 éves iPhone-ért. De a gyűjtőket is ebből a kategóriából a 4GB-os verzió érdekli, mert azt csak pár hónapig gyártották. Szóval tényleg nem értem.

    Egyszerűen nem találok más racionális okot amellett, hogy valaki 1ft v "alku szerint" adja meg a terméke árát, minthogy ritka / régi cuccról van szó, vagy pedig licitáltatni akar és a vevőket szopatni.

Új hozzászólás Aktív témák