Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  Én nem mondanám igazán munkavállaló barátnak az MT-t vagy a magyar céges kultúrát. Én 3 fő problémát látok:

  1. Nincs meg a megfelelő jogi biztonság és jogorvoslati lehetőségek egy egyszeri munkavállalónak. Mindenkinek van sztorija vagy ismerőse akit így vagy úgy lehúzott a cég munkaidővel, bejelentéssel stb. (Ez bizonyos részben az iszonyat magas adókból fakad, de ez persze nem mentség) Erre jellemzően mi az állami válasz? Vidd polgári perre ami mondjuk 2-4 év és rengeteg perköltség amit előre meg kell finanszírozni.
  Ebből a szempontból az állam még szemetebb, iszonyat alja szabályok vonatkoznak a közszolgákra.

  2. Ez leginkább a KKV szektorra igaz ahol a cég nyilván szívügye a tulajnak (aki egyben a vezető és döntéshozó), de multinál is látni középvezetői szinten, hogy úgy érzi a főnökség, hogy náluk dolgozni az egy kegy, ők tesznek szivességet hogy alkalmaznak valakit. Ez alapvetően megváltoztatja az egész kapcsolatot, nyomást helyez az alkalmazottra ("Most nem mehetsz el szabira hát annyi rendelés van, cserben hagysz Józsikám?"), de a főnök sem jól dönt. Nem azt képzi tovább aki a legalkalmasabb lenne hanem azt akit a legjobb barátjának, leglojálisabbnak tart.

  3. Valahogy nem fontos az emberek megtartása, főleg ha azok szeretnének valamit. Én 2x voltam úgy, hogy kérnék emelést, mert az utánam felvettek magasabb alapbért kapnak és ez így nekem nem fér bele, szóval akkor vagy kompenzálnak vagy felmondok. Mind a 2 esetben mondták hogy áááh, nem tudunk emelést adni de annyira jó lenne ha maradnál és lehet hogy akkor majd ha esetleg talán lesz lehetőség előléptetésre akkor nagyobb prioritást kaphatsz... Aztán felvettek a helyemre egy újat, magasabb fizetésért. Tehát ugyan ott voltak ahol a part szakad, csak kiesett kb 6 hónapnyi idő amíg kerestek, interjúztattak és betanítottak.
  Persze lehet hogy én dolgoztam szarul és örültek hogy elmegyek de 1,5 év alatt 3x kaptam jutalmat jó teljesítményért szóval who knows?
  Szóval az egész sztorinak az a lényege, hogy valahogy fontosabb az hogy keményen befeszítsen a cég és semmit ne adjon az alkalmazottnak ami az eredeti megállapodásban nincs benne, így viszont a változó piac miatt a legjobb emberei el fognak menni, mert nyilván mindenki a jobb feltételek felé húz. Ezzel kezdeni kell valamit mert így 1 hét alatt iszonyat versenyhátrányba tudja hozni magát egfy kis cég.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • Carlytoo

  aktív tag

  LOGOUT blog

  Hozzátartozik az is, hogy mindenki csöndben marad és védi a saját hátát. Kollektíven lépnének fel a cég hozzáállása ellen (nem csak az Audinál volt rá példa), akkor könnyebben lehetne igényt érvényesíteni.

  "No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

 • Lalikiraly

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Hát nézzétek én egy nagy Gyógyszergyártó cég irodaházában voltam karbantartó 5 évig...
  A fizetésem nem mondom egész jó volt, de ezért bizony mindent be kellett áldozni. Jelzem még a 200 at nem érte el nettóban.

  Az első dolog, hogy nyilván minimálra voltunk bejelentve.
  A második, hogy mi nem a gyógyszergyár alkalmazottai voltunk, hanem egy alvállalkozóé.
  Míg a gyári melós 8-9 órát volt a munkahelyén addig mi 10+ ot.
  Ebbe a fizetésbe beletartozott havi két hétvége kompletten is.
  Ránk semmilyen céges buli jutalom, ajándék semmi nem vonatkozott.
  Ellenben minden rendezvényen ott kellett dolgozni egész éjszaka is...

  5 év után merészeltem kérni dolgot és megemlíteni, hogy ez kezd már nem jó lenni számomra. mondták el lehet menni. Hát eljöttem. Hibáztassák egymást minden szarért. Nagyon elegem lett a napi száz lecseszésből, pedig nem lett volna rossz hely sőt...

  5 év alatt 1 évnyi túlórám keletkezett és a szemük sem rebbent. Szóval akkor hol is van a baj?

  Jelzem 36 éves vagyok. Van érettségim, és műszaki informatikus lennék amúgy szakmám szerint.
  Jah és kb 14 éves korom óta dolgozok, mert a családot el kell tartani. És egy büdös rossz szavam sincs és nem ugrok neki annak aki valamit csakúgy kap. Valamikor én is kapok.

  Az irigység amúgy borzasztó problémákat tud szülni ebben a nemnormális országban.
  Példának okáért az egyik előző főnököm konkrétan megutált mert vettem egy 20 éves C Mercit magamnak. Neki csak 8 darab vagyonokat érő autója volt.. De hát ha valaki hülye most mit kezdjek vele?

  És még reggelig tudnék sztorikat mesélni.

  Jah csak egyet megemlítek. Miért nem megy senki építőiparba épp fejjel? Mert a 90- es években engem és fateromat is annyi pénzel húztak le, hogy most összerakva simán vadi új Mercivel szaladgálhatnék. És nem raktárban dolgoznék... Vicces mi?

  Vállalati fluktuáció. Milyen marha szép külföldi szó. Embervándorlás baszki.
  Konkrétan úgy ugrálnak a cégenél az emberek, hogy nem tud kollektíva kialakulni. Mondjuk ezt a BKV még akadályozza is példának okáért... Nem vicc. A lényege és veszélye ennek az, hogy egyszerűen senki nem tud sosem semmiről. Hányótokkal esett meg az, hogy bemész valahova intézni bármit, szó szerint bármit és sokszor az jön, hogy nem is tudnak az egészről semmit. Ez lehet az autószerelőtől, a bankig bárhol...

  [ Szerkesztve ]

  Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

 • nemlehet

  őstag

  Magyarországon nincs rendes szakszervezeti kultúra de ami van azt is kiüresítette a politika. Nem akarok ebbe belemenni de pl a MÁV szakszervezet remek példa erre akik állandóan sztrájkoltak majd amikor kormányváltás történt és amúgy semmi sem változott hirtelen elnémultak.

  Amúgy egyik exem mesélte hogy náluk komplett könyvelés felállt és iszonyatos bírságokat szopott be ezért a cég de még így sem volt hajlandó a cég egyezkedni (pedig amúgy nem emelést akartak hanem valami máson ment a vita). Szóval azért benne van a magyarban ez a már csak azért se legyen jó a másiknak, nem baj ha magam lövöm tökön, de legalább neki is rossz.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  A piac mondja meg, kinek lesz jó-sőt, ki él vissza a helyzetével a munkaadót szivatva és ki szív úgy, mint a #3-as posztban a kolléga.

  A rendszer gyakorlatilag a saját sírját ásta meg az elmúlt 30 évben. A munkavállalók szivatása miatt többszázezer jó képességekkel megáldott fiatal menekült nyugatra, így ma már bizonyos munkakörökben extrém munkaerőhiány van, és bizony ha gondol egyet a dolgozó akkor kilép.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Carlytoo

  aktív tag

  LOGOUT blog

  A te esetedben sokkal többet tűrtél, mint kellett volna. Te is példa vagy arra, hogy bármit megtehetnek, mert komolyabb következménye úgy sem lesz.

  "No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

 • bul07

  nagyúr

  Én csak azt a pénzt se kapom meg aminek aláírok, arról nem beszélve hogy csak éjszaka dolgozok 180órát

  De persze két három havonta új cég van :DDD

  Amúgy a mezőgazdaság nagyon érdekes dolog
  Annyi pénzéhes kapzsi embert mint ami a mezőgazdaságban van sehol nincs
  Itt a környéken átlag feletti volt a búza termés, nem ritka volt a 60-65mázsa hektáronként(múlt évben 50 mázsa alatt volt), de sírnak hogy milyen a termés
  És az egyszerű munkásnak nem képes egy üveg kólát kihozni, holott lett majd 1000mázsa búzája

  A berekről meg ne is beszéljünk
  Itt olyan 40% kevesebbet keresnek mint Dunántúlon holott a felvásárlói ár meg a ráfordítás is ugyan annyi egyszerűen nagyobb haszonnal dolgoznak mert nem fizetnek a munkásoknak

  És persze mikkor új traktorokat vettek nem ám klímásokat á, olcsóbb volt 100e a klíma nélküli, a munkás meg dögöljön meg a meleg fülkében

  [ Szerkesztve ]

  ( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Példa.: Nem tetszett a fizetése. Szólt a munkaadójának, hogy emeljen valamennyit. Megtette zokszó nélkül. Utána a munkát kifogásolta. Változtatott az elvégezendő munkán, hogy ne legyen túl monoton. Rá egy hétre kilépett, hogy még keresi önmagát és nem tudja mit szeretne.
  +1, én is láttam ilyet. Miközben felvesz rengeteg hitelt. :(

  nemlehet:
  Szóval azért benne van a magyarban ez a már csak azért se legyen jó a másiknak, nem baj ha magam lövöm tökön, de legalább neki is rossz.
  A pszichológiában az ilyet hívják "nehéz embernek". Nemzetközi átlagban az emberek 15%-a ilyen. Ehhez képest a magyar átlag 30-35%.
  Mentálisan súlyosan beteg ez a nemzet, amit fenntart a bő 100 éve embertelen iskolarendszerünk, ami kisgyerekkortól frusztrációt és kudarcot okoz napi szinten. Ez az érzés beleég az emberekbe már az elejétől.

  [ Szerkesztve ]

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • BerserkGuts

  senior tag

  Mindenkinek megvan a joga hozzá hogy "ugráljon" téged idézve.
  Még az hiányozna csak hogy majd bármilyen szankció legyen ellene.

  Persze Mo-n nagy a hagyománya ennek a röghöz kötésnek meg rabszolga tartó gondolkodásnak. :C

  A feudalizmusban a jobbágyok azon joga, hogy földesuruk földjéről elköltözködhessenek. A mo.-i jobbágyok a XIII. sz. viszontagságait arra használták fel, hogy kiharcolják maguknak a szabad költözködési jogot, amit Károly Róbert uralkodása idején országos törvény szentesített, de érvényesítése az urak ellenállásába ütközött. A Dózsa-parasztháborút megtorló 1514. évi országgyűlés kimondta a jobbágyság röghöz kötését, s a szabad költözködési jog a régi és az új földesúr alkujának függvénye lett. A földesúri majorgazdálkodás előretörése szorosabbá tette a jobbágy személyes függését is: II. József 1785-ben ugyan visszaállította a szabad költözködési jogot, de egészen az 1848-as jobbágyfelszabadításig sohasem valósult meg teljesen.

  Read more: http://www.kislexikon.hu/szabad_koltozkodesi_jog.html#ixzz6ULVROYXt "

  Szeretik a taplnyalikat ebben az országban ne gondolkodj cselekedjél csináld meg amit elvárnak nem baj ha 3 helyett dolgozol mert kilépett vagy lebetegedett de akkor is csináld meg vagy örihari van a műszakfejezővel :C

 • Carlytoo

  aktív tag

  LOGOUT blog

  Nagyon átestél a ló túloldalára.

  Egyébként úgy néz ki, hogy nem sikerült megérteni a lényegét. Nem az általad felhozott röghöz kötésről beszélünk. Eleve nem is beszélhetünk ilyen intézményről, hiszen az tényleg egy nagyon drasztikus dolog volt. Munkaadók is tudnak a jelenlegi felfogásunkhoz képest egész drasztikusak lenni, de ők nem érdemlik meg, hogy működjenek.

  [ Szerkesztve ]

  "No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

 • szipipeti

  csendes tag

  Amit én látok problémának... és mondjuk erre ma már nincs mentség mondjuk egy régebbi 30-40 évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva..
  Szóval, akkor csak egy "átlag" melósnak annyi jogi ismerete lehetett, amit innen/onnan összelopott..
  Esetleg volt a munkahelyén egy "üzemi jogtanácsos", aki emberszámba vette a dolgozókat... Na akkor hozzájutott információhoz, hogy milyen jogai vannak egy vitás esetben..
  Ma más a helyzet.. (sokkal jobbak a körülmények...)
  RENGETEG az ingyenes online segélynyújtó, információt segítséget útmutatást adó felület és szakember, fórum...
  BÁRMELY törvényhez, jogszabályhoz ingyen hozzá lehet férni, lehet olvasgatni, kikeresni a helyzetre vonatkozó passzust, ect... - segítséget kérni...
  Vajon az emberek 99%-a él a lehetőséggel?
  Konkrét példa!
  6 éve beszélgettem egy távoli ismerőssel, panaszkodott, hogy nem érti mi van, 3-4 havonta megváltozik a cégnév ahol dolgozik...
  Kérdezem, kap-e fizetési papírokat elszámolást ect..? Adóbefizetése? Válasz: "Az adó rendben van mert az van a bevalláson, hogy jövedelem 0 Ft, fizetendő adó: 0 Ft..." Magyarázom neki mi a bibi... Látszólag megértette..
  Be van ezek szerint jelentve 0 Ft jövedelemmel de közteher (TB és nyugdíjjárulék) befizetése sincs. Tavaly találkoztam vele.. még mindig ugyan az, csak cirka 20-ik munkáltató...
  Mondom neki: "nem lesz nyugdíjad... Intézzed!" Nézett rám, mintha a relativitáselméletet magyaráztam volna...
  És Ő egy "átlag"...
  Ne várjunk csodát!

  Nekem zűrös volt az előző munkahelyem, bő 9 év...
  Mikor kezdett "rizikós" lenni, letöltöttem az Mt-t és el kezdtem olvasni, kijegyzetelni, hogy mik a releváns pontok... Ezzel kapcsolatban gyűjtöttem szép nyugodtan "bizonyítékot", ha kenyértörésre kerülne a dolog...
  Most elmaradt jövedelmek ki nem adott szabadásg, pihenőidő nem biztosítása, hétvégi és túlórák el nem számolása miatt indítottam jogi eljárást... és bár minimálbéres voltam, így is "összegyűlt" kb 4 év alatt bruttó 5-5,2 millió forintnyi kárigény a munkáltatóval szemben...

  Ráadásul a Mt. (Munka törvénykönyve) egy viszonylag érthetően megfogalmazott törvény (a sok többihez képest) szóval egy "átlagos" ember meg érti belőle, hogy mennyi pihenőidő, szabadság, ect. jár neki, és milyen kötelezettségei vannak... Mert sokan ezzel sincsenek tisztában...

  [ Szerkesztve ]

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  A lakosság negyede-harmada funkcionális analfabéta, vagyis egy gyerekkönyvet sem képes megérteni, csak, ha felolvassák neki.
  Mert az iskolában nem tanult meg olvasni kisgyerekként.

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • angyalpc2

  tag

  LOGOUT blog (1)

  aki csak egyszer is pár napra dolgozott már kint külföldön nagyobb cégnél mondjuk leányvállalatnál az gyorsan rájön, hogy Magyarország egy rabszolga telep.

  Vannak kint is rosszabb cégek, de általánosságban elmondható hogy nem szakadnak bele a munkában kint.

  Ami olyan el se vállalják a munkát...a munkakörre se úgy képezik magukat vagy építik fel az életüket... itt jön a képbe a bevándorló réteg.

 • angyalpc2

  tag

  LOGOUT blog (1)

  ez azért van hogy ne lásd át a rendszert, mert akkor rájuk borítod az asztalt, átlátod hogy hazudnak, vagy lemásolod a technikát és konkurencia leszel

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  Legyen másik véglet is, ahol dolgozom/dolgoztam a főnök nyaggatott, hogy nem elég a túlóra amit beirok, mert többet dolgoztam. Folyamatosan odafigyelnek, hogy pihenjek eleget. Folyamatosan érdeklődnek mit, hogyan lehet jobba tenni. Sajnos ez azzal jár, hogy az időm fele papírmunkával töltöm. Nem csinálhatok semmit nélküle hivatalosan max takartithatok.

  Így lettem a legjobban fizetett takarító :DDD
  Így hogy szakma van, és baj is amit orvosolni kellene. :P

  Ha nekik jó, nekem is.

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  + nemlehet

  A probléma gyökere nem csak az oktatás bár igen nagy szerepe van.

  Arra nem gondolnak az ilyen emberek, hogy ha valakinek jól megy az segíti indirekt azokat is akiknek nem megy jól.
  Vagyis a saját jolfelfogott érdekemben segitenem kellene a másikat, mert magamat segítem vele több szinten is.

  Ez a rendszer nem átlátása.

  Nekem csak rosszabb lenne, ha a szomszédnak rosszul menne a dolog. :(

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Egy belül teljesen torz személyiségnek magyarázhatod, hogyan működik egy egy onyolult rendszer egészséges esetben.
  Erre mondom, hogy ahol 1-2 baj van, ott beszélni kell róla és kijavítani. Ahol viszont sok, onnan szerintem jobb távol maradni.

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • Carlytoo

  aktív tag

  LOGOUT blog

  Egyébként én pont ezt a részét nem vagyok képes megérteni. Mi a tökömért hátráltatjuk a másikat? Milyen előnyünk származik belőle?

  Példa: Volt egy üzletem, amibe pénzt invesztáltam. Egy jó hölgy ismerősöm segített nagyon jó áron az eladásban. Nyertem vele. Elmentem hozzá és leraktam neki az ő részét. Bociszemekkel nézett rám és bőgött, mint egy kisgyerek. Nem ez lenne a normális?? Munkaadói oldalról ismerek olyat, akinek nagyon jól megy. Sőt, barátom is az illető. Ja, hogy ő a nyereség után oszt az alkalmazottainak is belőle? Talán ezért megy neki olyan jól és ezért IS vannak ennyire megbízható emberei? Mások ezt nem látják?

  [ Szerkesztve ]

  "No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

 • Bambuszpro

  tag

  Ez a visszaosztásos a win-win szituáció. Te örülsz mert többet kapsz ha jól végzed a munkádat munkáltató örül mert megbízható motivált munkaerőt kap. Nagy multiknál nem tudom elképzelni ezt a koncepciót.

  Erre elég hasonló példa amikor futár voltam. Ha gyorsan vittem ki a kaját akkor gyakrabban/több borravalót kaptam. Innentől nekem is érdekemben állt ,hogy gyorsabb legyek. Mondjuk ha megtiltották volna ,hogy elfogadjam attól független is ki vittem volna maximum egy kicsit lassabban.

  [ Szerkesztve ]

  Manapság az okos telefonok és a ostoba emberek korát éljük.

 • Carlytoo

  aktív tag

  LOGOUT blog

  Nagy multiknál nem tudom elképzelni ezt a koncepciót.

  IKEA-nál működik egyébként.

  "No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Multiknál egyénileg kell ezt kitárgyalnod. Meg van az éves bónusz, ami a kollektív teljesítmény alapján kerül megállapításra. Általában.

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • Lalikiraly

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Hát most csodálkozok. Hogy nem lett a hozzászólásom a #3. szétcincálva, hogy milyen szar vagyok. Mondjuk írjak hasonlót a facen... Bár már megszoktam, hogy az esetek 90%-ban, ha valaki hozzám szól akkor az bármiért is lebaszás lesz. Sajnos nekem ez jutott...

  Az egyik kolléga írta, hogy már az iskolában szétirtják az ember identitását. Hát ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Amikor azt mondja a tanár, hogy te egy senki vagy a rendszerben... Akkor mit is vár el? Nem is értem.

  Egy irgalmatlan putri irígy nép vagyunk. Képtelenek a Magyarok 80%-a arra, hogy azt mondja a másiknak, hogy szép munka, vagy ügyes vagy. Én ezt bárkinél, a legapróbb dolognál, gesztusnál megteszem. Szerintem mindenkinek jólesne.

  A Magyar felfogás az, hogy megdöglött a Tehenem, dögöljön meg a szomszédé is. És sajnos ebből képtelenek vagyunk kiszakadni. Nemzeti összetartozás? Ki hallott ilyet? A Magyar ott szívatja a Magyart ahol tudja.

  Az apró dolgokat felfújják, hogy elefánt hibát követtél el, a nagyokat meg eltusolják... És azok fujjonganak a régi rendszerre pl Kádár rendszer, akik akkor szedték meg magukat... és máig abból élnek.

  Nem kell csodálkozni, hogy az értelmes emberek elmenekülnek innen és csak a hülyék maradnak lassan itthon. De ez van. Amúgy nem Magyarország az első ahol ez a népkivándorlás játszódik le. Lettország, Észtország.

  Térjünk csak vissza a 80-as évekbe. A Lengyelek ide jöttek csencselni. Most háromszor gazdagabbak tőlünk. A Szlovének és a Csehek is ultra gazdagok. Az Oroszok 30 éve még csak putri Ladával jártak, most meg G Mercivel...

  [ Szerkesztve ]

  Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

 • Lalikiraly

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Nem akarják ezt látni...

  Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

 • Dr.F.E.R.I.

  addikt

  Kimondottan szar az Mt a dolgozó szemszögéből nézve, lényegében odavetik a munkaadó lábai elé. Évente 7 nap szabadságot kérhetsz ki, a többi nem a tiéd. De elvileg jogosult lennél egyhuzamban 2 hetet kikérni évente egyszer (muhaha). Ez az alkalmazotti lét tényleg a 'hagyjuk inkább'-kategória. Gúzsba kötnek, kihasználnak, a pénzednek a felét kapod csak meg te magad, semmi motiváló erő nincs benne az égegyadta világon.

  Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Német kollégáim 4-5 hetekre eltűnnek szabira. Karrier break. :)
  Igaz, hogy nem is demotiváltak: annyit túlóráznak, hogy évente kétszer is megvan a 4 hetes szabi.

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • szipipeti

  csendes tag

  Ez a része megérne egy teljes jogi procedúrát végigvíve az EU-bíróságig, mert szembe megy az alaptörvénnyel..
  Kellene egy tökös ügyvédcsapat és egy csoportos per...
  Azon a vonalon lehetne elindulni a magyar állam ellen, hogy a törvényben megfogalmazott korlátozás,
  - sérti a munkavállaló egészséghez való jogot, (a szabadság kiadásának kötelezettsége azért terheli a munkáltatót, hogy a dolgozó ügyeinek intézéséhez és - ELSŐSORBAN rekreációs, pihenési, feltöltődési céllal - szabadon rendelkezzen idejével.
  Ezen jogát viszont csorbítja a munkáltató azon joga, hogy csak 25%-át köteles akkor kiadni, amikor a dolgozó kéri.
  A kérdés:
  ki tudja jobban, hogy a dolgozónak - leterheltsége okán - mikor van legjobban szüksége a törvény szerint járó szabadságra?
  milyen jogon bírálja felül ezen jogát a munkaadó... (és rendelkezik a dolgozó korlátozásának, akadályozásának jogával ez ügyben)
  A dolgozó helyettesíthető kölcsönzött munkaerővel...
  (vagy mint nálunk... a 38 állandós csapat mellé felvettünk most nyár elején + 4 főt... és ők is maradnak véglegesen - hogy a szabikat rendesen ki tudjuk adni...jövőre is)
  Semmivel nem olcsóbb a túlórázás hosszú távon, mint megfelelő létszám kiépítése! Sőt!

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  Te azt gondolod azok a torz személyiségek, sajnos a jelen kori normális szerint, mi vagyunk torzak :(

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  Egyszerűbb mint gondolnád: elfuserált jutalmazási rendszer.
  Mármint az egyén belső struktúrája ami úgy alakítja ki a pozitív visszacsatolást. Egyszerű eltolni, megjavítani sajnos nagyon nehéz mert az ember ezen szemlélet köré épül.
  Sportolóknál igen gyakori, de bárki aki gyerrekent a szülei álmában lett kényszerítve.

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Aki folyton kompenzál, 66éve leírt módon játszmázik és szarul érzi magát a bőrében, az torz - szerintem. :)

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • freeknight

  őstag

  10 év munkavállalói tapasztalattal a hátam mögött azt mondom: egyéni vállalkozónak kell lenni. Nagy különbség, hogy egy főnök lóg a nyakadon, aki majd beosztja neked az idődet, vagy egy megrendelő, aki csak azt várja el, hogy egy adott időben végezz el egy bizonyos minőségi szintű munkát.
  Persze itt is be lehet futni az erdőbe, de előleggel, kiépült, megbízható megrendelői körrel azért sokkal biztonságosabb, mint rabszolgának lenni.

 • Carlytoo

  aktív tag

  LOGOUT blog

  Jó vállalkozó kevés van. Nagyon nem mindenki alkalmas a saját ügyei kezelésére. Ott pedig erre szükség van. valakinek bőven sok az is, hogy eljárjon az előre beosztott műszakba dolgozni.

  "No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

 • tope

  addikt

  Nálunk elvileg szeptember végéig a szabadságunk 80%-át ki kellene venni, na most a 7 nap rendelkezhető szabadság miatt az össz szabadságból kivonva már nem lesz az 80% :D .
  És mindezt azért, mert van pár ember, aki túl sok szabadságot hozott át a tavalyi évből, és emiatt szívjon mindenki.
  Év elején készíteni kell szabadságtervet!, be kell írnod, hogy mikor fogsz szabadságra menni az évben, amit megértek, de az a szerencse, hogy nem veszik komolyan ezeket a dátumokat, mert honnan tudná mindenki, hogy a gyerek ép ekkor lesz beteg, vagy bármi egyéb ami közbejön...
  Sok olyan hely van, ahol megszabják hogy ekkor és ekkor szabadságra mész, ennyi %-ot kiveszel, ha nem, nem muszáj itt dolgozni elven mehetsz is.

 • Dr.F.E.R.I.

  addikt

  Szabadságterv azért kell, hogy legyen a munkaadónak azért némi fogódzója, hogy a dolgozók hogy szeretnének év közben szabit kivenni. Ennek nincs semmilyen kényszerítő ereje, ez annak a munkáját könnyíti meg, aki a szabadságokat osztogatja a cégnél. Ha el akarsz menni, akkor elég két héttel (vagy 15 nappal, valahogy így) előre jelezned feléjük. Velünk anno azt játszották, hogy novemberig ki akarták vetetni mindenkivel az összes szabit a decemberi hajtás miatt, de nem engedtem nekik, a maradék pár napomat kivettem dec elején. A saját néhány napoddal te magad rendelkezel.

  Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  Hat de ha a többség ilyen akkor ez a normális nem? :DDD

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  Nagyon nem mindenki alkalmas a saját ügyei kezelésére.

  Ezzel 100% egyet értek, én tudom magamról, hogy NEM vagyok rá alkalmas, ezert nem is erőltettem.
  Az, hogy emberekkel bumlizzak, könyörögjek a pénzemért, és nap mint nap megküzdjek a szakma kontárjaival, mert mindennek alá ígérnek, hát nem vagyok bolond. :DDD
  Ezt meghagyom a kitartó üzletembereknek, azok ezt Élvezik, ahogy eddigi tapasztalataim mutatják :R
  Persze lehet másképp is csinálni, de ahhoz meg nem értek :(

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Azért nem, m ezek a szarok nem jutnának messzire, ha nem lennének, akiket gyötörjenek és akiken élősködjenek.
  Ellenben ezek nélkül jobb lenne. :P

  Azért csinálják, m nem kaptak annyi elfogadást v támogatást kiskorban, amennyi az egészséges fejlődéshez kell.
  Hogy lenne ez normális?

  Ismerős munkáltatója rázúdított egy hónapnyi előre dolgozást még hétvégére is, mielőtt kirúgta úgy, hogy az utolsó hónapot ki sem fizette, és a NAV-val fenyegeti, m bújtatottan foglalkoztatta őt! Érted?! A munkáltató fenyegeti az alvállalkozóját...

  [ Szerkesztve ]

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  Tudod jól mit gondolok, de latod a törvény szerint ez normális, és úgy látszik az emberek többsége pont olyan akar lenni mint a sikeres vállakózók :DDD

  Akkor csak normális, és mi vagyunk nem normálisak :DDD

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Általános, hogy az emberek nem normálisak. :R

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  :R

  Mit mondhatnék, bár Huxley nem így gondolta, de ez a szép új világ :C

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

Hozzászólok Aktív témák