Új hozzászólás Aktív témák

  • K Norbi

    addikt

    Pont 1 hónapja cseréltem ki az akksimat, 4 évet szolgált na jó 5! +1 évet a Ctek segítségével. Előző Bosch S4 volt. Kegyetlen meghalt! egy reggel nem indított! Na mondom se baj! Ctek Recond 3 óra alatt készen volt, hibajelzés nuku. Levettem róla délutánra megint lemerült. 10.5V volt benne ;] a szulfáttól dagadt az oldala. Szerintem egyébkén hülyeség ez a szulfátlanitás, lefeszengettem az akksim tetejét a sav szétevett mindent belül, ha nem a szulfát akkor megzabálja a kénsav az ólom lemezeket.
    Mostanitól többet várok, vettem egy új multiméter is ennek örömére járkálok reggelente mint egy holtkórós a garázsba és nézegetem mennyi feszültség van benne.Ez az akksik csúcsa 2 nap állás után 12.81V van benne. nagyon tarja magát mert még gondolom új :B Persze mikor megvettem a ctek töltőt ráengedtem mert 12.60V volt benne.
    Kiderítettem hogyan kell értelmezni az Exide akksikon a kódokat.
    Hátha valakit majd érdekel. :) :)

    Az első szám az évet jelöli, 5, a második betű a hónapokat! a harmadik betű a hónap hetét. 5(2015) F(Június) D(26Heti) pl.A" betű januárt jelöli, a "4" szám pedig 2004-et és így tovább. Pl. C4 azt jelenti, hogy 2004 márciusában készült az akkumulátor. Az "i" betű nincs használatban, mivel könnyen összetéveszthető az "1" számmal.


    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák