Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
A hatekonysagi teszteknel amugy nem artana whval szamolni… es akkor kijohet, hogy egy 280 wattos 64 magos hatekonyabb, mint a 65 wattos 8 magos rendernel. Tehat, hogy pl egy adott feladat elvegzesehez mennyi wh volt a fogyasztas, ezek a pillanatnyi ertekek egyre kevesebbet arulnak el a folyamatosan valtozo fogyasztas es teljesitmenyszintek miatt. A masiknal meg nincs mismasolas.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Alogonomus
őstag
A magszám emelése helyett sokkal egyszerűbben is megoldhatja az AMD a teljesítménynövelést. Egyszerűen magasabbra kell emelnie a maximális engedélyezett fogyasztást (PPT, TDC, EDC) az egyes processzorokra vonatkozóan. Az AMD processzorokat ugyanúgy a fogyasztási keret fogja vissza, ahogy az Intel processzorokat, csak az AMD processzorok fogyasztási korlátja bőven alacsonyabban van meghatározva. Elképzelhető, hogy egy 5950X már nem húzható sokkal tovább az AMD előírásai szerint felszerelt alaplapban , de amelyik alaplap meg tud hajtani egy 5950X-et a gyári paraméterekkel, abban az alaplapban még egy 5800X is bőven rengeteg tartalék lehetőséget találhat, nem beszélve a kisebb processzorokról. Ott is van a Boost Override, csak ritkán tud érvényesülni, mert visszafogja a fogyasztási korlát. Az AMD minden további nélkül feljebb engedhetné a fogyasztási korlátot, és hagyhatná a meglehetősen fejlett boost algoritmusát üzemelni. A processzor nem égne le, viszont egy jó alaplapban és jó hűtéssel annál a +200 MHz-nél is sokkal magasabbra kúszhatna a processzorok sebessége 1-2 szálas terhelés esetén, és így az Intel egyetlen valós előnye is elolvadna. Anno a Zen2-es XT processzorokból is volt tervben +500 MHz-es (valószínűleg emelt fogyasztású) verzió, csak végül nem volt rá szükség a Rocket Lake értékeit látva.
-
-
carl18
addikt
Ezt szokták pedig így ajánlani.
A 15k-s proci mellé nekem is többször meg lett magyarázva, hogy 40k-s lap alá nem kéne menni. Meg kell nézni mire kell és azt tudja. Szolgáltatásban, portokban és VRM-ben, aztán annyi.De még mennyire, sok topikban aztán megy az alaplapon agyalás 0/24 órába. Már pedig te ne gondolkozz 20E forintos alaplapon mert azzal tönkre vágod az életed. Meg eldurran a VRM felrobban az egész gép stb. Én is nevetek mikor megy az OVerkill kijelentés.
Te mint átlag ember még csak ne is akarj létezni ha nem veszel egy Olcsó Budget proci mellé egy 40E forintos alaplapot.Lekopogom nekem is a Budget GIGA B450M S2H(Olcsó Ipari Hulladák) lassan 2 éve teszi hibátlanul a dolgát. Ryzen 5 1600 mellet tőkéletesen üzzemel elég régóta, pedig nekem is le lett írva hogy ezt nem kéne erőltetni "Hurva VRM"
Már csak szándékosan is megtartom ezt a lapot hogy megnézzük mi is az élet tartalma.A Haf 912 Plus 4 ventilátorral a VRm-t is lazán lehűti 40-50 fok környékére úgy hogy még hűtőborda sincs rajta.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
arn
félisten
Meg is lehet forditani a dolgot, pl a leggyengebb gep idejet vesszuk alapul rendernel, utana ugyanennyi idot mersz a gyorsabb gepekre is. Ertelemszeruen ezek hamarabb vegeznek, utana idle mennek.
Vagy egyszeruen megnezel egy munkafolyamatot, szerkesztessel es utana renderrel. Lehet szamitani egy kombinalt sebesseget es ez alatt elfogyasztott aramot is.
ki lehetne talalni a metodikat.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
paprobert
senior tag
Igen, reális amit írsz.
A slide-on ugye négyszeres MT hatékonyság növekedés van, ami ha lőtávolságot nem is jelentene, de záródó ollót az eddigi szakadékhoz képest igen.
Mindegy, 5 nap, és pontosabban látjuk.
Ha optimális beállításokkal nincs pl. kétszeres MT differencia, csak tegyük fel, 20%, az már vállalható, kb. mint a Zen2 gaming teljesítménye volt.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
arn
félisten
Ez a tdp es a hibrid magok kombinalasa azon belul erdekes, lehet az intel azert kezdte feltupirozni a kis magok szamat, mert bizonyos tartomanyokban hatekonyabb mas kombinacio. Tehat mit tudom en 65 wattnal 8 kicsi ket nagy a hatekony, 150nel meg forditva.
Mert szigoruan veve a little bignel szvsz szimplan van egy valtas egy adott teljesitmenyszintnel a csoportok kozott, de nem tudom hogy szofisztikaltabb megoldas letezik e. Ebben az esetben teljesen ertelmetlen a kicsi magok szamanak feltolasa, ahogy az intel csinalja. Utemezot irni a fenti esetre nem lenne konnyu.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Ebben a megoldasban vmi svindli van. Lehet csak szimplan az, hogy mar vallalhatatlanul magas a tobbi mag fogyasztasa, es igy tudjak skalazni normalisan.
-
Frozen
addikt
12600k megeszi az 5950x-et 24 szálon , hamar hazamennek a fanboyok úgy érzem
#595makkmarce
Ez a watt/teljesítmény arány vicc kategória és kár rajta lovagolni ,mert ebben a mobil platformok a legjobbak és nem asztaliban kell nézni.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
koko52
nagyúr
Javítottam:
5950X 16 core 32 thread / 88 Watt - 7990 pont
5950X 16 core 32 thread / 141 Watt - 10450 pont (1 éve jelent meg)
12900K 16 core 24 thread / 218 Watt - 10490 pont (a holnap megjelenő alázó )[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Amennyiben azt nézzük, hogy az 1 db cpu-ra eső Wattból mekkora processzor teljesítményt lehet kihozni igazad van. Ebben jelenleg a 64/128-as Epic a leghatékonyabb. Az Intelnek nincs is válasza erre.
Bátorkodtam hasonló core/thread modelleket összehasonlítani azonos kategóriából, a középmezőnyből.
Igen, nem voltam elég pontos - szóval a 16 szálas kategóriában úgy tűnik hogy megelőzte az Intel az AMD-t az eredmények alapján perf/wattban. Ahogy a 24 szálasokat utolérte. Ezek felett az AMD a nyerő - (már ha nem számítjuk a per-core teljesítményt, de ez más téma)
Úgy tűnik az AMD architektúra nem kedvez a "kevesebb" core/thread megoldásoknak perf/wattban, míg az AlderLake ebben jól szerepel.Valószínűleg a 12600K-val is lehetne még játszani ezen a területen, 88 Wattra lekorlátozni mint ahogy az 5800x-el tetted, még jobb perf/wattokat elérni.
A 115 Wattos teljesítmény csak a default értéke.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest