Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Várjuk a 10. és 11. gennel való összehasonlító tesztet
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Fred23
nagyúr
Ilyen fogyasztással nem vennék procit, de persze nem vagyunk egyformák.
-
hallador
addikt
Komoly fogyasztása van az biztos, de a csúcs Ryzenek sem állnak meg 140 watt alatt szóval azért majd kíváncsi leszek, hogy milyen lesznek ezek a processzorok.
10 nm az biztos, hogy megpecsételi a sorsukat. A vízhűtés is elég gáz.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
M@cika
őstag
-
goodboy007
senior tag
Az aktuális 200k-s ROG deszka alatt nincs élet, felejtsd el az i7/i9-et, meg persze a vízhűtés alap, hát hogyne.
Értem, hogy a pletykák szerint kipofozza az 5950X-et, no de milyen áron...
Ez nagyon kevés.[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
ricsi99
addikt
125W turbó nélkül... s eljön az aktív hűtéses vrm-ek kora
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
fanti
addikt
válasz goodboy007 #5 üzenetére
"Értem, hogy a pletykák szerint kipofozza az 5950X-et, no de milyen áron..."
Hiszi a piszi!
Majd a tényleges tesztek alatt leszek én erre kíváncsi!
Nem hiszem el, hogy egy tisztességesen megírt renderelő program alatt akár be is tudná érni az Intel az AMD-t...
Már olyan render alatt, ami mondjuk 1 percnél tovább tart -
Hobbbyt
őstag
...ééés akkor mi a helyzet az Apple M1 Max-al ami ennek az új intel családnak a szivárgási áramából elmegy? Értem én, hogy saját proci saját OS a végletekig optimalizálva stb. de működik, és piszok jól.
Hogy tudtak almáék egy ilyet összedobni miközben az Intelnek, AMD-nek nagyobb a tapasztalata? Nem értem.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Ermac
tag
2020as felhozatala is totál gázos volt, Rocket Lake csak 8 magig megy, de bevezetik a PCI-E 4.0-t ? Akkor ez egy visszaportolt Tiger Lake ?
We are Many You are but One
-
Alogonomus
őstag
A "szuper" Intel 7 technológia és az Alder Lake eredménye.
Belépőszinten:
MSI MAG X570 Tomahawk: 12 fázis, fázisonként 60 A
MSI MAG Z690 Tomahawk: 18 fázis, fázisonként valószínűleg legalább 70 A, hiszen még az MSI MAG Z690 Torpedo is fázisonként 70 ATuninglapoknál:
MSI MEG X570S ACE MAX: 16+2 fázis, fázisonként 90 A
MSI MEG Z690 ACE: 19+1+2 fázis, fázisonként 105 A -
Atom_Anti
senior tag
Ugyan fogyasztás megtuningolva jó magas lesz, de legalább tuningólható és alapból is veri már az AMD-t. Úgy gondolom Zen 3+ kevés lesz, Zen4 mikorra várható?
-
Picco
addikt
intel/amd: csak procit gyart es eladja.
apple: nem tudsz tole procit venni, csak sajat eszkozeikbe keszulnek, sajat OSel etc. nameg nem x86/x64 tehat a vilagon letezo (most mindegy hogy relevans vagy sem) osszes szamitogepre irt program toredek reszet tudja futtatni.
jo az apple/macos etc, de erosen korlatolt...legalabbis jelenleg, de megvan ennek is a felhasznaloi bazisa."Arra is nagyon kell figyelni, hogy a processzor működési tartománya csak egy dolog, az alaplapgyártóknak is úgy kell megtervezni egy alaplapot, hogy az tartósan ki tudjon szolgálni akár 241 wattnyi energiaigényt. Ugyanakkor már most lehet tudni, hogy erre csak a legdrágább deszkák lesznek képesek, és emiatt a K-s Core i5, i7 és i9 modellek teljesítményét nagyon meghatározza a kiválasztott alaplap"
tehat £400+ lap hogy kifussa magat a proci, £3-500+ proci, £300+ memoria es evi £xxx plusz villany es legkondi szamla, cserebe a futes telen olcsobb lesz
#11Atom_Anti tesztek nelkul ilyet kijelenteni azert minimum naiv/bator.
itt egy disclaimer-screenshot a sajat diajukrol amin "-3%-30%-ot vernek" az AMDre
jobbklikk->megnyitas es akkor ra todsz nagyitani[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Иван
őstag
Én pont azért döntöttem a 10400f mellett mert jóval olcsóbb (kevesebb mint fele áron) ment mint egy 5600 és játékokban minimális a különbség.
Nyilván akinek kell más, multithread heavy alkalmazásokra azoknak jobb választás az AMD, de szerintem value kategóriában nagyon is versenyképes az intel.
EDIT:
Hobbbyt: úgy hogy kb 2x annyi tranzisztor van benne mint egy 3090-be és gondolom árban is valszeg a gép fele...
[ Szerkesztve ]
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
And01
aktív tag
Úgy hogy az apple 5nm-en gyárt az amd meg 7-en
Ameddig az apple 1-2 lépés generációstechnikai elönyben van
és a saját oprendszer miatt hatékonyabban ki tudják használni
a saját tervezésűhardvereit náluk áll a zászló.
The M1 Pro: 10-core CPU, 16-core GPU, 33.7bn Transistors in 245mm
Amig az amd renoir 9.8 billion transitor on a 156 mm²[ Szerkesztve ]
-
UnSkilleD
senior tag
"így már tudni, hogy a DDR4, valamint DDR5 memóriák esetében rendre 3200, illetve 4800 MHz a hivatalosan támogatott maximális effektív órajel."
nem akarok kötekedni, de az ott nem MHz hanem MT/s, ha már mindenáron mértékegységet akar használni a kedves cikkíró"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
-
Aprósólyom
addikt
Na de miben? Melyik CPU kategóriában?
Gaming szempontok szerint az AMD-nek már vagy 1-1,5 éve nincs válasza az olcsó i5-10400f-re, miközben még ma is kapni.
Úgy indultam anno, hogy R5 3600-t fogok venni. i5 lett belőle. De annyira félresikerült a köztudat, hogy a PC szervizes is megkérdezte, hogy miért ezt a platformot vettem... én meg csak néztem, hogy WTF. Minek költsek 25-30k-val többet a procira, ha kb. hasonló a teljsítménye az i5-nek játékokban?Jevons paradox
-
Picco
addikt
válasz Aprósólyom #20 üzenetére
errol egy linked van?
amugy szivesen fogadok barkivel hogy blender 250w->125w sem lesz nem hogy 65w**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
fanti
addikt
válasz Aprósólyom #20 üzenetére
"ugyan az a relatív teljesítménye a 11900K-nak 250Watton, mint a 12900K-nak 65Watton"
Érdekes csatornák lehettek ha ilyet mutattak ki
De akkor miért lett 450+ watt az Intel ajánlása az alaplapgyártók felé a VRM terhelhetőségére a 690-es lapoknál? -
jozsef8
aktív tag
A tesztekre kíváncsi leszek. A TDP keret nem lep meg, van hogy 170W fölé megy a 11700 nekem is renderelés alatt.
-
Chaser
legenda
én arra leszek kíváncsi 65w-ból mit tudnak ezek egy 5800x/5900x/5950x mellett amik szintén 65w-osak*
sztem te annyira nem vagy rá kíváncsi
a 3800x-em renderben annyit hoz 65w-ból amit egy 10700 200w-bólszerk:
pontosabban 65w-os limittel mennek[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz Aprósólyom #21 üzenetére
Ugyanígy voltunk mi is a családban, de tavaly decemberben az már 45-k különbség lett volna. 5600x-et a cpu és a lap ára miatt már nem is gondoltuk végig, ami akkor kb 150k volt az 5600x és ugyanannyi egy b550-es lap mint egy elfogadható z490-es...
Kíváncsi vagyok hogyan működik a gyakorlatban az új gen, miközben játszol az E magokon streamelsz vagy renderelsz. És mi a helyzet akkor, ha csak rederelsz, és mellette mondjuk csak netezel? A win11 és a CPU ilyenkor vajon el tudja dönteni hogy render megy a P Core-on internet meg az E Core-on? Illetve mi a helyzet akkor, ha valaki csak single-ben játszik? Mekkora a teljesítménynövekedés előző generációkhoz képest (10 .és 11.)? Van-e ott értelme az E magoknak? Érdekes kérdéseket vet fel ez a hibrid dizájn. Ez a felépítés a modern streamer gyerekeknek kedvez de vannak akik ilyen oldschoolok Ha ezeket a kérdéseket is meg tudnátok vizsgálni a majd megjelenő tesztben szerintem jópáran örülnénk* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Graphics
Jómunkásember
Intel 7 nevű 10 nm-es gyártástechnológiát használja,
Tessék?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
icp1970
senior tag
125W azért elég húzós.
-
s.bala31
őstag
Az a PC szervizes biztos sok PH-s cikket/tesztet olvasott. Ez alatt is többségében AMD tulajok hozzászólásait/leszólásait olvashatjuk.
-
M@cika
őstag
Ja, a 10400F valóban versenyképes az AMD-vel általános felhasználásra. De nagyjából ennyiben ki is merül az Intel versenyképessége.
Nasit a kis fehér medvének!
-
kovcsrob
tag
Mivel egyik gyártó elnevezésének sincs túl sok köze a valósághoz, semmi más nem történt csak a verziókat nem +++ al jelölik, hanem a TMSC hez hasonlóan elkezdenek marketing számozni. (állítólag sűrűség alapján a TMSC hez igazították a számozást)
Engem jobban zavar az árazás: (itthon)
12600KF + a lap ára KB 5800X + lap árában lesz (ha DDR4 nél maradunk)
Így már annyira nem fényes a helyzet. De legalább nem árazták össze a CPU kat. Vagy nem teljesen...
(A fölötte lévőket nem nézem, mert nem az én árszintem. Ugyanezért nem érdekel a 3d cache. Az AMD t ismerve bőven a 5950X szintje fölé fogja hozni őket)
És a 12600KF fogyasztási kerete majdnem kötelezően belefér minden lap keretébe. -
törölt tag
Azt hiszem Chaser mondta, hogy: ha nem használod, nem fogyaszt a processzor.
Pont ezért nincs is vele baj, mert az átlag desktop use case mellett nem várható, hogy pár másodpercnél tovább be lesz terhelve, tehát gyorsan vissza tud váltani alacsony fogyasztású módba, így spórolja meg a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dragon3000 #36 üzenetére
Ez kérdés? A válasz adja magát
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dragon3000 #41 üzenetére
Egyértelműen megtévesztést szolgálja.
Nehogy azt mondd, hogy ez nem egyértelmű.
Minek hívnánk valamit 7-nek, amikor nem annyi....
-
Chaser
legenda
válasz #16939776 #37 üzenetére
a-a
valamelyik intel fan mondta mikor szóba került régebben a fogyasztás
mekkora király a 10700
jah, és tényleg az
ha elvonatkoztatunk a fogyasztásától ( :
és erre jött az hogy üresben alig eszik, amire jött egy kontra ennyi erővel egyik cpu sem zabál, csak ki kell kapcsolni a gépet
anno én is filóztam rajta, de komoly terhelésnél rengeteget zabál
ha meg nem, az van ami itt a cikkben is, közelében nem hozza azt amik tesztekben vannak
anandtech vagy hwu vagy vmelyik nagyobb írt is erről egy cikket, mit jelent intelnél a 65w ráhazudva minden cpu-ra
persze mennek azok 65w-on, csak köszönet nem lesz benne ( :
a zenek meg már 65w-ból is brillíroznak, ez hatalmas különbség
a további 50-100w már elenyésző mértékben hoz gyorsulást - +10-15 esetleg 20% ha már 200w-ot is benyalnak széthajtva -ezek a cpu-k is kb 10700 kategória, már ha olyan áron adják őket ami több mint jó
egyébként a lapra fél vese ára, aztán a villanyszámlában havonta lehet törleszteni a többit
egy 5950x-et kimaxolni kb elég egy b550 toma 50e ft-ért....úh. nekem csak ennyi villant be a hír olvasása után wtf
amúgy teljesen jó, hogy mindenhonnan az folyik így óvjuk a környezetet meg úgy, ilyen takarékosság meg olyan, és egy cpu lazán lehet kazán, ahogy a vga-k is
de érdekes hogy a porszívókat le tudták stopolni 1kw-ra, sz@ros cpu és vga meg annyit zabál amennyit akar_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Busterftw
veterán
Mert marketing az egesz, rengeteg cikk van a temaban, ez nem uj dolog, mar 10+ eve igy megy, es pont a TSMC/Samsung kezdte.
Ott a Linus video az AlderLake-rol ahol pontosan ezt emlitik meg:
"thanks to marketing, nanometer lost all meaning in chipmaking"
De ott a friss TSMC 4nm hir, ami az 5nm felnode-ja. De az nem 5nm vs 4nm, csak szamozasban igy jelolik, hogy az "kisebb" es "jobb".
Ehhez igazodott most az Intel.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Legkozelebb majd az 5re nevezett eljarason csinalnak 300 wattos procikat. Koszi nem, annyira kell, mint a 300 wattos gpu.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lassan háromszor is hatékonyabbak. De nyilván a gyártástechnológia átnevezése a problémákat nem oldja meg.
#28 nyakdam : Igaz, de a teljesítményt leginkább az befolyásolja, hogy milyen Gear paraméterrel fut a memória. 1:1 szinkronra érdemes törekedni. Az Intel valamiért nem említette meg, de az alaplapgyártók tesztjein egyértelműen az 1:1 szinkron a nyerő, mert ezzel a késleltetés 50-60 ns lesz. 2:1 szinkronnal, vagyis Gear 2-vel már 90 ns is lehet a késleltetés, ami elég sok. Nem véletlenül tesztelt az Intel 4400 MHz-es DDR5-tel, azzal a csúcslapok bírnak Gear 1-es paramétert. Ha növelik a memória órajelét, akkor csak lassulni fognak tőle.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Ribi
nagyúr
válasz MaximPeti #33 üzenetére
Kinek fura, hogy egy 2x annyi maggal rendelkező proci jobb? Szerintem ha egy 5950-et vesznek vissza 65W-ra az is valahol itt lenne. 11900-et visszevennék 100W-ra, szerintem az is max 15%ot veszítene. De nyilván a demonstrációhoz indokolatlanul sok áramot nyomnak bele elhanyagolható sebességért. Sőt, lehet csak a feszt emelték fel, frekiben meg úgy hagyták. Intel tud legkreténebb tesztelek csinálni...
-
Busterftw
veterán
En nem lattam meg teszteket, te igen?
Eddig nem volt ezen a gyartastechnologian Intel desktop cpu, most majd hozza lehet merni a 7nm-nek nevezett es azon keszult Ryzen 3000 szeriahoz.Szerintem nem lesz 2x hatekonyabb a Ryzen 3000 7nm-en, mint az Alder Lake Intel 7-en.
Majd nezunk teszteket.Azt meg mar meg sem emlitem, hogy nem csak a gyartastechnologia hatarozza meg a CPU fogyasztasat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- Intel Core i5 10th 10400f
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest