Új hozzászólás Aktív témák

  • airwawes

    tag

    válasz forzamo #1259 üzenetére

    Az hogy rootolva van, azt még saját magad is le tudod ellenőrizni. (Root checker)
    Hogy gyári-e vagy sem én arra azt tudom csak mondani hogy nagy eséllyel igen.
    Mindössze három érvet mondok: Miből készülnek a custom romok?

    Kettő megoldás lehet:
    -Egy fejelsztő csapat összedob egy teljesen különálló, új ROM-ot.
    -Megszerzik a gyári szoftvert, majd "megfőzik".
    Egyébkéntis. Minek foglalkozna egy orosz hacker (nem cracker, lényeges a különbség) azzal, hogy a téglásított készülékeket megmentse, és egy nem gyári szoftvert mellékeljen gyári címszóval.

    Hogyha "vírusos" lenne: Többnyire az androidos készülékekre olyan rendszerben elrejtett vírusok léteznek, amiket adatlopásra használnak: IMEI lopás etc, ha jól emlékszem ilyen volt a gyári HTC szoftvereken is.
    Anno a ZTE Blade-emre is készült egy ilyen a kínaiak jóvoltából (LeWa OS). De ezt leszámítva egy nagyon jó rendszert összedobtak, szóval volt aki használta, volt aki nem.

    Erre is volt megoldás: többféle log alkalmazással ki lehet nyerni hogy a készülék a háttérből milyen adatokat küld. (így vették észre, majd segédalmalkazásokkal le lehetett midnezt tiltani)
    Még az orosz oldalakon is vannak akik leellenőrzik a feltöltött fájlokat, és ha valami hasonló lenne vele, már 100 hozzászólásban írták volna hogy ne, ne tegyétek fel, mert vírusos stb.

    És hogy miért írják azt, hogy felelőséget nem vállalnak? Most ki vállalna azért felelőséget hogy a leírást félreolvassa/félreértelmezi és megöli teljesen a készüléket. Egyébként az összes magyar modder/főzőmester akinek van valami hírneve, kiírja ugyan ezt az összes munkája alá, még egy CWM-ből telepíthető ROM-hoz is, aminek telepítése közben csak akkor eshet hiba ha lemerül a telefon vagy mit tudom én. Vagy, a ROM tartalmaz állítható processzort és SAJÁT FELELŐSÉGRE tudod azt a gyárinál tovább pörgetni. Ha valaki leégeti a prociját mert egész nap az átlagos dupláján pörgette, azért én nem vállalnék felelőséget soha a büdös életben.

    [ Szerkesztve ]

    --Vodafone Smart Prime 6-- --Dell Inspiron 3542--

Új hozzászólás Aktív témák