Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tmano
csendes tag
Szia!
bocs a lassú válaszért...szóval rootolt a cucc, de most az a hiba, hogy elinditod, bejon az asus felirat és ujraindul....szoval ez csak egy allando korforgás. Ha és valami provisional os recovery van rajta, amin nincs install, wipe, delete, semmilyen infó...csak reboot vagy exit...patt helyzet...van olyan cég/bolt aki pár ezerért csinál belőle gépet?
köszi
E. -
grim13
csendes tag
valaki próbálta már az ASUS MeMO Pad 7 MagSmart fedelet HD7-el ? a honlap szerint a ME176C/ME176CX típusokhoz való de így szemrevételezve nincs különbség a me173x-hez képest.... De azért 9ezerért nem venném meg hogy kiderüljön a végén hogy nem működik vele.
-
bszg@
tag
Sziasztok!
Közel 2 éve kizárólag tartalomfogyasztásra elégedetten használom a készüléket.
Az utóbbi időben a gyári böngészője tűréshatáron túli gyakorisággal állt le. A WIFI érzékenysége is sokat gyengült, bár ez nem hiszem, hogy szoftveres eredetű.
Alaphelyzetbe visszaállítást csináltam, ezzel kapcsolatban:
1. Ha a beállítások/alkalmazások/futó felületre lépek, akkor a "beállítások alkalmazás sajnos leállt" hibaüzenettel kilép.
2. Elkezdte kiírogatni az "ASUS taskmanager leállt" üzenetet. Itt a fórumon olvastam erről, engem nem érintett eddig.
3. Párszor újraindult.
Néhány alkalmazást korábban is letiltottam, most is kb ugyanazokat tiltottam le. Ha a beállítások/alkalmazások/alapbeállításokat aktiválom, tehát a letiltásokat feloldom, akkor sem gyógyul meg.
4. Hogyan lehet/ lehet-e úgy hard resetelni, hogy ne kelljen az alkalmazások többségét újra telepíteni, a térképeket újra letölteni, a fileokat visszamásolgatni és ne vesszenek el a böngésző könyvjelzői és mentett oldalai?
BSzG[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
HR esetén minden elveszik.
Ellenben a böngészési adatokat mentheted a Google fiókodba, majd a hr után visszaállíthatod.
A Google fiókodnál kapcsold be a böngészési adatok szinkronizálását!
A többi kérdésben sajnos nem tudok segíteni.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
tonyrulez
őstag
-
melodie
tag
Ma megérkezet az 5.0.Lollipop update, piros pont az Asusnak,első benyomások kedvezőek!!!
-
melodie
tag
Elnézést,rosz helyre írtam:ASUS MeMo Pad 7 (ME176C) kapott 5.0-át!
[ Szerkesztve ]
-
Rosep
senior tag
Mi mért nem kapunk?
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
ASUS MeMO Pad 7 (ME176C) tabletbem szeretnék rakni 64GB-os memóriakártyát.
Kétfélét néztem ki:
1. Kingston MicroSDXC 64GB CLASS 10 UHS-I (90R/45W), a kódja KNG SDCA10/64GB.
2. Kingston Micro SD 64GB XC CL10, a kódja MBLY10G2/64GB
Mindkettő microSDXC, az első UHS-I-es, a második CL10-es (bár én úgy tudtam, hogy UHS-I=CL10, de - ezek szerint - nem így van.)
Elsősorban xvid filmeket tárolnék rajta, másodsorban átdobálnám a belső memóriában el nem férő telepített alkalmazásokat illetve játékokat.
Melyiket vegyem? (A másodikhoz adnak kártyaolvasót is, de szerintem az nem lényeges, árban 1-2 eFt difi van)
Azt írja a kézikönyv, hogy "Az ASUS Tablet készülék legfeljebb 64 GB kapacitású microSD™, microSDHC™ és microSDXC™ memóriakártyák használatát támogatja. [...] Előfordulhat, hogy egyes memóriakártyák nem kompatibilisek az ASUS Tablet készülékkel."
Köszi: sinick
-
khalox
őstag
Arra főzött ROM-ot nem fogsz tudni telepíteni a zárt bootloader miatt, de a rendszer fürgébbé tétele és kitakarítása megoldható azért, ha ebben a topicban olvasgatsz kicsit vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Tmano
csendes tag
Köszi a választ! most valahogy sikerült belépnem a recoverybe. A helyzet:
- csinaltam wipe/factory resetet => kész lett => reboot =>asus logonál áll kb 20 perce semmi nem történik gondolom itt megállt.
- csináltam wipe cachet is az előzővel egy időben, előtte és utána is, ugyanúgy asus logo a vége.adb vel sikerült feltöltenem a legújabb gyári romot az asus oldaláról letöltve, felment elkezdte az installt aztán ezzel az errorral kidobott:
Fota_return_code 409utána olvastam és állítólag nem a megfelelő romot próbálom felrakni a gépre. De az asus oldalán ezt adják ehez a típushoz csak (ME176cx) és olyat írnak hogy az SKU-t kell ellenőriznem mert én a WW-t raktam fel de lehet a TW kellene. Tény hogy a rom amit leszedtem WW betűkkel kezdődik, de sehol nem találok TW-set...
esetleg ötlet valaki?
régebbi rom is jó lenne ami gyári csak induljon el aztán felfrissítgetem...mármint ez a tervem, tökre nem tudom sikerülne-e
köszi
szia/sziasztok
E. -
Chuzzlee803
aktív tag
Sziasztok! ME173X-hez lehet lelni bárhol is 4.4 főzött romot? Vagy egyáltalán, lehet rá tenni, vagy ennek is az útjába áll valami?
-
AVarice
tag
Sziasztok.
Barátnőmnek van egy ilyen tablete - pontosan ME173X. Már megvan évek óta, szépen tette a dolgát, viszont egy ideje eléggé belassult. Gondoltam egy gyári reset megoldja a dolgot, de nem igazán segített.űPróbáltam keresni, hogy milyen módon lehet 0-ról újrarakni a gyári rendszert, de nem igazán találtam. Az Asus honlapján találtam kernel-t, de nem igazán volt leirás hozzá.
Tudna valaki ebben segíteni? Előre is köszönöm!
-
atp_elte
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy új tabletet kell vennem. Ezt néztem ki, nem drágán, 26 ezer forintért tudnám megvenni a 16 gigás modellt vadonatújan.
Ez a hardver mennyire elég a mai időkben?.
Igazából egy Transformer TF101-em van, de az már annyira be van lassulva, hogy órákkal később jelzi az emileket is, és már a hard reset sem segít rajta sokat.
Toshiba L55, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Nokia Lumia 630 DS - mert mobilnak lenni jó...
-
umfrider
senior tag
válasz atp_elte #5027 üzenetére
Mai időkben nem nagy szàm. Lassan 2 ève, hogy megjelent. Azonban 26 ezerèrt garanciàval szvsz megèri. Jobbat nem fogsz talàlni!
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
kkdesign
senior tag
Hali, azt szeretném kérdezni, hogy egy ASUS droidos tabletnél, ha a gyári készüléket megrootolom, akkor ugye veszik a garancia, viszont unroot esetén elfogadja a készüléket a szerviz ha neadjisten baja lenne? Az Asus FB oldala nem tudott érdemi információval szolgálni... :S
-
umfrider
senior tag
válasz kkdesign #5031 üzenetére
Elvileg elfogadják, ki tudja. Én mikor legutóbb gariztattam, akkor root-olva volt, de nem tették szóvá, nem történt semmi sem.
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
khalox
őstag
válasz kkdesign #5031 üzenetére
Látom sok topicban sokszor megkérdezted már ezt.
Én azt gondolom, hogy ez egyértelműen hozzáállás kérdése is, meg attól is függ, hogy konkrétan milyen probléma lesz a készülékkel. Én azt gondolom, hogyha a rootnak semmi köze a hibához, akkor nem foglalkoznak a szoftverrel, ha csak direkt nem ezzel akarják megvonni a jótállást.
Mert ha pl. be sem kapcsol, vagy egyéb hardveres gondja lesz, akkor a kutya sem fog azzal törődni, hogy mi van a tárhelyen, vagy milyen szoftver(ek) van(nak) rajta. Ha viszont egyértelmű, hogy a kedves felhasználó összekutyulta rajta a szoftvert, partíciókat, bootloadert, tárhelyet, és ezért nem működik az egyébként hibátlan készülék, akkor te magad is beláthatod, hogy ez nem garanciális probléma, tehát az időt, amit pl. egy bootloop helyreállítására szánnak, ki kell fizetni. (Egy Win-es PC-n sem garanciális probléma a szoftver újratelepítése...) -
kkdesign
senior tag
Igen mert vártam egy ilyen infót amit most leírtatok! Eddig kábé falnak "beszéltem", mert csak annyi válasz jött, hogy kérdezzem meg bővebb infóról az ASUS-t de úgy jobb ha valakinek személyes tapasztalata is volt már. Meg mint írtam, kérdeztem őket FB-n hogy mi is a helyzet ezügyben, aztánnem voltak nagyon képben, utána kontaktot kértem tőlük, de válaszolni sem voltak hajlandóak így azt éreztem hogy inkább kiírom más asus topikokba is
-
-
teleahocipöm
senior tag
Mivel nem töltött a garis ASUS HD7 -et (törött volt kijelző, de használható)-, elvittem a szervízbe, majd küldték az árajánlatot 82 e Ft-ról azt hittem hanyatt dobom magam (persze sejtettem, hogy nem gariban javítják) . Természetesen nem kértem a javítást, hiszen ennyiért két gépet is vehetnék.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz #20749568 #5037 üzenetére
Hát nem tudom, max 20- ra tippeltem az lcd csere nélkül, az nem is kértem, mert törötten is jól használható. Ráadásul, csak az LCD module és Main board szerepel az árajánlatban meg a 82.300Ft ennyi, de hogy tételesen fel lenne sorolva, minek mi az ára és mennyi a szerelés, na azt elfelejtették ráírni. Kár, pedig jó kis gép.
-
taknyí
senior tag
válasz teleahocipöm #5040 üzenetére
A törött kijelző előbb utóbb megadja magát. Én is így jártam. Olvasd el.
axlrose32 lehet tud segíteni, ha te nem tudod vagy mered.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
teleahocipöm
senior tag
Köszi elolvasom, de az érintőpanellel minden rendben a gond az, hogy nem tölt föl, megáll 13%-on, én aksi hibára tippeltem a szerviz szerint alaplap vagy így van vagy nem. Sajna, a szerintem erősen hiányos árajánlat alapján, már nem tudok hinni a szerviznek.
Közben megnéztem, 10,46 USD az érintőpanelt, na ez korrekt ár.
Keresgéltem aksit is, de 7000 Ft környékén vannak, itt már bejátszik az áfa, vám meg még a kitudjami, persze még így is megérheti, ha tutira az aksi a rossz.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Elkészítette superdragonpt az Asus VibeUi 2.0 firmware mod-ot!
-
patow
senior tag
Sziasztok az van hogy a két éve vett hd7-em visszakerült hozzám és sajnos semilyen pendrivet nem ismer fel vajon mi lehet a hiba. A választ előre is köszönöm
-
air
nagyúr
Csak gányolt OTG van.
Alapból nincs.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
-
taknyí
senior tag
válasz felic555 #5048 üzenetére
LG és Samsung nagy panelgyártó, más cuccokban is (pl. DELL-ben LG) ezen panelek vannak. Mivel a miénk IPS ezért LG. A samu amoledet gyárt saját fejlesztése. Innolux-ot nem ismerem. Sérült az LCD is?
Más: Képzeljétek, gari utolsó napján betoltam a szervízbe a tabot, érzékelési anomáliák és középen besárgult LCD miatt. Le a kalappal az ASUS hálózata előtt, alaplap, LCD+érintőpanel és 5MP kameramodul csere lett a vége...
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest