Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkor első és utolsó hsz-em a témában:
Ahogy néha kaparom a falat attól, h egyes kommentelők egy ruppótlan magyar főiskolás szemével nézik az egész világot és ebből kiindulva anyáznak, meg flamelnek, ugyanúgy hosszú távon kissé idegesítővé válik, h te meg egy senior Apple marketinges szemével nézed a világot, és ebből kiindulva igyekszel mindent megmagyarázni.
Nekem semmi bajom nincs az Apple márkával, kb. semlegesen viszonyulok felé, tudom, h Mao-n bizonyos szubkultúrák körében divat fikázni (ld múlhatatlan bölcsességű index komment: "köztudott, h az Apple userek 70%-a homoszexuális"), de ez a vita amibe itt periodikusan belementek, a dead end tankönyvi példája.
OK, h szereted a kedvenc márkádat, meg a köréje épült ökoszisztémát, de amióta kijött a cikk, a kommentek 90%-a a 2007 óta pörgő iphone-os flame-k újrajátszásáról szólt. És szerintem nem erről kellene. Bár lehet h csak én vagyok "so 20th century" -
Ulkesh
őstag
Nincs, csak már mindent kitárgyaltunk, nincs miről vitázni már. Újrakezdeni meg minek?
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
DonDennis
senior tag
Most ez a 3gs komolyan csak 31ikén fog kijönni:S? vagy legalább kijön csütörtökön Apple hagyomány szerint? .... amúgy ezt már kicsit nem is tudom ez már ilyen rohadt nagy "szemétségnek" érzem elhiszem hogy a T-mobile nem tehet róla de komolyan már hát olyan nehéz lenne kitenni egy árlistát? vagy egy megjelenési dátumot egy visszaszámlálót? V.mit basszus..... remélem T-mobilosok is olvassák ezt a topicot és csuklanak egész nap.... / vagy v.melyik rokonuk /
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
csab2
veterán
És az miért baj, hogy egy iPhone-os topicban valaki elfogult az iPhone irányában? Érdekes, hogy más telefon topicjában soha senki nem jegyzi meg valakiről, hogy az adott telefonnal kapcsolatban elfogult. Mert ez a természetes. Csak az iPhone-nal kapcsolatban nem természetes. Elképesztő, hogy egyesek mennyire gyűlölik ezt a telefont!
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
Nekem meg azzal van tele a tököm, hogy szeretnék olvasni valami értelmeset egy telefonról, és ehelyett nagyrészt a telefon fikázását olvashatom.
Szerény meglátásom szerint az iPhone-os topicokban először mindig a fikázók vagy a pontatlanságokat írók jelennek meg. Erre regálnak Az iPhone tulajok, jelen esetben Ulkesh.
EGYSZERŰEN NEM BÍROM FELFOGNI, HOGY MINEK OLVASSA EZ IPHONE-OS TOPICOT AZ, AKI UTÁLJA AZ IPHONET!Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
hanee
senior tag
Érthető, ennek eredményeképp nektek ide kell jönni az iPhone-os topicba és osztani az észt, hogy Ulkesh ilyen, meg olyan. Így ti mennyivel vagytok jobbak a másiknál?
Engem is idegesít, hogy azért szóljátok le, mert szereti az iPhone-t, számomra speciel nagyon sok hasznos információt adott eddig és úgy látom tudás is van mögötte.
Ahhoz nekünk iPhone használóknak és leendő iPhone használóknak semmi közünk, hogy milyen vitáitok vannak más topicokban, szerintem intézzétek el privátban.hanee
-
Atlantis
veterán
Reménytelen kitakarítani...hiába a figyelmeztetés, kérés, csak nem hagyjátok abba, amíg be nem lesz zárva a topic...utána nyugi lesz, legalábbis amíg a következő, iPhone-nal kapcsolatos hír meg nem jelenik.
Én mindenesetre nem zárom be, még a végén elfogultsággal vádolnak miatta, lévén magam is iPhone-tulaj vagyok.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
ZooLee
senior tag
Egyébként se emlegesd a tipikus mobil felhasználást, mert itt a forumozók többsége nem tipikus felhasználó. A barátom, aki csak telefonál, sms-ezik meg néha lő 1-1 fotót vmi vagány verdáról a tipikus felhasználó.. Nekik pedig nem kell csili-vili multitáccsos ájfón vagy wm mobil, ilyesmit azok választanak, akik komolyabb dolgokra is használják a telefonjukat itt pedig már teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi a tipikus..
Debizony, pont, hogy nekik kell az iPhone könnyen használható felülete, nekik csinálják a TouchFlo-t, TouchWiz-t, a csillivilli today-felületeket, stb.
Nekik kell ez, mert ők azok akik nem azért veszik a WM-et, mert azon olyan főzött ROM-ot használnak, amilyet akarnak, hanem azért, mert tök jól lehet lapozgatni a kontaktokat.
Nekik kell ez, mert ők azok akik nem találják meg a WinMo bonyolult natív felületén a szükséges beállításokat. Vagy kényelmetlen a beépített kontaktok listáját lapozgatni. Vagy az SMS-eket böngészni.Az Apple erre érzett rá, és kidobta a iPhone-t a maga elképzelése szerint, a lehető legegyszerűbb felhasználhatóságra optimalizálva. Az eredmény magáért beszél, az iPhone eladások még mindig szárnyalnak.
A HTC utánament, megcsinálta a TouchFlo-t, hogy "elrejtse" a WinMo bénaságait. A siker ismét látszik, a HTC a legnagyobb gyártó jelenleg. És már itt van az LG, a Samsung, csinálják a saját felületeket, sőt, saját oprendszereiket, több-kesevesebb sikerrel (lásd Samsung Jet-teszt)Sőt, fejemet teszem rá, ha végre kijöna WinMo 7 tök ugyanez a csillivilli felület lesz, érintésérzékeny felülettel, multitáccsal és a többi járulékos villantással.
Elsősorban a villantás, másodsorban a praktikum. Ez kell, mert a tömegekből van a pénz, a ha csak a hozzánk hasonló kockákra gyúrnának, abból csak bukta lehetne. És ez alól egy gyártó sem kivétel, a sikert csak az határozza meg, hogy mennyire sikerül e kettőt ötvözni.
Z.
-
sien
aktív tag
alakul a fanklub
azért ennyire ne legyünk már furák. attól hogy iphone topic, nem kötelező csak és kizárólag ajnározni, itt pedig azok is le vannak nyomva akik iphone tulajdonosok, csak egy két dologgal elégedetlenek.
ulkesh: előszeretettel hozod fel az eladott példányszámot mint értékadó tényezőt. a motorola razor ból több mint 100milliót adtak el. ebből az következik akkor hogy egyedül jobb, mint a 3 iphone generáció egyszerre.
-
sien
aktív tag
-
Ulkesh
őstag
"előszeretettel hozod fel az eladott példányszámot mint értékadó tényezőt. a motorola razor ból több mint 100milliót adtak el. ebből az következik akkor hogy egyedül jobb, mint a 3 iphone generáció egyszerre."
"Csak" 50 milliót adtak el belőle de legtöbbet a Nokia 1100-ból adtak el 115 milliót.
Egyébként az ilyen számokat kategórián belül szabad csak értelmezni, az iPhone smartphone, és ebben a kategóriában eladási csúcs jelenleg. A piacelemzők szerint 2-2,5 éven belül lehagyja a Symbian platform eladott készülékeinek össz számát, ami döbbenetes tény, mert Symbian alapú készülékeket már 8 éve árul több gyártó és napjainkig 130 millió került eladásra.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"Az a probléma, hogy Ulkesh előszeretettel mászik be minden féle telefon topikjába és kezdi el osztani az igét, hogy adott készüléknél miért és mennyivel jobb az iphone.."
Ismét láthattunk egy Lirion féle csúsztatást.
Soha nem írok be egy másik topicba, hogy az a készülék ezért, vagy azért szar. Legtöbbször azért szólok hozzá csak, ha az iPhone-t szólják le (pontosabban, ha valótlan sületlenségeket hordanak róla össze), persze ebből rendre szép hosszú flame generálódik..."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
majom2
senior tag
csak néha megingatnak a szemellenzős ultrák, mert félek hogy rólam is ezt hiszik majd, ha látják a kezemben.
mivan? azért veszel v nem veszel ilyen telót, mert félsz h mit gondolnak rólad??? jeeez... hát akkor ne is vegyél ha neked ez ennyire számít
azért azt zárojelben megjegyezném h a szemellenzős ultrákat jórészt az itt folyamatosan jelenlévő iszonyatos fikaáradat nevelte ki. ahogy megjelentek az első ájfónos hírek, azóta folyamatosan ömlik a genny a kedves illetékesek szájából. talán ez mintha kicsit csillapodott volna az utóbbi időben, de ettől függetlenül a probléma változatlanul létezik. és nekem meg ezzel van ki a micsodám. mert ezek az emberek az ÖSSZES ájfón topikot rombadöntik. semelyik másik telefonnál nincs ez így. szánalmas. ezért aztán egyre kevesebbet kommentelek, mert én ennek nem akarok része lenni.
inkább használom nagy megelégedéssel közel 2 éve az ájfónomat. sőt! azóta lecseréltem a pc-met is egy mac-re mert megszerettem ahogy és amit csinálnak. és tök boldog vagyok és alig várom már az új snow leo-tmoderátorok:
nem lehetne azokat a nickeket valahogy megbüntetni akik rendszeresen minden ilyen topicban felbukkannak kizárólag romboló szándékkal (fikázás)?[ Szerkesztve ]
-
majom2
senior tag
Ulkesh meglehetősen hasznos tagja az itteni iphone tábornak építő jellegű tanácsaival és ötleteivel. tőled még egy ilyet sem láttam, szóval akkor mit is keresel itt? a többi (személyes) problémádat vagy az aktuális topikban, vagy privátban intézd el. köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
kaller1
veterán
nem lehetne azokat a nickeket valahogy megbüntetni akik rendszeresen minden ilyen topicban felbukkannak kizárólag romboló szándékkal (fikázás)?
Azért nem kellene túlzásokba esni...Elmondják a véleményüket,ennyi.
A szakmai topikba nem is nagyon látni olyat,hogy ez vagy az milyen "gagyi" a szifonban.Amúgy meg tévedsz,hogy másik típusú telefonnál nincs ilyen "fikázás",csak nézz be pl. a Samsung Jet topikba....::> <::.
-
DaveNo1
veterán
Kb. ez az egész óvodás szint. Az egyik fél elkezdi a másik fél folytatja. Gondolom még senki sem hallotta azt a bölcs mondást, hogy "okos enged, szamár szenved"
[ Szerkesztve ]
You are not prepared.
-
majom2
senior tag
én sem írom bele a különböző típusú telefontopicok 90%-ba h sztem sz@rt sem ér, mert egyrészt nem érdekel másrészt pedig totálisan értelmetlen. meg talán azért is mert nekem volt gyerekszobám. pedig takarózhatnék én is álnaív módon a véleménynyilvánítás szabadságával.
nagyon szomorú, h az iphone szakmai topic is csak azért tud létezni, mert folyamatosan moderátorok ellenőrzik és pusztítják az oda nem illő hozzászólásokat. ez sajnos részben az itteni közösség szégyene.
[ Szerkesztve ]
-
sien
aktív tag
nem mondanám hogy te lennél az üdítő kivétel. de te ulkesh véleményező, higgadt érvelésével ellentétben te agresszív vagy. ahhoz semmi közöm hogy te egy olyan individuum vagy, aki felette áll az emberek véleményének, neked pedig ahhoz nincs közöd hogy nekem fontos hogy mit gondolnak rólam az emberek. amennyiben szeretnél moderációt kérni, a te kommenteddel együtt ezt a kommentemet is lehet törölni, mert önmagukban értelmetlenek.
-
ZooLee
senior tag
Én pont ezért nem vettem, nem akarok részévé válni ennek a "kutyakomédiának".
Hát, elég nagy butaság ezért nem venni egy iPhone-t... A kutyakomédiának nem azzal leszel részese, ha veszel egyet és használod, hanem azzal, ha ész nélkül fikázol akár mellette, akár ellene.
Gondold át
Z.
-
Ulkesh
őstag
A vicces az, hogy az utolsó pénzügy negyedévben valóban lenyomta. A MS-nak az utóbbi időben nagyon gyatrán megy, az összes ágazatuk masszívan veszteséges. Ha a Windows 7 nem hozza meg az elvárt eredményeket, akkor komoly gondban lesznek.
-
Lirion
addikt
Könnyen használható? Sokáig nem lehetett törölni egyesével sms-eket se, nem lehet rá tenni semmilyen témát, opera mini nélkül kínszenvedés netezni vele gprs-en, télen -20 fokban odafagy az ember ujja a kijelzőhöz meg had ne soroljam tovább, hogy miket lehet felróni neki. Aki nem akar játszani meg videókat nézegetni a telefonján, annak nem kell iphone, pláne nem olyan árakon, ahogy nálunk lehet kapni (gy.k.: a 10k meg 17k-s előfizut a lakosság 10%-a tudja csak kompromisszumok nélkül fizetni, 5k-s csomagban meg elég borsos ára van).
Mellesleg az iphone-ban nincs today-screen.."A siker ismét látszik, a HTC a legnagyobb gyártó jelenleg."
Ne már, tényleg? És hol marad a nokia, samsung, lg, sony ericsson? Még a motorola is nagyobb gyártó a htc-nél. -
ZooLee
senior tag
"A siker ismét látszik, a HTC a legnagyobb gyártó jelenleg."
Ne már, tényleg? És hol marad a nokia, samsung, lg, sony ericsson? Még a motorola is nagyobb gyártó a htc-nél.Majd, szólj, ha a fikától újra látsz, és tudsz olvasni. A hozzászólásban, amire válaszoltam WinMo-ról volt szó...
Z.
-
Ulkesh
őstag
Igazad van, hülyén fogalmaztam.
A folyamatosan 30%-al csökkenő netto profit azért eléggé nagy veszteségként könyvelhető el.
Az XBox üzletágában viszont a tavalyi 71 millió dollár helyett 130 millió dollár volt veszteség és ennek jelentős része a garanciális problémák miatt keletkezett.
A Mobile üzletágról nincs konkrét infó, de az sem adhat nekik okot a büszkeségre és valószínű a WinMo 6.5-ös időhúzásuk sem fog túl sokat hozni a konyhára, főleg, ha az Android valóban beindul (már pedig úgy tűnik mostanra kezd beérni mindegyik gyártónál)."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"Könnyen használható? Sokáig nem lehetett törölni egyesével sms-eket se, nem lehet rá tenni semmilyen témát"
A könnyen használható kifejezés hol definiálja azt, hogy témákat lehet, vagy sem cserélgetni?
Valóban nem lehetett a gyári alkalmazással egyenként törölni az SMS-eket, de nem is fagyott csontra ha egy túl hosszú email címet küldtek rá SMS-ben (lásd. Symbian).
"télen -20 fokban odafagy az ember ujja a kijelzőhöz"
Ne kelljen elmesélnem, hogy -20 fokban egy rezisztív kijelző vékony felső fóliája mennyire lesz rideg és törékeny, no meg milyen elszíneződött képet ad egy ilyen eszköz
"Aki nem akar játszani meg videókat nézegetni a telefonján, annak nem kell iphone"
Nos az szokta az iPhone-t választani, aki sokat netezik, zenét hallgat, játszik stb. és elege van más platformok idétlenül túlbonyolított és lassú felületéből.
"pláne nem olyan árakon, ahogy nálunk lehet kapni (gy.k.: a 10k meg 17k-s előfizut a lakosság 10%-a tudja csak kompromisszumok nélkül fizetni, 5k-s csomagban meg elég borsos ára van). "
Az 5k-s csomagban miért is borsos az ára?
Nokia N97: 139.990 Ft
Nokia N96: 133.990 Ft
Xperia: 109.990 Ft
MDA Vario IV: 129.990 Ft
BB 9000: 94.990 FtGondolom a lakosság ezeket jobban meg tudja vásárolni, mint az iPhone-t 71.990/82.990 Ft-ért. Bár gondolom mert Nokiák, azért érnek 2x annyit
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt hiszem Ulkesh ha észak-koreai főtárgyaló lenne, már az békenobeldíjat érne, ha sikerülne meggyőzni valamiről
-
Lirion
addikt
"Ne kelljen elmesélnem, hogy -20 fokban egy rezisztív kijelző"
Hát ne is, mert használtam -20 fokban rezitsztív kijelzőt és semmi baja nem volt."Az 5k-s csomagban miért is borsos az ára?"
Azért, mert más high-end telefonok drágábbak, az iphone még nem lesz olcsó, elérhető meg pláne nem egy tipikus felhasználó számára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest