Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
válasz neptun78 #296 üzenetére
Bazz, azért ne legyen ajánlott, mert nincs rá pénzed? A 300e meg hülyeség.
Csodálkozom, hogy ide eddig még senki nem írta be, hogy: "pedig azt ígérték, hogy $200 lesz"
Nem az ár alapján kell ítélni. A legjobb telefon a világon, még jó hogy ajánlott.
Ezzel az erővel a Lenovo X301 se számít jónak, mert drága. Az nem számít, hogy a világ egyik legjobb gépe.
Nem azt kell nézni, hogy mi a "jó vétel", nem piacon vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Szerintem is, dobom is ki az iPhoneom. Azt nem tudom elképzelni, hogy eddig hogy bírtam vonalkód olvasó nélkül... szörnyű. Ujjlenyomat olvasó pláne fontos.
Azért ehhez is kell egy szint, hogy amikor már nem tudsz mit felhozni az iPhone ellen, ilyen baromságok jutnak eszedbe. Szerinted úgy mégis hány embert érdekelne a való életben ez a két szuper fontos dolog?
[ Szerkesztve ]
-
copin
őstag
Azt csinálsz vele, amit akarsz. "Ami nincs az iphoneban az nem fontos" mozgalom miatt kidobnák az összes olyan pda-t, ami az adatvédelem ezen szintjén áll? Egyszerűen csak azt írom hogy aki ennyiért megveszi, az vagy nagyon gazdag, vagy valami nagyon nincs rendben vele nyaktól felfelé. Természetesen mindenki arra szórja a pénzt, amire akarja, de amig nem hozza a t-mobile (vagy más), addig ez a telefon a többség számára nem téma.
-
macikos
addikt
Nem tökéletes, melyik az...? De még ha az ujjlenyomat olvasóra azt mondom, hogy csak-csak (bár nem tudom ki használná), akkor is a vonalkód olvasó valami akkora egy felesleges dolog, hogy azt leírni nem lehet.
Ráadásul nálad is előjön az, hogyha veszel valamit, akkor legyen benne minden. Bármi is az, de legyen benne. Egy Ferrariban is legyen pohártartó, meg egy zseb Répa Katának, mert ugye egy Suzuki "városi tank" Swiftben is van, és nehogy már te a sok pénzedért ilyen "szart" kapjál.
Ez kapzsiság, mohóság vagy telhetetlenség, nem is tudom!?
Én is tisztában vagyok jó pár hibával, le is írtam már őket régebben, olyan hibák, melyeket cikkekben nem említenek, de alapvetőek dolgok. Jóval alapvetőbbek, mint az a kettő, amit te írtál.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Fölösleges ezen az egész harminc-háromszázezer (litér) dolgon rágódni.
300k-ért maximum Susogós János szórakoztatóipari vállalkozó veszi meg, őt meg nem érdekli hogy van e rajta vonalkódolvasó, meg mennyire gördülékeny a videófelvétel, elég ha gizda és a havernak nincs még, oszt jóvan.
Hivatalosan kevesebbe kerül majd (igen, a gonosz témobil cserébe kizsákmányol mindenkit, beültetve egy csipet a bőrük alá amivel még a hűségnyilatkozat lejárta után is kontrollálni tudja a delikvenseket), ha meg munkaeszköz kell 300-ért, akkor kicsit rádobni és venni egy x200/x300 thinkpadet, oszt kész.No offense, de szociálpszichológiai tanulmányt lehetne írni az iphone topicokból.
PS. nem csak konkrétan copin postjára reagáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"200k felett a vonalkód és ujjlenyomat olvasó alap."
Érdekes dolog lenne, ha egy készülék tudását annak feketepiaci ára szabná meg.
Eleve érdekes, hogy a tesztben bármilyen ár le lett írva, amikor itthon még nem kapható a készülék. Az, hogy Kovács Pista a LehúzlakGSM tulajdonosa kimegy Olaszországba és vásárol pár készüléket és itthon tetemes haszonnal eladja nem éppen a termék legális árát tükrözi.
Egyébként a vonalkód olvasó minden készülékben van, amiben van kamera és szoftvert lehet rá tölteni
"de ezen az árszinten már muszájból vesz valaki telefont, mivel kell a munkájához"
Ezen az árszinten értelmes ember semmilyen telefont nem vesz. Ez az ár a kopasz, vastag aranyláncos, mercis fiatalemberkéknek van kitalálva, hogy az itthoni megjelenés előtt már tudjanak vele a plázában villogni. Nagy katasztrófa az ilyennek, hogy a készülék külsőségekben nem változott így ránézésre nem lehet megmondani, hogy az adott készülék 3GS, így gyorsan kell készíttetnie egy pólót is amin ezt fel tudja tüntetni
[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Champipi
aktív tag
Nem nagyon veszed az adást: a digitális zoom 4x-es nagyításig tartja a minőséget, ami már eleve jobb, mint az iPhone 3GS-en, de ez még bezoomolva is tartja. Ezt nem lehet lesöpörni az asztalról.
Az hogy oldalra mozgáskor kicsit beremeg az egyrészt azért van, mert kézben tartja a mobilt, másrészt tényleg a mobil hibája is, de ez a iPhone-on se jobb. Amúgy 640×480 felbontásban rögzít, nem tudom miért hozod szóba a másik felbontást.
A lényeg: eddig soha egyetlen mobil nem tudott minőségromlás nélküli digi zoomot, sajnos az iphone se. Mivel a T-rémobil vacakol és szívatja a népet a megjelenési dátummal, ezért alternatív megoldásokat kerestem, és találtam is az N86 személyében... július végén lesz egy esküvő és egy buli ahol szeretnék majd kamerázni, ezért kellett gyorsan egy jó mobil erre. Iphone elkésett, T-rémobil meg elmehet a búsba a marketing szövegével: "Júliusban érkezik", amit úgy értenek, hogy július 31-én, vagyis pont a hónap utolsó napján. Nem hazudik, csak trógerkedeik
-
Champipi
aktív tag
Elnézted sajnos: amikor az ablakra rázoomol, akkor már kb. 6x-os a nagyítás. Én és a blogok is csak annyit írnak, hogy 4x nagyításig tartja a minőséget ami alapból is jobb, mint az iphone-é. Amit belinkeltél, azt a handrás készítette, és minőségromlást nem szenved el az eredeti formátumhoz képest, míg az N86-os le van tömörítva a youtube algoritmusval, és valszeg ezért is nem valós vga a felbontása sem. De az a poén, hogy még így is szebb
Szeretném én szeretni nagyon ezt az iPhone-t, de ha nem jelenik meg, a T-rémobil meg csak szivatja a népet, plussz drága mint a dög (N86-ot megkapod nem 1 év, de 2 év garival 107 000 Ft-ért függetlenül, az iphone várható 150 - 170 000 Ft-os ráadásul T függő árához képest), akkor bizony fájó szívvel de fityiszt kell mutassak az iphone-nak. Igen jó lenne az a nagy kijelző meg a ruganyos reszponzív menü, de a videó is fontos, az N86 meg mint kiderült tud még zoomolni is minőség romlás nélkül 4x nagyításig.
-
Ulkesh
őstag
válasz Champipi #312 üzenetére
"a digitális zoom 4x-es nagyításig tartja a minőséget"
Elméletileg, a látott videók alapján meg nem (tekintve, hogy ilyenkor is van konverzió, ami eléggé elnagyolt a gyenge proci miatt).
"Az hogy oldalra mozgáskor kicsit beremeg az egyrészt azért van, mert kézben tartja a mobilt"
Nem beremeg, hanem torzul. Mozgáskor a kép alsó és felső része el-el csúszik-torzul, mert nem képes valós időben feldolgozni a bejövő adatokat.
"Amúgy 640×480 felbontásban rögzít, nem tudom miért hozod szóba a másik felbontást."
Mert egyetlen videó sincs a neten ahol 640x480-as felbontás esetén zoom-oltak volna, az összes zoom-os demonstrációs videó kis felbontású. Gyaníthatóan azért, mert 640x480-as felbontásnál csak hagyományos digitális zoom hozzáférhető (erről a leírása is ír, de konkrét felbontást nem említ).
De nyugodtan linkelhetsz 640x480-as videót, amiben nem hagyományos digitális zoom van. Tényleg kíváncsian várom, én egyet sem találtam, pedig elég rendesen utánanéztem, mert ez a technikai megoldás valóban érdekes." ezért alternatív megoldásokat kerestem, és találtam is az N86 személyében.."
Egy 320x240-es felbontású kijelzővel szerelt készülék nálam szóba sem jönne az iPhone mellett mint alternatíva. A gyenge processzor, GPU hiánya, hagyományos mobil billentyűzet és nem érintő kijelző eleve viccessé tesz minden összehasonlítást.
"július végén lesz egy esküvő és egy buli ahol szeretnék majd kamerázni, ezért kellett gyorsan egy jó mobil erre. "
Egy esküvőn mobillal kamerázni........ Ne haragudj, de eléggé szánalmas dolog, csak remélni merem, hogy lesz ott valaki normális kamerával is
Bárki bármit mondhat az Apple marketingjére, de elbújhat a Nokia mellett, mert azt elhitetni az emberekkel, hogy egy mobilba épített silány minőségű kamera akár csak megközelíti egy normál videókamera tudását.. nos le a kalappal
[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz Champipi #313 üzenetére
"Amit belinkeltél, azt a handrás készítette, és minőségromlást nem szenved el az eredeti formátumhoz képest, míg az N86-os le van tömörítva a youtube algoritmusval, és valszeg ezért is nem valós vga a felbontása sem."
Kár, hogy iPhone-al készült videók meg nem sérülnek és 640x480-ban vannak fent:
[link](a videó tartalma persze kamu, mert tokban volt a készülék)
"De az a poén, hogy még így is szebb"
Bocsi, de belinkeltem egy képet amin egymás mellett láthatók kimentett képkockák és tisztán látszik, hogy a Nokia által rögzített kép lényegesen gyengébb.
---
Félreértés ne essék, nem akarlak lebeszélni, használd egészséggel, csak én nem látom azt a hatalmas minőséget, amiről áradozol.
-
majom2
senior tag
nagy hiba volt beleírni ezt a 300k-t, most minden félnótás ezen rugózik. értem én h tőlük kaptátok és ezért került ez a szám bele, de ez kb annyira reális mint 6millióért suzuki swiftet venni. mert ugye max 1-2 hét és ennél jóval olcsóbban is meg lehet majd kapni.
ez csak arra volt jó h flamet generáljatok meg h megtévesszétek a tájékozatlan és/vagy olvasni alig tudó emberkéket. kár volt.nem esett szó a zsírtaszító borításról, pedig az is 3GS újdonság.
-
Jadro
veterán
"Digitálisan oldja meg, csak fordítva dolgozik."
Értem. Ha fordítva dolgozik akkor az nem zoom szerintem. Benne van a jobb technika a gépben, de végeredményben nem használják ki. Az erőforrásokat viszont foglalja. Gondolom ez azért jó, mert a következő készüléknél csak ki kell szedni ezt a butítást és lehet drágábban eladni. Na mindegy, nem ebbe a topikba való ez a dolog.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Móci
addikt
Maga a telefon tetszik, csak kicsit az árát túlozták el... de nagyon.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Ulkesh
őstag
"Értem. Ha fordítva dolgozik akkor az nem zoom szerintem."
Dehogynem, sőt kifejezetten jó megoldás lenne, ha nem lenne alul méretezve a vas alatta.
"Gondolom ez azért jó, mert a következő készüléknél csak ki kell szedni ezt a butítást és lehet drágábban eladni."
Szerintem nem értetted meg miről van szó
-
ZooLee
senior tag
Most komolyan képesek vagytok ócska, szar műanyag lemez "optikával" ellátott telefonok videórögzítési képességein vitatkozni oldalakat?
Ne vicceljünk már, annyi más releváns tulajdonságot lehetne összevetni.
(Igen, tudom, hogy másnak ez fontos lehet, de szerintem sokkal jobban járhat bárki, ha egy funkciókban megfeleő telefont veszel hozzá 20-30-40 körül egy valódi optikával ellátott szuperkompakt gépet... Amíg nincs rendes optika a telefonokban, addig csak egy mellékes, táblázatot kitöltő és ott jól mutató paraméter lesz a "fotózás" és a "videórögzítés")
Ne értsétek félre, nem mondom, hogy kár bele, de elég lenne a helyén kezelni "jó, hogy van benne" funkcióüként, nem pedig mint egy fő paramétert vitatni...
Z.
[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
Baró, hogy a zikszikszelgéesem embertelen áron adja el a készülékeket.
Közben kiderül, hogy a szolgáltatók, bagóért adják el a telefont, jó 1 vagy 2 év rabság fejében.
Ha én ilyen tarifákat látnék, mint a német té-n, azonnal megvenném.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
Binyi01
aktív tag
-
Champipi
aktív tag
Joey nem fogom neked elmagyarázni, hogy mi a digi zoom, mert annyi időm nincs. De az biztos, hogy a Nokia N86 képes közelebb hozni a felvételi tárgyat videózás közben észerevehető minőségromlás nélkül, kb. 4x-es nagyításig. Utána is közelebb tudja hozni, de akkor már romlik a minőség. Nem én találtam ki le van írva a lenti linkeken, amiket csekkolj le.
Mondom nem az iPhone-al van bajom, hanem azzal, hogy már rég kiadtam volna érte 150 000 Ft-ot is, ha nincs ez a T-rémobilos bénázás.
Na itt a szenzáció:
http://web.me.com/jamesburland/Nokia_Creative/Blog/Entries/2009/7/13_N86_Digital_Zoom__No_video_capture_innovation_for_3_years,_then_when_they_do,_they_tell_no_one!.html
http://mynokiablog.com/2009/07/13/video-the-nokia-n86-has-realusable-digital-zoom/
http://www.allaboutsymbian.com/news/item/10070_Head_to_head_the_Nokia_N86_8MP.php
-
Champipi
aktív tag
Amit belinkeltél azt a lebutított youtube-ról screenshototad, a handrásé meg érintetlen. Amúgy nekem még így is részletgazdagabbnak tűnik az N86 videója, például az ablakok kontúrjai. Amit mellé tettél és nagyon pixeles, az meg nem 4x zoom, hanem mondjuk 6x, és ott már szerintem is pixeleződik a kép, szóval ezzel nem mondtál sajnos hazsnos infót.
-
Ulkesh
őstag
válasz Champipi #325 üzenetére
Azzal nem vagyok előrébb, hogy belinkelgeted ugyanazt a ratyi videót még 3x...
"Amit belinkeltél azt a lebutított youtube-ról screenshototad, a handrásé meg érintetlen."
Belinkeltem youtube-os videót, amit iPhone-al készítettek és az is 640x480-as.
Szóval vagy tudsz mutatni ekkora felbontású videót, amin működik ez a fajta zoom, vagy el lehet könyvelni, hogy ezen a felbontáson nem tudja. (Az más kérdés, hogy a kisebb felbontáson is katasztrófális a szaggatott zoom-olás, ami lehet, hogy nem veszteséges, viszont ocsmány és poénkodáson kívül semmi másra nem alkalmas.)[ Szerkesztve ]
-
-
Lala6
őstag
Ezt láttátok? http://www.iphone3gmobil.com/
-
Ulkesh
őstag
válasz tomcsi80 #330 üzenetére
"A lényeg, h sztem nem érdemes a kinti szolgáltatókat nézni, mert itthon sose lesz kedvező tarifád, mert le húz az összes szolgáltató!"
Mondjuk az Ikon200 lényeges jobb és olcsóbb, mint a német T-mobile Complete XS csomagja. Szóval ez a kijelentésed nem igazán állja meg a helyét.
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Azért szerintem az elmúlt pár évben (főleg miután több szolgáltató is elkezdhetett szolgáltatni) igencsak javult a helyzet tarifákat illetően. Általánosságban elmondható, hogy a percdíjak és sms árak lefelé mennek és nem felfelé. Most is van kontraszt, de sokkal kisebb mint mondjuk 5-6 éve.
hanee
-
Nem lehetne végre egy Ulkesh topikot nyitni?
“All nothings are not equal.”
-
tomcsi80
csendes tag
Az előbb olvastam egy cikket, és ez állt benne:
"Jelenleg nem tudunk akkora mennyiséget gyártani a mobiljainkból, hogy minden igényt kielégítsünk, de dolgozunk a probléma megoldásán. Nem fogjuk elhalasztani az iPhone augusztusi forgalomba hozását az érintett országokban, az év későbbi időszakában pedig szeretnénk negyvenről hetvenre növelni azoknak az államoknak a számát, ahol az új mobiltelefonunkat kapni lehet"- mondta el Peter Oppenheimer az Apple pénzügyi vezetője a BBC-nek.
hát no comment!!!
"When you 're playing a Championship, it's not a matter of life and death. It's much more than that!"
-
Jadro
veterán
válasz Champipi #341 üzenetére
Miben is áll a nagy felfedezés? Abban hogy nagyobb méretben felveszel egy videót amit butított méretben kinyom neked a telefon kijelzőjére majd szuper zoomként újra megnézheted az eredeti méretet? Ebben semmi technikai újítás nincs, vagy baromira félreértek valamit.
A meglévő eredeti adatokból persze hogy vissza tudja állítani az információkat.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
Új hozzászólás Aktív témák
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest