Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szasanyi #9267 üzenetére

    Na üdv, visszatértem, csak kicsit kiszakadtam már hétvégére a természetbe a betontengerből, meg a gépek mellől. Utolsó ilyen off-topic, kissé kitekintős, kissé életszagú HSZ-em, aztán szorítkozzunk szigorúan a PS3-ra, csak még szasanyi-nak reagálok:

    Szóval. Azzal teljesen egyetértek, hogy az emberek értékrendje elferdült (erre mutattam rá magam is), érezhető, hogy felgyorsult az élet, karrieristább, élvezethajhászóbb a világ mint korábban és ennek a család issza meg a levét (illetve meg sem issza, mert sok esetben ki sem alakulnak a családok az életmód miatt).

    Nekem eszem ágában sincs ezt az irányvonalat követni, van párom, valószínűleg pár év múlva mi is családot alapítunk, de mint említettem ehhez az kell, hogy egzisztenciálisan tökéletesen stabil legyek, lemenjen a hitel a lakásról (mert akárhogy erősködsz, tisztességgel keresett bérből ma magyarhonban nem tudod kicsapni az asztalra egy lakás árát készpénzben), esetleg még magasabb beosztásba kerüljek és több pénzt vihessek haza a családnak. Szerintem semmivel nem vagyok elkésve, és nem érzem azt, hogy azáltal lennék élvezethajhászó, hogy megveszek pár filmet/PS3 játékot, esetleg havi egyszer elmegyek a kollégáimmal sörözni. De nem is veszem magamra, írtad is, hogy nem erre céloztál.

    Ugyanakkor azt látom másik égető problémának, hogy sokan meg úgy vállalnak több gyereket, hogy a saját maguk létfenntartása sem teljesen biztosított és itt van igazad abban, hogy ez részben az állam hibája is, aki kevéssé támogat téged abban, hogy a két gyereked úgy neveld föl, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt ÉS emellett TE sem. Sajnos azonban erre a rendszerre apellálva sokan visszaélnek az állam által nyújtott segítséggel, na ezt sem engedném, de hát mindig vannak egyenlőbbek, sajnos pozitív diszkrimináció is létezik, csak ezt nem szokás elismerni.

    Hogy 10-15 év múlva mi lesz a véleményem, ha adott esetben már 2 gyerekem lesz és jön egy, a mostani énemhez hasonló habitusú ember egy ilyen fórumon, mint ez? Nem tudnám neked megmondani, mert ez ugye többtényezős dolog és valószínű nem csak annyi lesz a változás, hogy családom lesz, hanem a rendszer és a körülöttem levő tényezők is erősen átalakulnak addig. Hogy milyen irányba? Hát, nem akarok borúlátónak tűnni, de szerintem nekem már jóval nehezebb dolgom lesz a két gyerek felnevelésével, mint neked és most nem mennék bele ennek okainak boncolgatásába, mert nem biztos, hogy ennyire bele kéne mászni a politikába.
    Azzal azonban tisztában vagyok, hogy a család sok lemondással jár és valószínű belátnám, hogy valamelyest igaza van az illetőnek.

    Nade addig szerintem nincs komoly baj, amíg az a legnagyobb problémánk, hogy ne 16 eFt-ért vegyünk játékot PS3-ra, hanem 6-7 eFt-ért, mert akárhogyis nézzük, ez még így is erős luxus ma Magyarországon és vannak, akik e nélkül is forintról forintra élnek (én is, csak nekem még van miről lemondani, ha szorul a hurok - pl. film- és játékvásárlás).

    Azon véleményem azonban továbbra is fenntartom, hogy ettől a Blu-Ray létjogosultsága nem kérdőjeleződik meg és nem kell védeni a Sony-t amiatt, hogy ezen technológia mellett döntött.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák