Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz r3dsnake #29497 üzenetére

    Értem. Van, akinek nem jön be a plazma. Kb. 10 emberből 2 látja vibrálni és nem tudja elviselni, a többinek fel sem tűnik. Az a baj az említett ársávba tartozó LCD-kkel, hogy elég művi képük van, az SD-forrásokból nem tudnak minőségi képet csinálni és sokuk mozgásjelenítésével baj van, mosnak, poszterizálnak, legalábbis nagyon soknál ezzel szembesülök ez sajnos nem lehet velük mit csinálni, ahogy a dinamikus kontraszt is kikapcsolhatatlan, amitől falnak megyek. A mozgóképfelbontással is bajok vannak, a feketeszintről nem is beszélve. Filmnézésre számomra nagyon elmaradnak mégcsak az átlag plazmától is. A 3D a jelen formájában meg eléggé zsákutca, sokkal inkább egy minőségi 2D kép, mint egy olyan-amilyen 3D. A minőségi LCD-k ezen problémák közül sokat már jól kezelnek, de azok ára sajnos nem 150-160 eFt, pláne, ha az ember 50" körüli méretre vágyik.
    A plazmánál a vibrálás mellett oda kell figyelni picit a tartós képelemekre, de már ez sem jelentős - de alapvetően nem monitornak valók, kifejezetten házimozi célra találták ki őket.

    200 eFt-ból most meg tudtad venni az 51"-os Samsung 51D550 plazmát, 4 darab 3D szemüveggel. Szerintem ennél jobb ár/érték arányú TV-t nem nagyon lehetett találni. De pl. a Pana 42"-os 42G30-as csúcs 2D plazmája 5 év garanciával 180 eFt-ért volt elérhető akcióban az Euronics-ben úgy, hogy egy Xbox-ot is kaptál mellé ajándékba! :Y Márpedig a G30 igencsak minőségi plazma, LCD-ben a 300 eFt fölötti kategóriában találna csak ellenfelet. Önmagában csak a TV ára ennyi a márkakereskedésekben 5 év garanciával és még kaptál mellé egy Xbox-ot is, ami alsó hangon is 40 eFt-os érték.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák