Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Itt valaki említette (assszem...), h Duplicati-val ment.
Casa OS Dockerben fut, de ez egy nyomoronc.... valami hiba mindig van. Már megbontottam kisebb egységekre, hátha...
Az egyik mappa az e-book-ok, fotók, tényleg semmi extra. Mai hiba a mentett fájlokból hiányzik... hátazhogy? Hálózaton sem érhető el a backup vinyó... én meg nem töröltem.De már meguntam, h javítás-ra semmi, csak adatbázis törlés/újraépítés segít. De ha már a mentett állományt sem találja, akkor ehhh...
Menthető ez? Mert a webUI és a beállítás kényelmes, mondjuk jó esetben mást is csak egyszer kell beállítani, kész. Deduplikál, ami hasznos, de ennyire nem kell a hely, ha van ami jobb. Csak lokál backup, korábban rsync volt. Javaslat esetleg?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Shummo
senior tag
Holnap végre megjön a HP elitedesk 800 G4 (i5-8500) és kezdetét veszi a Proxmox projekt.
Ehhez nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeteket. Engedjétek meg, hogy még segítséget kérjek abban, hogy milyen módon valósítsam meg a célomat:
Alábbi VM-eket tervezem
- Hassio (Home Assistant) 0-24-ben menne
- Debian 0-24-ben menne
- WIndows 10 vagy 11 , ez csak alkalom adtán menne
- Ubuntu (tanulni ezt azt) ez csak alkalom adtán menne
Terveim szerint egyelőre vagy a Debian serveren vagy külön LXC-n szeretném futtatni az alábbiakat (ahogy javasoljátok):
- qbittorrent
- nextcloud
- wireguard
- mariadb (kodi adatbázis)
+ NASként is funkcionálna (SMB/NFS share), ehhez valamilyen
1. Ezek közül érdemes-e valamit külön futtatni, és ha igen, melyiket, hogyan?
Illetve.
2. A proxmox rendszert milyen filetipusú diskre rakjam? RAID nem lesz.
Én Ext4-re gondoltam. ( xfs-t nem ismerem )
Egyéb dolgokkal kell-e/érdemes-e foglalkozni? (swapsize, maxroot, minfree, maxvz)Elnézést ha noob bejegyzés lett, de alapvetően eddig mindent meg tudtam csinalni, amit akartam, de semmi tudásom sincs, csak az, amit a segítőkész emberektől kaptam.
-
tasiadam
Topikgazda
mire kell az ubuntu? cli, vagy gui-val?
Hassio csak VM-re mehet, ugye, 2/2 az igénye.
qbittorrentről írtam egy leírást, hogy hogy lehet összepakolni, valahol fentebb van. Ha amit letöltesz akarsz a cloudban látni, mehet 1 VM-re. Sőt, a samba/NFS is mehet ezek alá, és így mindent, minnenhonnan elérsz, nem kell rá külön 3 VM.
wireguard mehet LXC-be, mariadb, ha kell neki AVX, mert
előfordulhat, akkor VM-re.
A proxmox mehet a defaultként rá.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Chal
addikt
Ha nem baj, hogy vm/konténer szintű mentésed lesz csak, akkor PBS.
Egyébként meg lehet erőszakolni úgy, hogy van hozzá linux kliens, azt egy vm-en vagy lxc-n, vagy akár fizikai gépen belül használva file szintű mentést is lehet vele készíteni, amit betol ugyanabba a repo-ba ahova a PVE-ről az image szintű mentések mennek.
-
Chal
addikt
válasz tasiadam #1410 üzenetére
Elég rugalmas, mivel csak egy alkalmazás, ezért a standalone telepítője mellett elérhetőek deb csomagok is, így egy mezei Debianra is lehet telepíteni (tulképpen ugyanúgy, ahogy a PVE-t is). Nekem a NAS-ként is funkcionáló, debian alapú vm-emen van, simán hozzáadtam csak a PBS repot, apt install... és ennyi. Ha ez megvan, akkor PVE oldalon fel tudod venni. Úgy oldották meg, hogy a PBS egy speciális storage type, szóval a storage-oknál tudod felvenni, de persze storage-ot olyan formában nem ad a PVE-nek mint a többi opció.
Maga a vm futhat azon a PVE-n, amit ment, ez szerintem nem akkora dealbreaker, pláne nem otthon, főleg akkor nem, ha oda van adva a vm-jének egy külső USB drive, és azon van a backup repo. Nálam kicsit speciálisan van megoldva, mert van egy remote PVE-m is, amin szintén fut ugyanígy egy PBS. A két PBS össze van kapcsolva (van ilyen feature benne), és egymásra replikálják a backup repoikat. Így mindkét helyen van egy local és egy remote mentésem mindkét környezetről (napi, heti, havi, stb.. jobokkal).
Az alatta levő blob storage amúgy parádés, inkrementál, dedup-ol, encryptel, tömörít, tape-t is kezel, tényleg mindent is tud, és valami veszett gyors. Valamint annyira kompakt, hogy file szinten hordozható a repo. Proxmox fórumon csevegtem régebben egy dev-el, mondta, hogy nyugodtan mentsem le kézzel is akár sima file szintű copyval, csak arra figyeljek, hogy közben ne fusson job (magát a blob storage-ot be akartam tolni AWS Glacierbe, de aztán letettem róla, de amúgy simán járható).
Talán már írtam, de ha tennének még bele egy kis munkát, és kapna mondjuk egy vSphere támogatást, meg pár enterprise funkciót, akkor a Veeamnél pisolghatnának, hogy most mi lesz...
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
Topikgazda
Úgy értem, ahogy nekem is van a qbit torrentem, plusz hozzácsalod a nextcloudot.
Azaz lesz 1 nagy VM-ed, vagy 1 kis VM + attached disk, ami külső is mehet.
A qbittorrent letölt, és az userének root joga van.
A gépen van egy samba telepítve, és ezt eléred wines gépekről.
Ugyan ezt a foldert, ahová töltesz le és kezel a samba, átadod a nextcloudnak is.
így bárhol vagy, otthon, nem otthon, eléred a cuccaid.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
ViZion
félisten
Nem, bocs, nem ilyesmi kell. VM-eket a PVE menti, beállításokat az opnsense és a Home Assistant is menti magának ezek mellé, a PVE egy részét meg a Timeshift menti. PVE full backupot clonezillával csinálok, ált. 1-2 kernel update után, amikor eszembe jut (külső HDD-re).
2 db NAS HDD van, az egyiken adatok, a másikra kellene menteni. A HDD-k a Casa OS VM-nek átadva. Raid nem jó, mert nem mindent kell menteni. Casa OS is buguntu, szal. lehet beállítok egy rsync-et, vagy ide is Timeshift, Déjà Dup vagy akármi, kész...
Csak olyan fancy, hogy ott a docker, UI meg minden.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Vektor77
tag
Sziasztok, egy jó leírást vagy videót tudtok ajánlani email (gmail) beállításhoz?
-
inspiroyhome
senior tag
Ekozben nalam is felkerult a home assistant a kis Tiny proxmox gepre, eddig minden szuper. BT donglet csak siman USB eszkozkent atadtam es mukodik.
-
Vektor77
tag
válasz inspiroyhome #1418 üzenetére
De ide szántam, a proxmox hibaüzenetei küldéséhez kellene mert nem olyan egyszerű mint pl. egy OMV-nél, mint ahogy az UPS beállítása sem. Nem is értem miért nincs beállítási lehetőség benne.
-
ViZion
félisten
válasz Vektor77 #1420 üzenetére
PVE hibaüzenet eddig nálam kb. annyi volt, h megtelt a backup pendrive...
Ezért kár sztem Gmaillal vacakolni.... De ott a HA, miért nem küldöd át az adatokat és ott nézegeted vagy mailozod?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
addikt
válasz tasiadam #1414 üzenetére
Nekem VM-ben fut a PBS és oda van adva neki egy 120-as SSD. 3x annyi mentés fér el adott helyen dedup és tömörítéssel mint a sima Proxmox mentéssel.
Arra kell figyelni, hogy ne felejtsd el a garbage collection és egyéb jobokat ütemezni, mert úgy jársz mint én, hogy nem érted miért fogyik el a hely ha törölsz mentéseket akkor isSwift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
válasz Vektor77 #1420 üzenetére
Nekem úgy lett megolda az UPS, mert én én sem boldogultam valamiért Proxmox alatt az emailekkel, hogy OMV-nek oda van adva az UPS USB port és remote hozzá van adva a Proxmox a NUT-hoz
Ez jutott eszembe hírtelen és így az OMV küldi az áramszüneti emaileket szépen.[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Shummo
senior tag
Backup kapcsán kicsit megakadtam.
Proxmox gépben van:
NVME 256 GB ezen van a rendszer (proxmox alatt van egy local és egy local-lvm storage)
+ USB HDD 1 TBAz 1TB-ot szeretném megosztani majd a hálózaton (egyelőre egy Debian VMen fut majd az NFS/SMB server). Ehhez a HDD-t, illetve annak 3. particióját fel is tudtam szépen csatolni a Debian VM-be.
Amit meg szeretnék oldani:
Szeretném a backupot is erre a HDD-ra menteni, viszont csak a LOCAL-ra (NVME) tudnám.
A hdd-t pedig nem tudom storagenak felvinni a proxmox alatt, mert nem engedi.
A proxmox/disk/Directorynál egy másik particiót hozzá tudtam adni, azt viszont formázta... MIvel az 1Tb teli van, így ez sajnos ha nem muszaj nem opció.(arra már rá jöttem, hogy amikor a Debian VM megy és felcsatolja a rendszerbe a HDD-t, akkor a proxmox nem éri el, de ez nem baj, mert majd úgy csinálom a backupot, hogy a Debian-t lelövöm és akkor már látni fogja a HDD-t)
root@dlamox:~# lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS
sda 8:0 0 111.8G 0 disk
├─sda1 8:1 0 256M 0 part
├─sda2 8:2 0 1G 0 part
└─sda3 8:3 0 110.5G 0 part >>>>> IDE SZERETNÉM(ez most egy test disk)
nvme0n1 259:0 0 238.5G 0 disk
├─nvme0n1p1 259:1 0 1007K 0 part
├─nvme0n1p2 259:2 0 1G 0 part /boot/efi
└─nvme0n1p3 259:3 0 237.5G 0 part
├─pve-swap 253:0 0 8G 0 lvm [SWAP]
├─pve-root 253:1 0 69.4G 0 lvm /
├─pve-data_tmeta 253:2 0 1.4G 0 lvm
└─pve-data-tpool 253:4 0 141.2G 0 lvm
├─pve-data 253:5 0 141.2G 1 lvm
├─pve-vm--100--disk--0 253:6 0 4M 0 lvm
├─pve-vm--100--disk--1 253:7 0 32G 0 lvm
└─pve-vm--101--disk--0 253:8 0 20G 0 lvm
└─pve-data_tdata 253:3 0 141.2G 0 lvm
└─pve-data-tpool 253:4 0 141.2G 0 lvm
├─pve-data 253:5 0 141.2G 1 lvm
├─pve-vm--100--disk--0 253:6 0 4M 0 lvm
├─pve-vm--100--disk--1 253:7 0 32G 0 lvm
└─pve-vm--101--disk--0 253:8 0 20G 0 lvm[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Ha a VM-nek átadtad a HDD-t, akkor a samba/NFS share-t tudod hozzáadni a PVE-hez.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Shummo
senior tag
Igen. Ez valóban igy van. De hogy fogok róla backupot csinalni, ha közbe megy a VM?
Debianbaszpeti40
Add USB device > USB port > host=2-2De majd bekerül a gép belsejébe, és akkor már satán lesz. Ez esetleg módosítani fog a dolgokon?
Szerk: Közbe lehet megvan a megoldás.
létrehoztam a proxmoxnak egy /backup mappát
/backup-ba felmountoltam az sda3 partíciót (/etc/fstab)
Utána pedig már a /backup directoryt hozzá tudtam adni storagekent (contect: VZdump backup file)[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Csinálsz egy virtuális diszket a hddn amit odaadsz a vm-nek.
Úgy osztod fel hogy maradjon a vmnek is hely meg a backupnak is.[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Ranger^41
aktív tag
na újra megfeküdt a vm, menetrend szerint, múltkor 21 nap után, most 19.
így nézz ki a summary-je:cpu használat 100 és 102% között ingadozik,, tehát látszólag valami történik
lock file törlés után le lehetett állítani, és újra is tudtam indítan
viszont nagyon kellemetlen időnként arra kelni, hogy nem működik itthon semmi, de ahogy látom ez valami homeassistant specifikus hiba lesz... -
addikt
válasz Ranger^41 #1433 üzenetére
Érdekes, nekem 1 maggal és ugyan úgy 4GB RAM-mal, már 69 napja megy a VM, igaz nincs beledrótozva rengeteg minden csak vagy 10 eszköz meg pár szolgáltatás.
Próbáltad már a HA OS-t frissíteni??
-
amargo
addikt
válasz Ranger^41 #1433 üzenetére
Mi fut a HA-ban? Biztos, hogy ott fekszik meg valami.
Nálam még nagyon az elején volt egy HACS repó amit futtattam és a rosszul implementált BT driver miatt leakelt az egész ezért ott is bizonyos időközönként az összes erőforrást felemésztette.
Itt lenne segítség, ha vannak logok, hogy mikor kezdett megzuhanni a gép.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Chal
addikt
Aki kicsit is ért a linuxhoz, annak nagyon ajánlom, hogy az egész HA OS-t, meg a mindenféle vackait felejtse el a fenébe, sokkal jobban jár. Kedvenc linux-ra egy HA Core, és soha semmi gond nem lesz.
Sajnos teljesen más fejlesztők foglalkoznak a körítéssel, és mások magával a Home Assistant kódbázissal, és ez nagyon látszik az egészen. Kiegészítők szempontjából persze nagyon jó, hogy minden ott van azonnal, store jelleggel, csak hát látható, hogy milyen a minősége és stabilitása. Az egész egy szeméttelep a csillió dockerrel, meg a körülötte levő script halmokkal. És amikor már azt hiszed, hogy érted meg átlátod, akkor 1 héttel később tekernek rajta valamit, és megint futhatsz magad után.
Én egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi 3rdp kiegészítőt használok, azokat letöltöm kézzel a Core-ba, és megvagyok. Több mint 5 éve megy így nálam, és atomstabil az egész Proxmoxon (benne 150+ eszköz, a zigbee izzótól a robotfűnyírón át az elektromos autóig tényleg minden, még saját építésű eszközök is). Frissíteni is sokkal könnyebb, fájdalommentesebb. Egyébként a gyári HA modulokat és egyebeket a Core is magára tudja húzni az "add integration" menüben, szóval tényleg csak a 3rdp pluginekkel kell kézimunkázni kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
Topikgazda
rengeteg guide van, ami nagyon nem up-to-date, sőt, ha lehetne, a HA-t is kiraknám egy standalone containerbe, és akkor egy docker composeal futtatnám, akár frigate, akár adatbázissal, vagy bármivel, ami kell. Sőt. Ha van igény rá, fordítok, vagy csinálok egy docker filet meg hozzá composet, de annyira nem használom a HA-t, sőt, abszolúte nem, hogy nemigen készüle el egyhamar
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Chal
addikt
válasz tasiadam #1438 üzenetére
Pont ezt mondom, csak én Proxmox vonalon, lxc-t értettem alatta, tetszőleges kedvenc OS, és arra egy pip install home-assistant, és készen vagy, ez a HA Core. De ugyanez menne dockerrel is. Mellé lehet tenni influxot, tetszőleges sql-t, z2m-et, akármit, 90%-át az OS gyártó repojából, ami mindig egy sokkal jobban összerakott, stabilabb, átgondoltabb termék mint a szedett-vedett HA OS.
[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
van HA-nak Docker verziója, csak ott nincs pár dolog, pl. supervisor és addon, meg azon belül nincs ugye már docker. Próbáltam pár dolgot belepaszírozni, de pl. az AGH nem volt így jó. Jobb a saját docker/lxc, aminek lehet. Kivéáve grafana, mert az külön Dockerben volt gáz, HA-ban meg működik
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tasiadam
Topikgazda
Nem tenném a HA mellé az adguardod, mert erősen fölösleges. Külön containerbe egy ubuntu, oda install, és egy port proxy, ahogy a docker frigate is műxik, vagy standalone containerként, ingress/serve-el, hogy mindig egy ip-t kapjanak. De kb ennyi. Nem lenne kellemes, ha a Ha lehúzza magával a többi dockert. Legalábbis az elérését én nem tenném függővé.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
amargo
addikt
Nálam a HA külön VM-ben fut OS verzióként. Teljesen stabil, igaz csak kb 1,5 éve van így.
Nincsnek benne nagyon addon-ok, esphome, z2m és ssh, + mentés, semmi extra. A HACS az egyedüli komolyabb dolog benne, minden más lényeges dolog kint van.Előtte debian-on volt az is stabil volt (maga az OMV nem stabil virtualizálásra). Mint írtam nálam egyedül eddig csak egy rosszul megírt könyvtár tudott ilyen erőforrás fogyást produkálni, de annak sem volt köze magához a HA-hoz. Ha magában az OS-ben nem kavarnak el valamit, akkor jelenleg ez a legtámogatottabb megoldás.
Én amit tudok szeparálok/csoportokba szervezem és külön kezelek inkább, mert jobban egyedire tudom szabni a mentést, bármint.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
inspiroyhome
senior tag
Esetleg van itt meg olyan, aki GPU-t passhtrough-ol VM-nek? Illyenel talalkoztatatok mar? Forum nem sokat segitett.
[Mon Oct 16 17:05:06 2023] NVRM: GPU 0000:01:00.0: GPU has fallen off the bus.
-
amargo
addikt
válasz inspiroyhome #1444 üzenetére
Nálam van/volt, de ilyennel nem találkoztam. Milyen GPU? Volt olyan, hogy egy bizonyos driver verzió volt jó nálam, de nem erre a hibaüzenetre emlékszem.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ranger^41
aktív tag
Elég minimál a ha os, addonból csak file explorer, mariadb, terminal, illetve HACS van a porszívó miatt. ha os is viszonylag friss, 2023.9.2
Pont azért migráltam thinclienten futó proxmoxra, mert korábban egy pi-n futott a teljes haos ezer meg egy addonnal, amiket most kiraktam egy másik vmbe docker alá.
ez: [link] alapján nyomtam egy proxmox kernel frissítést, remélem ez segíteni fog, mert amúgy a homeassistanton nem nagyon tudok már mit csupaszítani, csak ha dobom a teljes os-t és átmegyek core-ra, de azt egyelőre nem szeretném még. -
ViZion
félisten
válasz Ranger^41 #1446 üzenetére
Amit láttam még, h a qemu agent nincs engedélyezve, azt bekapcsolhatnád.
Gondolom UEFI VM-re raktad, az kellene neki.
A 12 nap uptime becsapós, volt PVE kernel frissítés+takarítás+backup, de néha a HA-t is full restartolom. Legutóbb az ESPhome frissítés szopcsiztatott meg, az AHT20 adatok eltűntek. RTFM: megint "breaking" volt, hiába restart, meg hókuszpókusz, forrasztás megnézés... kellett a YAML-t módosítani és feltölteni újra a kütyüre. Jó stabil, ezt a részét utálom.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
inspiroyhome
senior tag
RTX 3090. Eddig minden teljesen jo volt, 12-16 orakat ment 100%-on, most 30 perc utan eldobta a busz. A gond az az hogy kb masfel honapja porgettem ugy igazan, azota meg sok dolog valtozott, igy elindulni sem tudok, hogy miota rossz. Csak azt remelem, hogy nem HW hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Ranger^41
aktív tag
válasz inspiroyhome #1448 üzenetére
qemu agent van, csak akkor hiányolja amikor megáll a vm
Memória bővítés meg érik lassan -
amargo
addikt
válasz Ranger^41 #1446 üzenetére
mariadb-t nem raknám alá, "könnyen" kilehet szervezni onnan backup/restore. LXC alá rakd inkább.
Utána pedig egy mentés a HA-ra a google addon-al majd egy full új VM-en restore.
Így pl, egy "blue green" deployment -et is tudsz otthon nyomni.
szerk, de persze egy loggolás pl glances-el érdemes lenne, influxba küldheted az adatokat, ami persze kívül fut egy másik VM/LXC-ben.
hálózat rendben van? csak onboard nic van?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest