Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
válasz vmaxter #3053 üzenetére
Első körben az is elég lehet, hogy áramtalanítod a gépet a tálca kinyitott állapotában, a porszívócsövet jól odanyomod a nyitott réshez és alaposan kiporszívózod, a csövet a réshez passzírozva. Többeknek bevált itt már a fórumon ez a tipp, amikor nem volt mód (kedv ) a szétszedéshez. A beállítások kinullázása a PlexTools programmal a firmware frissítés nélkül is beválhat.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
n_gy_k
aktív tag
Okés megpróbálom. Win XP SP3 van fent. Semmi olyan lényeges nincsen már fent a gépen, ami kellene, úgyhogy lehet érdemes egy friss rendszerrel megpróbálni, nemde? Visszaolvasva olvastam a hsz-ed, amiben ezt a témát taglalod. Ha mindezt megcsinálom (csak a Nero lesz fent 7 demo, 40 eres kábel végén az író és semmi más) akkor elméletileg van rá némi esély, hogy be fogja olvasni és le tudom szedni az adatok a DVD-ről?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Edyboj
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket a DVD írómmal kapcsolatos probléma megoldásában. Nemrég vásároltam egy Pioneer 116D típusú írót az asztali gépembe. Beszerelés után azt tapasztaltam, hogy a BIOS a két SATA-s vinyó mellett nem ismeri fel az írót. Ennek ellenére a windows látja az írót és be is olvassa a DVD tartalmát. Íráshoz a Nero 7.0-t próbáltam használni, ám ez az újraírható lemezemet nem hajlandó formázni és írni sem.
Mi lehet a probléma? -
Core2duo6600
veterán
válasz vmaxter #3046 üzenetére
A Plextorral én is hasnlóan jártam, igaz az még cd író / dvd olvasó combó volt.
Gyári lenezt már pár hónapos koárban nem olvasott, ott volt melette az asus dvd reader, azt használtam.
A vége felé, már csak írt, de nem olvasott be semmit semGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
A biosnak mindenképpen látnia kellene a drive ot.
Az RW lemezt, ha normál adatlemezként / DVD videoként írod meg, akkor nem kell formázni, használd ugyanúgy mint az egyszer írhatót.(#3048) nunyesz
Valaha müködött már 1 szer is ez a lemez a drive ban ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
PPeter
addikt
Ha nem ismeri fel újraírható lemezként az RW-korongot, akkor valamilyen más program (CloneCD, Alcohol, Blindwrite, Deamon Tools) blokkolja a lemez tulajdonságainak a felismerését.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Sonja
nagyúr
Az Optiarc AD-7170A íróm nem rég múlt egy éves (1 hónapja kb.) és most kezd rakoncátlankodni az olvasással. Bizonytalanul olvas be DL lemezeket. Van, mikor elsőre nem ismeri fel. Ekkor csak egy kinyitás/becsukás (tehát a lemezhez se nyúlok) után beolvassa (nagynehezen). Azonban a másolással semmi probléma nincs, a max. 12X-esig felmegy a sebesség. Csak olvasásra használom már, de ezt csak az utóbbi 2 hétben, mert előtte sokszor használtam írásra is. Kezdene dögledezni? Nem nagy érvágás, mert amúgy is le akartam cserélni egy Pioneer DVR-216 íróra (DVD-RAM írás is kell), de azért szeretném még használni, ameddig lehet.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
GuMiSZu
tag
Hahó
Van egy PIO 216D-m prószáltam vele RICOH DL-es lemezket irogatni, de a rétegváltásnál mindig kiakad, próbáltam IMGBURN-el is, és NERO 8-al is, mindig a rétegváltásnál száll el.
Power calibration error (Nero)
tudtok segíteni, hogy miért lehet ez? Teljesen új a cucc tegnap vettem, sima DVD-t szépen ír csak a DL nem akaródzik...
előre is kösziITAL is YOURS
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Vettem tegnap egy NEC AD-7201S írót. Tegnap este beakartam szerelni, de itthon észrevettem, hogy valami zörög benne. Olyan mintha az író mozgatása közben a fej ide oda mozogna(persze még nem volt ebben a pillanatban beszerelve). Végül is beszereltem, de a gép amikor indult meg amikor kinyitottam a tálcát és visszacsuktam kerregésre hasonló hangot hallottam. Ez azért már nem tetszett ezért vissza is tettem a régit.
Ez természetes ennél a típusnál? vagy ez a példány ami nálam van szar? A réginél a 7173S-nél nem volt ilyen.
Válaszaitokat előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Core2duo6600
veterán
válasz GuMiSZu #3061 üzenetére
Ezekszerint garis a drive ne bosszantsd magad, vidd vissza azt kész.
(#3062) Adler
Most őszointén ha ki sem próbáltad a drive-ot mi honnan tudjuk, hogy nornális -e
Tegyél bele egy korongot, hogy beolvassa - e
Akkor kiderül, hogy elszabadult - e benne valami....Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
GuMiSZu
tag
válasz Core2duo6600 #3063 üzenetére
Hali Philips DL -re szépen felvéste a dolgokat, ezt nem szereti : RICOHJPN-D01-67
ez ennyire kuka? most kiprobálom, hogy előszőr iso-t csinálok és az írom ki az imgburn-alremélnykedés..
ITAL is YOURS
-
legenda
válasz GuMiSZu #3064 üzenetére
minden író válogat lemezek tekintetében, és ez dl lemezek esetében hatványozottan igaz! sajnos ez van...
mondjuk a ricoh nem annyira kuka, a legtöbb író a verbatim után talán azt szereti a legjobban.
ha teheted, próbálj ki verbatim dvd+r dl lemezt is, elméletileg azzal hozza a legjobb minőséget!
például a philips dl lemezeket sok író nem szereti - ez főleg a ritek mid esetében igaz.
a ricoh mid lemeznek ricoh volt a szitázása is?
a philips lemez esetében mi a mid?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
PPeter
addikt
válasz GuMiSZu #3066 üzenetére
Hát, lehet hogy annak a lemeznek a gyártókódon kívül nem sok köze van a Ricoh névhez. De ezen az áron mit vársz?
De írják is ottan, hogy
"Teljes felületén nyomtatható dual layeres DVD lemez 25-ös hengerben.
(garantált) RICOH médiakód a jobb kompatibilitás miatt. (A lemezek NEM gyári RICOH termékek, csak a médiakódjuk az!!!)"[ Szerkesztve ]
-
Adler
aktív tag
válasz Core2duo6600 #3063 üzenetére
Bocsi, nem az volt a kérdés, hogy olvass-e rendesen, hanem az hogy normális-e az hogy induláskor és csak úgy magában is zörög a meghajtó! volt már jó pár nekem és semelyik se zörgött. azért hogy valami gond legyen a berakott lemezzel azért nem fogok kísérletezgetni.
Valakinek valami más észrevétele vagy ötlete?
előre is kösz
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
A IBM Lenovo T61p-be LG GSA-U10N dvd író van, és elég nehez olvassa a cdk-et. Nem tudja valaki honnan tudnék firmware frissítést letölteni hozzá? -
PPeter
addikt
Ennyi információból nem igazán lehet mit mondani. Tényleg ki kell próbálni. Vannak olyan meghajtók, amelyekben "lötyög" a mechanika mozgatáskor, ez még nem jelent semmit.
-
PPeter
addikt
válasz GuMiSZu #3071 üzenetére
Mielőtt ostobaságot beszélsz, nkább tájékozódj.
http://www.burn.hu/cikkek/tudastar/mid_van_mid_vagy_alapanyag?Itemid=50PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
feco88
tag
Sziasztok
Van egy olyan problémám, hogy 2 napja bármilyen DVD lemezt teszek a DVD írómba lejátszás közben leáll az olvasás és az egész gép befagy és csak a reset gomb segít
Pioneer DVR-112-es DVD íróm van. Ha valaki tudd segíteni, hogy mi a gond azt nagyon megköszönném -
Agyzuzo
addikt
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek a Plextor PX750A írójának tálcája nem nyílik ki ha megnyomja a tálcakiadó gombot. Kattan egyet /próbálja kinyitni de nem sikerül neki/. Van valami ötletetek mi lehet a gond? A tálcamozgató gumi nyúlhatott már nagyon meg? És ha szétszedem, megnézni hogy mi a gáz, akkor össze tudom még rakni utána? nem fog szétpotyogni belőle mindenféle alkatrész azonnal?Köszi a választ előre is.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Következő a problémám. Van egy Samsung SH-S183A dvd íróm, a legújabb firmware-rel. Az újraírható dvdket felvési simán, azonban a sima dvd lemezeket nem. Írás közben megszakít és hibaüzenettel kilép mind az Ashampoo 5.5.5, mind a Nero 7.0.1.4 (lehet, hogy nem ezek a legújabb programok, de előtte semmi gond nem volt velük és írtam sikeresen).
Volt közben rendszer reinstall, nem változott a helyzet.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
PPeter
addikt
válasz cascada #3079 üzenetére
Ha használta a vésznyitó funkciót valamikor, akkor attól kiakadhatott a mechanika, de egyéb sérülés sem kizárt (nem rúgott bele a tálcába vagy ilyesmi?). Érdemes lehet kipróbálni a vésznyitást is. Szétszedni nehéz lesz, ha a tálca nem jön ki, mert az előlap csak úgy húzható le, ha a tálca nyitott állapotban van, és az előlap ugyebár összefogja magát a házat, ami kissé megnehezíti a dolgokat.
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! Tegnap vettem egy Pio 216D-t, ma beszereltem egy LG GSA-H10N mellé. Ugye az új az SATA, a másik régi pedig IDE. A problémám pedig az, hogy az XP betöltőképernyőjénél nem jutok tovább, mióta be van kötve mindkét író, egyszerűen a végtelenségig is elfutkosna a csík..ezen kívül még egy SATA vinyó van a gépben..mi a megoldás ha egyszerre akarom őket használni? Nekem eszembe jutott h:
1. szimplán nem okés IDE és SATA optikai meghajtót egyszerre használni
2. BIOS beállítás gond
3. Alaplap driverek elavultsága (nForce 4-es lap)Azonban mégsem mertem piszkálgatni, szóval a segítségeteket kérném, a választ előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
legenda
válasz Goatman #3083 üzenetére
alapesetben az ide és sata csatolású optikai meghajtók együtt történő használata nem jelent problémát!
milyen alaplapod van pontosan?
a bios felismer rendesen mindent? (főként az új íróra gondolok!)
chipset/sata driver probléma is lehet.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Goatman #3085 üzenetére
rev. 1.x vagy 2.x verzió?
az utolsó f11 illetve fe bios van rajta?
amikor belépsz a bios főtáblájára, ott nyomj egy ctrl + f1 kombinációt, hogy minden részletet láss!
a raid funkció a bios megfelelő beállításában kikapcsolva? az almenükben is?
a sata 1 és sata 2 ág is legyen engedélyezve, de azokon belül is legyen tiltva az elsődleges és másodlagos raid mód is!
van sata csatolású merevlemez a gépedben? ha igen, az legyen a sata0_sb ágon, az író pedig a sata2_sb ágon. ha csak az optikai meghajtód sata csatolású, akkor az legyen a sata0_sb ágon.
az illesztőket inkább nem is kérdezem, mert a legutolsó is több, mint 2 éves...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Core2duo6600
veterán
válasz cascada #3079 üzenetére
Megszorult az ajtó, nem biztos, hogy ékszijjas ajtómozgatás van.
Ujabban muanyag fogazott léc szerűvel oldjáűk meg közvetlen meghatással.(#3083) Goatman
Valami a win el van / lehet
Érdemes megnézni, ha csak az új sata van rajta akkor mit csinál ? ...(#3065) kali
Ezt annyival egészíteném ki, saját tapasztalatok alapján, hogy minél drágább a drive annál jobban válogat a lemezek közt.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
leecheer
csendes tag
Sziasztok.
Kellene egy kis segitség.
Van egy MSI EX610X notim és benne Optikai meghajtó Slimtype DVD A DS8A1P.
Az a problémám vele, hogy sorra rontja el a DVDket iráskor.
Nero8 al irtam a lemezeket és adatellenőrzéskor mindig szektor hibát talált. Irás után probáltam a teljes dvd tartalmát átmásolni,de nem lehetett, szóval valóban elrontotta a dvdt.
Probáltam még Ashampoo Burning Studio 8al is irni, de ez még érdekesebb eredményt produkált. Megirta a DVDt és az ellenörzés nem is talált hibát, csak akkor volt a gond,mikor irás után megnéztem a DVD tartalmát. Ugyanis CDnek irta ki és nem is birtam megnyitni. Azt irta ki: nem megfelelö funkció.
Ja mindez Xp alatt és Verbatim lemezekkel. Lassan egy 25ös pakot dobtam már ki a szemétbe... De probáltam néroval Vista alatt is. Ott is szektor hibás lett a DVD.
Valakinek valami ötlete? Tanácsa? -
Core2duo6600
veterán
válasz leecheer #3089 üzenetére
valszeg behalt a drive, mivel ha 2 oprendszer alatt is hasonló dolgokat csinál, akkor a softveres gondot szvsz ki lehet zárni.
Vagy maga az optika drive vagy annak vezérlője, esetleg a 2 közti komuunikáció során lép fel hiba.
Korábban írt ill. gyári lemezeket olvassa, tehát egy esetleges reisntalnál használható ?Érdemes lenne bevinni egy szervízbe ill. szerezni egy másik meghajtót és azzal megnézni, ha már nem garis, megoldás lehet egy külső író.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Anica
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség, a nero 7 verzióm van, szeretnék (pl. AVI -ból) konvertálni DVD –re, a kötelező dolgokon túl vagy kb. a 3 óra konvertálás után kiírja, hogy nem fér rá a DVD –re tegyek be új lemezt. A minőségi beállításom: ráfér a lemezre és 4 GB –on belülre esik a filmem, mégsem sikerül mi lehet a hiba???
[P][/P]
-
icons
addikt
Hello!
Beraktam a Pioneer DVD írómba egy filmet, erre kiírta, hogy a lejátszóm 1es régiókódra van beállítva, és a film lejátszásához állítsam be a 2est. Megnéztem, és Mo. a kettesben van, tehát jogosan kéri. Eddig hogyhogy minden filmet le tudtam játszani anélkül, hogy ezt kiírta volna? Azokon nem volt régiókód beállítva, vagy mindegyiken van? (vagy 0ás volt rajtuk?)
Bármi későbbi retorzió nélkül átállíthatom a kódot a magyarországi 2esre? -
Core2duo6600
veterán
Mivel konvertálsz ?
Hogyan írod ki a korongra ?
Milyen menuponton a nero val ?(#3092) icons
Ha nem gyári lemezt használsz akkor valszeg azért nem kérte
Vagy olyan korongot tettél be, ami unerivzális volt, tehát mind a 6 regio engedélyezve volt.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
icons
addikt
válasz Core2duo6600 #3093 üzenetére
És 2esre átállíthatom későbbi esetleges retorzió nélkül? (sajna csak 1 lehetőségem van átállítani)
-
legenda
válasz Core2duo6600 #3095 üzenetére
sajnos nem így működik! de van is egy figyelmeztetés ott, ahol a dvd-régiót lehet állítani, hogy amennyiben a lehetséges módosítások száma elérte a nullát, úgy sem a windows újratelepítése, sem pedig a meghajtó mésik gépbe való áthelyezése sem segít!
amúgy nagyon sok meghajtóhoz létezik auto-reset firmware/alkalmazás!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Core2duo6600
veterán
-
PPeter
addikt
válasz Core2duo6600 #3095 üzenetére
Már megint butaságot beszélsz.
A DVD-Video regionális beállítása a PC-kben két szinten valósul meg. A hardveres szintű regionális kód a drive firmware-ének egy speciális részén kerül tárolásra, a szoftveres meg a lejátszóprogramban és a windows registry-ben. Mindkét szinten elvileg öt-öt szabad módosításra van lehetőség. Míg a szoftveres szint könnyen kijátszható, addig a drive-ot - hacsak nincs hozzá a regionális státuszt kiütő firmware frissítés vagy direkt ilyen utility - az ötödik módósítás után NEM lehet már többé más régióra átállítani. Nyilván egy AnyDVD telepítése és natív müködtetése segíthet a dolgon, de semmi esetre sem egy reinstall.Más SOKADSZOR vezeted félre az embereket a rettentő felszínes hülyeségeiddel, IDEJE LENNE BEFEJEZNI, szóltam már miatta korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Az egész onnan indult ki, hogy valaki kérdezte, hogy átteheti - e 2 es regióra, ahova Magyarország is tartozik.
Erre azt válaszoltam, hogy igen, eddig semmi gond nincs ugye ?
Hiába van hátra csak1 lehetősége, így is enni fog a rendszere, hiszen 2 es re fogja tenni.Zárójelben jegyzem meg, hogy hogy eddig nem ott volt. . . .
Ill, mért állitgatta ennyiszer. . .Elötted is írta valaki, hogy tévesen írtam, nem kell neked is egy lapáttal rátenni.
Ha onnan nézzuk, akkor hol voltál, ha előbb válaszolsz az eredeti postra,
akkor nem születik helytelen állítás. . .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest