Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hozzátok vagyis kettő edott egy elég jó lg író idáig ( 3 negyed év) teljesen jó volt minden egy lemezt sem rontott el viszont ahogy áttértem win 7 64 bitre érdekes dolgokat produkál. Sikerül az írás, a gép be is látja viszont [Így] néz ki a DVD. Ez a jobbik eset van hogy [Így] néz ki . Ok gondoltam rossz lett az író vagy legalább is haldoklik vettem egy samsung írót ami viszont ha 8 szorosan írok vele akkor sokkal cifrább lesz a lemez olyan mintha csak sávokban írná meg de teljesen jól olvassa vissza. És mikor 8 szorosan írnék vele akkor nem tud csak olyan 6 szorosan írni
Mi lehet a probléma ?Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
cobretty
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha dvd lemezt írok, nem minden esetben, de inkább többször a lejátszásnál különböző időpontokban akadozik vagy szaggat a lemezen a film. Nero-val írom a filmeket, ami Iso file. Mi lehet szerintetek a probléma? Asus K50lj laptop. Köszi!
-
Flashget
félisten
válasz cobretty #6004 üzenetére
1. rossz maga a lemez
2. nem megfelelő író és írás sebesség
3. Imgburnt használj lépfájlokhoz ne nerot ingyenes is, nem terheli a gépet és szebben ír.
4. írásteszt megmutatná hol a hiba. (sok a PIF hiba vagy magas a jitter érték 12% felett) 1-2 pontra.
5. sajnos a laptop írók nem igazán megfelelő hardverek filmek írásához.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Az optikai meghajtóm napok óta produkál egy számomra érthetetlen mechanikai hibát: amikor kinyitom a tálcát, akkor egy másodpercig erőlködik, majd egy hangos kattanás kíséretében kifut. Mintha valamiben elakadna. Én nem látom a hiba okát, nektek van valami ötletetek? Típusa: Samsung SH-222BB. (Egyébként most járt le a garanciája ) Köszönöm előre is a segítségeteket.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
vadorzó
tag
Üdv.
Régebbi Pioneer 109-es dvd írómat szerettem volna csatlakoztatni a mostani alaplapomhoz (p8h61m-lx), de valahogy nem ment. Milyen csatlakozó, vagy átalakító kell, hogy ezt összehozzam?You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Nec 5240S írom van. Ma kezembe került egy korábban vele írt cd lemez, amin mp3 fájlok vannak, előadó szerint mappákba rendezve. A lemezen lévő összes mappát és zenét meg tudnom nyitni, meg tudom hallgatni, kivéve a legutolsót a sorban. Ha megpróbálom megnyitni, vagy jobb gombbal rányomni, lefagyasztja az intézőt. A lemez teljesen karcmentes, házimozi dvd meghajtó és egy laptop is minden mappát azonnal megnyit és a zenéket is lejátssza. Mi az oka annak, hogy ez a Sony remekmű nem tud vele mit kezdeni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Flashget #6010 üzenetére
Azt hol és mivel lehet ellenőrizni hogy valóban döglődik-e a cd lemez?
Viszont az lehet elkerülte a figyelmed, hogy a lemez minden mappáját és fájlját olvassa egy LG házimozi és egy lenovo laptop optiarc ad-7585h meghajtója.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Lacces
őstag
Hali,
Egy picit idetartozik a probléma, vettem egy Omega Freestyle CD-t, már idejét sem tudom mikor utoljára, és a CD írók mindig azt dobták vissza, hogy Médium hiba, ekkor jutott eszembe, hogy pfff talán nem is támogatják ezt a lemezt.
Kérdésem, melyik CD/DVD író progit ajánljátok, hogy tudjak rá írni? (Laptopban egy 3 éves DVD író van, de szerintem elfog vele boldogulni.A válaszokat előre köszönöm!
-
Rivaul
addikt
válasz dethroner #6011 üzenetére
Nekem is van egy ilyen lemezem. A dell vostro dvd-je észre se veszi ami rajta van. Másik lapos és asztali dvd meg simán kezeli egy két fájl kivételével. (bár régen azok is mentek) Nézd meg hogy a lejátszón minden fájlt meg tudsz e nyitni. Ha valamelyiket simán odébb dobja akkor a lemez a hibás. Sokszor a kifinomultabb olvasók már nem kezelnek ilyen lemezt.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
spat
csendes tag
Sziasztok!
Most nagyon fogom szégyelni magam, mert biztos olyat kérdezek, amit már unásig megválaszoltatok. De nem találtam meg.
Windows 7-en egy ideje a DVD-ket a Windows nem ismeri fel egyik DVD-íróban sem, csak egy desktop.ini-t jelez.
Ugyanakkor az IMGBURN tökéletesen látja, olvassa a fájlrendszert.HP CPQ615, Win7, belső DVD író ÉS külső LG USB író
Eszközkezelőből már töröltem. Frissebb drivert nem lelek.Kérem segítsetek!
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Van egy lemez, ha leripelem és összehasonlítom az eredeti képfájllal nem egyezik, de az ImgBurn nem talál hibát ellenőrzéskor (eredeti képfájlt és a lemezt nézi).
-
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #6015 üzenetére
Az eredeti kép bin és a lemezről készített bin mérete is eltér. (md5sum-al sem egyezik) Ugyanazzal az Ashampoo-val készítettem a bin-eket.
De az ImgBurn ellenőrzésként lefut (kiírja hogy rendben kész), gondolom a probléma lenne feldobna egy ablakot, hogy nemoké.[ Szerkesztve ]
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Adott egy új konfig win7 oprendszerrel. Erre szeretném rákötni a régi Plextor PlexWriter PX-W8432Ti cd írómat. Sajnos problémám akadt vele, mert a win7 látja az usb eszközt, de letiltja mert nem találja a megfelelő drivert. Nem tudom hol tudnék szerezni hozzá win7 drivert, egyáltalán létezik ? Az író usb ide átalakítóval van a gépre kötve. Van valami megoldás, vagy win7 alatt nem megoldható a dolog.
-
zsírsámán
senior tag
válasz kacsento1 #6018 üzenetére
Sziasztok!
Dual layer lemezt szeretnék kiírni egy hp dvdram gs20n íróval. Aidában megnéztem, és azt írta ki, hogy a dvd-r DL nincs támogatva, viszont a dvd-r9 támogatva van. Amint utánanéztem, az r9 elvileg ugyan az mint a dual layer, tehát akkor elvileg ki tudok írni bármilyen dl lemezt, vagy valamit félreértettem? Köszönöm a segítséget.
-
beldeczki
aktív tag
Hali!
Van egy Samsung SE-S204 külső dvd íróm. Ennek a tokja tropára ment, az asztali gépemben meg a jelenlegi író nem írta a dupla rétegű dvdket, szóval a tokból kiszedtem az írót, és beszereltem az asztali gépbe a benne lévőt pedig kiszedtem. Ugye a külső írónak volt egy elektronikája ami átalakította SATA-ról USB-re. De ez a kivett DVD íróval nem működik. Mi lenne ha, a SE-S204 firmware-jét rátenném a kivett DVD írójára? Akkor működhetne az elektronikával mivel SE-S204-nek érzékelné. ű
A kivett DVD író: Samsung SH-S223
Köszönöm!
-
mobbo
senior tag
autóban a gyári fejegység az írott lemezeket random akadozással játssza le, gyári cd lemezekkel nincs baj, csak ami írott, de azok nagyjából mindegy milyen (olcsó) cd-re írom, milyen íróval, sebességgel, stb.
lenne tippetek milyen lemezt próbáljak ki illetve milyen írót, hogy ne legyen ilyen probléma?
-
hgsteven
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
A problémám a következő:
Adott 1 gép, melyben volt egy samsung dvd író, ami kb. 2 évig tökéletesen muzsikált.
Az elmúlt 1 hónapban már viszonylag problémásabban, nyitott meg dvd-ket, de írni is tudtam vele minden.
Na most a hétvégén már abszolút semmi, windows látta a meghajtót, de se nem olvasott se nem írt, gondoltam mivel sokat írtam már vele megadta magát, így tegnap vettem egy zsír új dvd írót LG hl-dt-st dvdram gh24ns95 be is szereltem gyorsan, windows látja, eszközkezelőbe nem ír problémát, de az író nem olvas nem ír.
Lassan már 1 napja fórumokat olvasok, főleg angolul, írtak jó pár dolgot, de ezidáig semmi nem segített.
Eltávolítottam eszközkezelőben, regeditbe töröltem, windows Fix it progit futattam, de még mindig semmi.
A gépen eredeti win 7 van, 3 merevlemez és 1 dvd író van kötve mindegyik sata, elöző dvd író ide-s volt, tehát a kábel amit használok ehhez új.
Nagyon örülnék vmi megoldásnak, mert kellene nagyon hogy működjön. -
kufirc
tag
Sziasztok lenne egy gondom
Adott egy gép WIN 7 , 64 bit , Intel i5 proci , Gigabyte P55-UD4 alaplap, 4Gb memória , Gainward Geforce
1 Gb videókari, Asus DRW-24B1ST ATA Device
A probléma , hogy az íróval nem lehet semmilyen dvd-t megírni csak cd-t. Próbáltam 6-7 különböző márkával de semmi .Más gépben viszont csont nélkül mükszik . A dvd-et felismeri olvassa sőt még képfájlt is készítettem vele , csak az írás nem megy . Cseréltem windows-t a probléma akkor sem oldódott meg.
Esetleg valakinek ha volna 1-2 ötlete azt nagyon megköszönném .Maradok tisztelettel
-
kufirc
tag
Amúgy fimware frissítés után 1-2 dvd-t megír ,utána semmi.
-
h_and
tag
Sziasztok!
Adott egy HP ze4931ea laptop, aminek halódik a CD-író/DVD olvasó kombója. Kérdésem az, hogy bármilyen PATA-s másikra lehet-e cserélni, vagy csak HP-re, vagy netán csak ugyanilyen típusra?
Köszönöm -
WhiteHawk24
tag
Helló!
Van egy DVD-m amit le szeretnék másolni, de a Nero az írás után az adatellenőrzésnél fennakad, mondván túl sok a hiba. A másolt DVD valóban nem is működik. Megpróbálom röviden megfogalmazni a dolgot:
-eredeti DVD működik
-másolt DVD nem működik, több írón is próbáltam, ugyanaz a hiba
-eredetiről készült .nrg fájl működik
-nrg fájlról készült másolat nem működik, ugyancsak több írón próbáltam
Még keresek egy 3. DVD írót, de félek ugyanez lesz a problémája.
Ötletek?
Segítséget előre is köszönöm! -
h_and
tag
válasz WhiteHawk24 #6026 üzenetére
próbálj másik lemezt
-
h_and
tag
válasz WhiteHawk24 #6028 üzenetére
miért ne lehetne a lemezzel gond? elég gyakori problémaforrás
-
h_and
tag
válasz WhiteHawk24 #6030 üzenetére
ja oké, félreértettem
-
Azure19
csendes tag
Sziasztok !, nekem az lenne a problémám h van egy xbox 360 slimem és lt 3.0 -ás flash van rajta , vettem egy kétrétegű sony dl írót amivel 2.4 x sebességgel is lehet írni , tegnap sikeresen kiírtam a tomb raider új részét egy maxell lemezre. (7.5gbot) és a többi játékot nem tudom kiírni mert 8.14 gbosak vagy egy picivel több és az img burn figyelmeztet ,hogy 7.96 ig ír és azért forrófejű fejjel neki estem és kuka lett két lemez is 89%nál hibát jelzett . Iyenkor mi a teendő? Hogy tudom kiírni a többi játékot ? esetleg a maxell lemezekkel van a probléma ? előre köszönöm a segítségét annak aki segít !!!
BáLinT
-
beldeczki
aktív tag
válasz Azure19 #6033 üzenetére
Hali!
Vegyük úgy, hogy backup játékokat akarsz kiírni, nem letöltöttet...
Szóval XGD2, ami ráfér sima dupla rétegűre azt Maxell lemezre vagy Verbatim lemezre írjuk, 4x/2,4x sebességgel, 1913760 rétegváltással.
XGD3, ami nem fér rá lemezre, ahhoz vagy az elején a levágást választod, és a végén a hibát kinyomod és akkor vagy megy a játék, vagy megy de kidob 10 perc után kb, ezeket automatikus rétegváltással. Amúgy vagy XGD3-as dvd író (fullig kiírja), 2133520-as rétegváltással. Ezeket csak verbatim lemezre!
Illetve van most már egy program is a XGD3-as játékokhoz. Link. Itt minden le van írva.
Szerk.: én semmilyen formában nem támogatom a warezt!
[ Szerkesztve ]
-
nandor87
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Kicsit láma vagyok, szóval szájbarágósan fogalmazzatok ha lehet
Főnököm laptopja egy hp pavilon dv6-os. Nem nagyon volt használva a DVD olvasója, de sajnos most azt tapasztalom, hogy 1 darab mini disc-en kívül semmit nem olvas be. Se DVD-t se zenei CD-t. Se régi lemezt, se újat.
Tisztítottam fültisztítóval és optikai tisztítószerrel (Optinett) de semmi változást nem tapasztalatamEsetleg valami tippet tudnátok adni?
üdv.
knandee -
pisti87
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy vettünk 1 asztali dvd írót, mert a régi elromlott. Adobe Premier Pro CS5-t használunk a videó szerkesztésre. Matrox AVI-ba van kiexportálva, ezt akarjuk ráírni 1 sima DVD-re. Az a probléma, hogy úgy szeretnénk megírni a dvd-t, hogy ha betesszük (Gépbe, más dvd lejátszóba stb.), akkor ne kelljen kiválasztani, hogy melyik "chapter" induljon el, hanem hogy az első elinduljon automatikusan. Nagyon fontos lenne, mivel 1 másik dvd lejátszóba lesz rakva, ami 1 időzítőre van kötve, aminek be van állítva hogy hétvégén mikor induljon el a lejátszás és mikor álljon meg, és ne kelljen ott lenni mindig(kivitelezhetetlen). Régi írónál nem volt ilyen gond, a mostaninál viszont ha megírom és beteszem, akkor 1 menü jön be, nem játssza le automatikusan.
Magyar menü van a dvd íróhoz (leírás angol), de annyira tudok angolul hogy kivegyem belőle, hogy nincs a leírásban erről szó)
A dvd menüben találtam olyat, hogy "Lemez felvételi mód" (XP, SP, LP, EP, MLP) de ahogy láttam ezek közt annyi a kül. hogy hány percet enged felvenni(90p ,120p ...stb) (nem hiszem h ez a gond) és még olyan van, hogy "Auto fejezet": Ki, 5p, 10p...
Ki van ez is kapcsolva, innentől kezdve nem tudom mi lehet a megoldás. Mindenképp az Adobe Premier-ből kellene kiírni (rá van kötve a dvd íróra)
(LG. DVD DR389)
(Kérlek ne írjatok olyat, hogy dobd ki...szar LG...stb....valahogy biztos meg lehet oldani minden írónál, nem hiszem el hogy nem...csak én nem tudok rájönni )
Előre is köszönöm a segítséget/tippeket!
Üdv: István! -
katt777
félisten
Van egy Sony Optiarc AD-7280S meghajtóm, amely egy ideje nem akarja kinyitni az ajtaját. Gombnyomásra (vagy Win vezérlésre) kattan, mintha kitolná, mégsem nyílik (PC-től függetlenül, több gépeben is reprodukálja a hibát). Van, hogy csak 15-20 próbálkozásra nyílik ki, akkor meg rögtön berántja a tálcát, és ezt amúgy is előszeretettel csinálja. Meg kell fogni, hogy be ne húzza, amíg az ember odateszi a lemezt. Ha van bent lemez, akkor ált. gond nélkül nyitja az ajtót. Mi okozhatja a hibát?
A probléma NEM mechanikai jellegű, ezt már ellenőriztem.
Gyári firmware v. driver nem tölthető le hozzá.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
plman
tag
válasz katt777 #6044 üzenetére
Nálam is ugyanezt adta elő még idén év elején az Optiarc 7280s kb egy hónaposan, vissza az üzletbe csere egy másik 7280s-re ami úgy szintén nagyjából egy hónap múlva előadta ugyanezt a kínlódást. Újra vissza az üzletbe de már egy Asus-szal a kezemben jöttem haza, azóta semmi gond.
-
plman
tag
válasz Flashget #6047 üzenetére
Lehet nem tudom, igazából a már sokat dicsért Samu 224b-t akartam csak az épp nem volt, és ha jól emlékszem azt se nagyon tudták megmondani az üzletben, hogy kb mikor jön. Szóval lehetett választani az Optiarc, LG és az ASUS közt. Az optiarc-al akkor már tele volt a tököm, és mivel az LG-t egyöntetűen szidja mindenki, így maradt az ASUS.
Egyébként gondolkozok rajta, hogy veszek egy Samut is az ASUS mellé -
plman
tag
válasz Flashget #6049 üzenetére
értem olvasgattam már az itteni dvd írós fórumot és szóba került már ott is ez, de ott korábbi Asus modellekkel kapcsolatban. Akkor ezek szerint ezzel (24b5st) is meg lehet csinálni, hogy liteon vagy plextor fw-t rakjak rá? Mert ha igen akkor ha lejárt a gari (jövő február azt hiszem) akkor lehet, hogy megjátszom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest