Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tényleg, ha már ingyenes DVD-író progik... melyek az ajánlottak? Ezek, amiket felsoroltál? BurnAware? Ashampoo Burning Studio 6 Free?
És/vagy ImgBurn? CDBurnerXP?
Ez most nyilván nehezen eldönthető kérdés, hogy kinek mi ajánlott, de esetleg jó/rossz tapasztalatok ezekkel kapcsolatban?
Sk8erPeter
-
vbbb
addikt
válasz Sk8erPeter #3901 üzenetére
Az attól függ kinek mire van szüksége. Én elég komplex dolgokra használom a gépet.
Egyébként főleg a BurnAware-t szoktam használni (munkahelyen is), bár találtam benne egy bug-ot. Hiába állítom az audio lemez írásánál a szorzót 8x-ra az mindig felmegy 25x-ig. Írtam a supportnak is, de a probléma a 3. frissítés után is fent áll. Ezt leszámítva a legjobb választás lehet.
Az Ashampoo-t használom mellette, pont a fent említett hiba miatt. Az megírja szépen, azzal csak audio-t készítek.
ImgBurn-el pedig vagy lemezképet csinálok ill. azt írok vissza, mást nem.A CDBurnerXP-t nem használom, annál több hiba is előjött. Ezen felül próbáltam még ezeket is, de egyik sem nyerte el a tetszésemet: DeepBurner, InfraRecorder, StarBurn.
Nekem három ingyenes író kellett, hogy kiváltsam a Nero-t és az Alcohol120%-ot.
-
puttputt
őstag
Az ISO-burner nem rossz választás, de a DeepBurner teljes verzióit el kell kerülni, "zabálja" a DVD-ket... a free mindig 4x-esen akar írni, ill. ír is, de legalább helyesen, igaz át kellett hozzá kötni a DVD-írót Slave-ről Master-re és csökkenteni az időkieséseket a Bios-ban az IDE-re vonatkozóan..., amúgy rendben van minden
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a választ! Megfontolom, amiket írtál.
(Amúgy ezek alapján még nem mondható el, hogy "komplex" dolgokra használod a gépet, ezek a műveletek manapság szinte tök alapnak számítanak. )
Kipróbáltam az Ashampoo Burning Studio 6 Free-t sima filmes DVD készítésére, teljesen korrekt, semmi baj vele. Mégis jobb érzés, hogy nem warezolt cuccom van, hanem ingyenes...
Az Alcohol 120% helyett én a Virtual CloneDrive-ot használom, ingyenes, és már elég régóta bevált, nagyon jó program, sosem volt még problémám vele, és rögtön "kiírja" ráklikkeléskor a virtuális meghajtóra a lemezképet, nem kell külön "betenni", mint Alcohol-ban - no meg nincs vele annyi ütközési gond, amiről PPeter is párszor már beszámolt, meg ami miatt sokaknak van írási gondjuk.Amúgy lemezkép-készítésre jó az UltraISO is, csak hát az nem ingyenes. Majd lehet, hogy áttérek az ImgBurn-re.
Sk8erPeter
-
vbbb
addikt
válasz Sk8erPeter #3904 üzenetére
Ez a töredéke amit leírtam, csak azokat amiket manapság mindenki elkövet. A többivel nem akartalak untatni.
Az ImgBurn teljesen jó, lemezkép készítésére és fájlok kiírására is többek között![ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
-
picur220
veterán
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy nem tok DVD-t irni, mert olyan 10%nál kifagy az egész, resetelhetek, csak úgy tom helyrehozni. Semmilyen programmal nem megy, legújabb FW-m van már pár éve, és nagyon sok dvdt irtam, de mióta felraktam a nod32 3.0-t azóta beszart az egész, már rég leszedtem, de igy se megy... Sztetek rakjam újra a windowst, vagy mit tegyek??
-
puttputt
őstag
Még egy tipp, Asus (P5Q Pro) tulajoknak:
Érdemes minimumra (5mp) állítani a BIOS-ban az összes felismerési időt (első ablakon belül)... CD...
Így sikerült nekem is simán beolvastatnom minden CD-t, DVD-t, amik alacsonyabb sebességen lettek írva.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
vbbb
addikt
válasz picur220 #3909 üzenetére
Eredeti nod32-őt akartál felrakni, vagy valalmi crack-eltet? Nem lehet, hogy felszaladt egy vírus a gépedre? Nem váltott véletlenül PIO-ba az íród? Nekem egyszer a csodálatos Kaspersky legális trial változata úgy szétbarmolta a gépet, hogy csak a teljes újratelepítés segített. Lehet neked is ez lesz a vége...
-
localhost
Közösségépítő
válasz picur220 #3912 üzenetére
Igen, tényleg kötözködöm, mert utálom ezt a IQ-betyár stílust. Bővebben a blogomban. És én kérek elnézést!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz picur220 #3912 üzenetére
EZ NEM CHATSZOBA, hanem NYILVÁNOS FÓRUM.
Úgyhogy lehetőleg tanulj meg értelmesen fogalmazni, ha mások is veszik a fáradságot. Ha te ehhez lusta vagy, akkor mások meg lusták lesznek segíteni neked.
Ilyen stílussal meg különösen ne várj (el) segítséget. Van egy olyan magyar szó, hogy "tisztelet", meg vannak az alapelvek.Sk8erPeter
-
vbbb
addikt
válasz Core2duo6600 #3917 üzenetére
Ha nem kötözködni próbáltál volna talán még feleltem is volna...
-
vbbb
addikt
válasz Core2duo6600 #3919 üzenetére
Akkor én kérek elnézést, rosszul értelmeztem a mondatodat! Sorry!
Tehát én ezeket a programokat használom:
BurnAware Free (UDF data, ISO data, DVD video data többnyire, Dual DVD...stb.)
Ashampoo Burning Studio 6 Free (Audio CD, Data CD, MP3 CD, DVD video data, CD-DVD lemez másolás, MP3 DVD...stb.)
ImgBurn (Képkészítés UDF, Visszaírás UDF, Fájlok kiírása UDF és ISO, Dual DVD...stb.)Plusz néha:
Free ISO Creator
-
vbbb
addikt
válasz Core2duo6600 #3919 üzenetére
Ja, és ezzel még nagyon jó dolgokat lehet művelni:
-
buccsi
tag
Sziasztok!
Az elmúlt hetekben sok mindent kipróbáltam, még a vista telepítést is, de az íróm még mindig nem látja a dl lemezeket. A gépemen jelenleg csak az ImgBurn van.Lehet, hogy mégis az íróm hibás?
Ha megjön a munkakedvem, leülök egy sarokba és megvárom míg elmúlik.
-
Core2duo6600
veterán
-
biker
nagyúr
most lehet, hülyének látszok, de a DL lemezre 8.5GB van írva, ellenben 8.19GB-ot nem tudok ráírni, mert az író progi szerint 7.96GB szabad hely van
ok, átszámoltam, ennyi, de a forrásanyag, ami 8.19gb, az már fent volt egyszer egy dl lemezen de hogy???
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
biker
nagyúr
válasz IRON STORM #3930 üzenetére
igen, utólag rájöttem, miért 7.96 a 8.5, de a forrásfájlom konkrétan 8.19gb, ha rá akarnám tolni, 253mb-ot másik lemezre akar tenni.
rohadtul leszokhatnának a gyártók az ezres váltásról, hogy jól mutasson. mert a rendszeremben megnéztem, mennyi a cucc, 8,2GB, oké, veszek a piacon 8,5gb lemezt, aztán mégis két normálra kell kiírjam bosszantó, hogy mindig azon kell számolni, hol mi nem annyi, amennyi
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
hanka
tag
Van egy Toshiba A10 laptopom, amiben tönkrement az optikai meghajtó.
Próbáltam szerezni másikat (egy combót és egy dvd-rw-t is).
Egyiket sem fogadja el, "IDE #0 error" hibaüzenetet ír ki, és nem is érzi (pedig jó mindkettő másik laptopba próbálva).Mi lehet a hiba? Valami toshiba védelem?
Lehet rajta valahogy segíteni hogy a kettő közül valamelyiket elfogadja? (pl: firmware frissítéssel megoldódna?NYOMTATÓT JAVÍTOK, ELADOK (Epson, Canon) - Tel: 06(20)212-4757
-
Ari18
őstag
sziasztok!
van egy Asus DRW-2014l1t íróm. Olyat csinál, hogy a bekapcsolás után egyből elkezd világítani a led. Folyamatosan csak világít. Nem reagál a ha eject-et nyomok, sőt a windows azt írja, ha rákattintok, hogy nincsen ilyen meghajtó. Ezt egyik napról a másikra csak úgy.... Lehet vele valamit csinálni???
[ Szerkesztve ]
-
deedee
őstag
üdv
msi ex600 laptopomban az író "foltosan" ír....
2 sáv látható:egy sötét/ott nincs adat írva/ és egy világos/ott írás történt/
de a világos/tehát az írott/ részen mégegy sáv látszik....minden típusú lemeznél ez a helyzet,minden írási sebességnél....
miféle jelenség ez?nem egyenletes a lézerfej égetése?nem elég "mély" az égetés?el fog veszni az adat a lemezről gyorsabban mint kellene?
thx a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
-
hanka
tag
Mindkét optikai meghajtó jó, kipróbáltam egy másik laptopban.
És az IDE csati is jó, mert a régi, rossz (ami benne volt) meghajtót érzi, csak nem olvassa a lemezeket, és nem írja az "IDE #0 error" hibát...
Szerintem nem kompatibilis a Toshibába ezek a drive-ok.NYOMTATÓT JAVÍTOK, ELADOK (Epson, Canon) - Tel: 06(20)212-4757
-
deedee
őstag
válasz Core2duo6600 #3942 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
Én sem vágom annyira, majd egy tőlem okosabb megmondja a frankót, de amig muködik, addig sok tenni valód nincsen, hiszen ha nem produkál semmien hibát ki sem cserélik.(Új gépet feltételezve. )
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Fransico
tag
Sziasztok! Van egy asus drw 1814bl dvd íróm amit pár napja nem ismer fel semilyen író program kivéve a clone dvd , ezzel a progival minden lemezt rendesen megír, a nero és más progik viszont nem is látják a hardvert.Mi lehet a probléma? Egyébként az író hibátlanul működik.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest