Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz marcias #2799 üzenetére
ha régebbi az alaphoz kapott cd - esetleg nincs is rajta vista alá driver -, akkor inkább húzd le a letöltési szekcióból az újat, vagy engedd frissíteni a vista adott funkciójával. a vista gyakran csak minimális illesztést ad a rendszernek - még ha fel is ismer szinte mindent - és azzal nem mindig megy minden tökéletesen. én külön csatornára szoktam tenni az optikai meghajtót és azt a vinyót amin a rendszer van, de ennek inkább csak ide csatolású rendszernél van nagyobb jelentősége - de lehet, hogy egy próbát esetedben is ejtenék...
(bár elvileg simán vinnie kellene egy csatornán két eszközt dma módban)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
marcias
őstag
Hát most már próbáltam mindenhogyan, sehogy sem akar menni. Teljesen el vagyok keseredve, még a régi P3-asunk is kezel 2 DMA meghajtót 1 csatornán! PIO-ban meg szánalmas vánszorgás minden DVD... Már lassan az összes illesztőprogramot újratelepítettem, ami csak létezik, és nem... a neten se nagyon találok hasonló problémát, mindenhol elintézik annyival, hogy töröld a csatornát, majd amikor a windows újra felismeri, jó lesz. Hát nálam nem. A DVD sem lehet rossz egyébként, mert ha megcserélem, akkor kifogástalanul meg DMA-ban, olyankor viszont a HDD lesz PIO, ami még rosszabb lehetőség... Fogalmam nincs, hova tovább...
-
JuliusK
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Plextor PX-716A DVD-íróm. Előljáróban annyit, hogy sokat nem tudok az előéletéről, mivel én is használtam vettem.
Szóval az említett író nem tud írni CD-ket, de a DVD-kel megbírkozik, de itt is csak a normál DVD-ket. DL típusú lemezeket szintén nem szereti. Eddig használtam is DVD írásra, de néhány hete már olvashatatlan lemezeket ír. Vagyis rendben megírja, majd írás után a Pio írom nem tudja beolvasni, nem hogy a Plextor. Plextor-nál egyedül az olvasás működik, normálisan írni nem tudok vele. Mint ahogy írtam van egy Pio DVD-írom amely viszont tökéletesen működik: ír-olvas-nem válogat. A Plextor Master, A Pio Slave-re van kábelezve.
Remélem valaki tud nekem segíteni.
-
legenda
válasz JuliusK #2803 üzenetére
hát, vélhetően elöregedett, simán haldoklik...
ilyenkor még szoktak próbálkozni a firmware frissítésével/újrahúzásával, de kevés a remény, szinte semmi...
ha tudnád, hogy mennyi idős, és hozzávetőlegesen kb. hány lemezt írhatott meg, akkor valamivel egyszerűbb lenne a válasz.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz marcias #2802 üzenetére
ha még egy bios default belefér, akkor próbáld meg, hátha már ott rosszul ismeri fel/kezeli le az írót (írtad, hogy auto, de a fene tudja, hogy nála az mit is jelenthet) vagy egyszerűen azon az ágon lévő két eszközt - már amikor kettő van rajta -, és az oprendszer eleve már onnan pio módban kapja meg a második csatorna vezérlését.
bár ahogy így írod a variációkat, nekem is inkább az jön le, hogy valóban nem tetszik a rendszernek a kér sata csatolású meghajtó egy ágon - függetlenül az írótól, és attól, hogy milyen két meghajtó van pont azon az ágon...
a bios raid-környéki beállításait is ellenőrizhetnéd - annak ellenére, hogy vélhetően nem használod a funkciót.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
marcias
őstag
Ha arra gondolsz, én csak a windowsos drivert engedtem rá, annál is inkább, mert az alaplapi cd-ről nem is engedte azt telepíteni, sőt az asus honlapján sem támogatott a chipset drivernél a vista. De azt gondoltam ez nem probléma azok után, hogy a win felismerte (látszólag helyesen) azt.
-
marcias
őstag
A biost már tűvé tettem mindenféle beállítások után, ami csak kicsit is kapcsolatban állhat a meghajtókkal (raid beállítást nem találtam), de nincs belőle túl sok. Nincs valaki, aki esetleg ugyanebben a felállásban van? Tehát M2R32-es alaplap, áganként 2 sata eszköz és vista?
-
JuliusK
tag
Köszönöm a válaszaitokat! Azt hiszem 5 éves körül lehet, a legújabb firmware van feltéve így ez a lehetőség kilőve. Gyanítom egyébként, hogy már az utolsókat rúgja, viszont olvasni érdekes módon még tud.
Ha esetleg valakinek ötlete akad, akkor szívesen fogadom.
Addig meg használom. Pio DVR-112 író egyenlőre remekül szuperál, úgyhogy annyira nem baj.
-
legenda
válasz marcias #2809 üzenetére
vista alá az asus letöltési részlegében nincs chipset driver - érdekes mdon, néhány más dologhoz viszont van...
ha a vista update funkcióját kiengeded úgy, hogy ne csak a microsoft termékekhez keressen frissítéseket, akkor nem talál olyan frissítéseket, amik esetleg segíthetnek? (chipset, sata vezérlő...stb)JuliusK; a hibák sorrendje stimmel a lassú elhalálozás menetében; cd-t nem ír, majd dvd-t sem, aztán lassan jön a pocsék olvasás is...
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
"ha a vista update funkcióját kiengeded úgy, hogy ne csak a microsoft termékekhez keressen frissítéseket" - ezt hogyan lehet megcsinálni? Mellesleg, most már én is csak ebben bízok, hogy az illesztő rossz... a cserés dolog után, elég sok hibalehetőség kizáródott (dvd, kábel, alaplap). Egyszóval, én nem hardveres hibára gyanakszom, tehát marad az OP-rendszer, driver, vagy vmi összeférhetetlenség... esetleg vmi program.
-
legenda
válasz marcias #2812 üzenetére
hát, most pont nincs a közelben vista, de amennyire emlékszem, a vezérlőpult frissítésekkel kapcsolatos részénél van alul valami olyasmi kipipálható funkció, hogy ne csak a microsoft termékeihez keressen frissítést. nekem így mindig leszedte a friss illesztőket a videókari, hálókártya...stb alá.
-
legenda
válasz marcias #2814 üzenetére
pipa természetesen marad - nem kimondotan erre gondoltam -, és próbálj meg egy frissítést, hogy miket kínál fel letöltésre. ha nem csak vista - és esetlegesen office - frissítések vannak felsorolva, akkor lehet, hogy menni fog (a más termékek miatt gondolom)
-
marcias
őstag
Sajnos semmi említésre méltót nem talált, kizárólag nyelvi csomagokat. Egyébként minden frissítést letöltöttem eddig, amit felkínált. De ezek Win és Office voltak szinte kizárólag, de amíg friss volt a rendszer, addig hardverhez is találtam. Nem lehet ezeket vhogy kilistáztatni, hogy milyen hardverekhez való frissítéseket tett fel eddig? Esetleg ott kitörölném, és ráengedném megint...
Közben találtam egy frissítések előzményeit, de itt nincsen semmi hardverre vonatkozó, ami érdekes... egyedül a webkamerámhoz vanló SoC drivert találtam meg[ Szerkesztve ]
-
thenew0ne
csendes tag
válasz marcias #2816 üzenetére
Sziasztok!
Van egy LG GSA-H55N típusú dvd-íróm, az a gondom vele, hogy nagyon lassan olvassa be a dvd-ket(dvd-r), van hogy negyed óra egy dvd beolvasása írás előtt és maximum 8x-os olvasást tudok neki beállítani. A dvd-r TDK szóval azzal nem lehet a gond. Nero-t használok írásra(írással nincs gond). Nem tudnátok segíteni, hogy gyorsan olvassa a dvd-ket? Van valami megoldás?Előre is köszönöm a segítséget!
Az igazat megvallva minden előttünk van csak nem látjuk!
-
Freeenky87
csendes tag
Sziasztok!Van egy kis problémám!A minap vettem egy SATA-s Nec dvd írót!bedugom a kábelt az íróba meg az alaplapba és nem ismeri fel!Van valami ötletetek?Előre is köszi!
-
legenda
válasz Freeenky87 #2818 üzenetére
tápot is adtál az írónak? milyen alaplapod van? a bios sem látja?
thenew0ne; a tdk már nem a régi nagy márka... mostanság már több gyengébb minőségű dologhoz is adja a nevét, például olyan dvd korongok kerülnek forgalomba tdk szitázással, amiknek minőségileg elég kétséges mid azonosítójuk van...
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
válasz Freeenky87 #2820 üzenetére
csatlakozók átnézése tüzetesen
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Zealot
tag
Helló!
Tegnap vettem egy Asus DRW-2014L1T tipusú írót.
Az a problémám vele, hogy a NEC 7170A-hoz képest csigalassan olvasm nem pörgeti fel a lemezt. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ez valami beállitási probléma, vagy ezzel már nincs mit tenni és ilyen lesz.
Az irással nincs gond, az megy gyorsan.
Csináltam egy tesztet is: http://noob.hu/07/0731/asus.JPG -
wolfblind
csendes tag
Hi milyen dvd-irót ajánlotok 5000-10000 FT környékén,mert az enyém tönkrement?THX!!
Gigabyte P35-DS3, Quad Core Q8400@4Ghz, 4GB DDR2-1066 Geil Ultra, Ati Radeon 6850, Chieftec 500W
-
legenda
válasz wolfblind #2824 üzenetére
sata vagy ide csatolású kell? ha a dvd-ram írás/olvasás is fontos, akkor sony/nec/optiarc újabb írói (7203 vagy 7200), illetve az lg újabb típusai is jók (h66n, h62n, h58n, h55n)
ha a dvd-ram formátum kezelése (főként annak az írása, mert olvasni némelyik típus tudja) nem olyan fontos, akkor az újabb pioneer írók tökéletesek (dvr-215d, dvr-215, dvr-212d, dvr-212, dvr-115d)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
Halee!
Pioneer 110D dvd-rw íróm van, kb 3 éves. IDE csatlakozós.
Nem tudom mi a baja, ezt írja ki dvd írásakor:
Adatot, és filmet is kipróbáltam írni, egyik se ment.
Több különböző lemezzel is megpróbáltam.
Elkezdi írni, kb. 5%-nál megáll, és vége.
Mi az a DMA hiba, CRC hiba?
A crc hibát tudom mi, de nem értem minek ír ilyet ki.
Elromlott az író? Esetleg szalagkábellel van valami?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
marcias
őstag
válasz Thunderzolee #2827 üzenetére
Eszközkezelőben nézz rá az IDE-csatorna speciális beállításaira, hogy megy-e rendesen a DMA mód, vagy csak PIO módban megy-e. Ahogy nálam is
-
veterán
-
IRON STORM
őstag
válasz Thunderzolee #2829 üzenetére
Akkor még érdemes esetleg kicserélni az IDE kábelt. Ha akkor sem és Win újratelepités után sem jó, akkor kuka.
Csak a TDi!
-
buherka
addikt
Szasztok, van egy kis gondom...
Vettem egy notit 1 hónapja (Lenovo 3000 N200).
Van benne egy LG HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N, DVD író.A probléma az, hogy nem képes "nyitva" hagyni sem DVD-t sem CD-t, hiába pipálom be a többmenetes írást. Mindig lezárja
Rohadtul idegesít már
Nero 7 Premium-ot van a notin. Ezt az író progit használom az asztali gépemen is és soha nem volt gondom vele.Lehet, hogy hibás az író?
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
degu
senior tag
Van egy uj TSST corp./Samsung/irom,meg egy LG olvasom./Mindketto DVD/
Amikor beteszek egy lemezt,elkezd *gondolkodni* /mind a ketto/ majd nagynehezen eszreveszi,es elkezdi felporgetni.Mennyi az az elfogadhato ido,ami alatt reagalni kell egy berakott lemezre az optikai meghajtoknak? /Kb. hany masodperc?/
Mindketto Ultra DMA-4 modba megy[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
honda23
aktív tag
Sziasztok.
Van egy pioneer dvd-rw dvr-112d ata íróm.
Tegnap volt egy áramszünetem, ami után még 8x-osan írtam 10 dvd-t, ami jó is lett.
Aztán utána sima cd-írás hibára hivatkozva befejezi az írást.
Az írás során a lemez belsejétől ameddig elmegy az írás a hibáig, húz a lézeroptika egy vonalat kifelé.
Mitől lehet ez?
A lemezek tdk és verbatim.
6x-osan végigmegy az írás, de a csík megmarad benne.
Félek az áramszünet vágta tönkre az írót.
Előre is köszi a segítségetnincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
honda23
aktív tag
probléma megoldva
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
degu
senior tag
válasz Kicsirics77 #2834 üzenetére
Egy kabelen vannak!
Megnezem oket kulon-kulon!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy olyan problémával állok szemben, hogy kiakarok egy DVD filmet írni virtuális meghajtóról, neroval. De ezt írja ki. Vki megoldást? Hallottam már olyat, hogy többet is ki lehet írni DVD-re...
-
Vasinger!
nagyúr
Most még 1 problémával állok szemben, de ez már komolyabb, mint az előző!
Igazából, már 2 DVD-t rontott el a gép, vagy hát nemtudom... Mikor megakarom nyitni, ezt írja ki a total commander, a sajátgép, és a DVD kat. progim: Katt
Nade, a házimozi meg látja a dolgokat rajta! Más gép se látja a fileokat!
A DVD íromról adat: Katt2
Nero 7.9 van fenn, 2 éve jól szolgál! Most raktam fel mert C format volt....
Pls help!
-
Vasinger!
nagyúr
Már 5 DVD-t tettem tönkre! Mikor felraktam a 6-os nero-t egy DVD-t jól írt ki, aztán csak rontott! PLS help. A DVD lejtátszó lejátsza, a gép semmit nem lát! pls help már vki!
-
buffalo1978
csendes tag
Sziasztok!
Elkélne egy kis segítség.
Áprilisban vettem egy NEC dvd írót. Az elején szépen ment minden, majd kb. 3 hónap után nem volt hajlandó, csak 8x-an írni, azon felül elrontott mindent. Múlt péntek óta viszont már csak 2x-esen írt, lemezvisszaellenőrzést is max 3x-an végzett, ráadásul tűzforró volt a lemez írás után. Bármilyen más sebességen csak felpörgette a lemezt (bár azt is vagy fél percig felpörgette, leállt, majd újra és újra), és kiírta Nero-nál, hogy Lézer beállítási hiba, persze csak azután, hogy elrontotta a lemezt. Visszavittem garisan, kaptam egy Pioneer 115D-s írót. Hazavittem, be a gépbe, 16x-osan megírtam 3 db lemezt, tiszta boldog voltam. Utána jöttek a gondok. Azóta minden lemezt elront, akármilyen sebességen írok, a dvd-t vagy elkezdi megírni és leáll fél percen belül, vagy megírja, de olyan az alja, mintha koncentrikus gabonaköröket írt volna rá. Szóval mind kuka. Teljesen tanácstalan vagyok.
Amit eddig kipróbáltam:
- Volt egy reinstall, ami nem használt, ugyanolyan szarságokat csinál.
- Kipróbáltam pár dvd író progit (Nero, Alcohol 120%, CDBurnerXP, ImageBurn, Total Commanderes beépülő íróprogi). Ebből CDBurnerXP és ImageBurn-nel tudtam megírni párat 8x-an, de még ezek is hibáztak néha.
- Próbáltam firmware-t frissíteni, de nem kellett, mivel zsír új az író, a legújabbat használja.
- Átkötöttem más kábelre, hátha akad valamivel. Semmi eredmény.Hát röviden ennyi. A célom, hogy újra tudjak Nero-val normálisan legalább 8x-an írni.
A rendszerem WinXP SP3-as, minden alkatrész új a gépemben, kb. 2 hónaposak.
Most péntekig minden faszán működött, azóta nem műxik. Nem telepítettem semmit, ami miatt behalt volna. TDK DVD-R-es lemezre írok mindent. Olyan tanácsot kérek, mit lehetne javítani, vagy lehet, hogy mindkét író kapásból rossz?Előre is köszi az építő jellegű tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
válasz buffalo1978 #2844 üzenetére
Még egy valamit próbálj ki...
Vidd át valamelyik cimborádhoz a DVD írót és próbáld ki az Ő gépében. Ha nála is random sz@rakszik, akkor vidd vissza ezt is a bánatba...adjanak egy másikat.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék a következő problémával kapcsolatban. NEC 4551A típusú DVD íróm van. Azt tapasztaltam, hogy egy ideje a saját maga által megírt DVD-t nem hajlandó elolvasni. Az ezzel megírt lemezeket más DVD olvasóval (pl. LG) el tudom olvastatni. CD-vel nincs ilyen probléma. TDK és Verbatim DVD lemezre is írtam. Mindkét lemezzel produkálja a hibát.
A jelenség észlelése után firmware-t frissítettem (1.09-re), de nem változott a helyzet.
A kukába dobáson kívül van más megoldás?
(Nero 7.9 -et használok.)
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz Vasinger! #2843 üzenetére
Hogyne lenne:
Vegyél egy másik DVD lemezt és vágd körbe a pereménél kb. 0.4mm vastagságban (kb ez a vastagság felel meg 10mb adatnak) és ragazd hozzá egy másik DVD lemezhez így elvileg rá kell majd férnie a kívánt tartalomnak. Arra vigyázz, hogy ne vágj túl nagyot (értsd: ne legyél telhetetlen) mert nem fog beférni a DVD íróba. -
buherka
addikt
válasz Vasinger! #2848 üzenetére
Engedélyezd a Nero-ban a túlírást...
Amikor elkezdenéd az írást, akkor a Beállítások menüpont alatt van egy olyan hogy Különleges beállítások...azon belül van egy kis kocka, amit kijelölsz (DVD túlírás engedélyezése), majd alatta megadod a kívánt méretet. Ez alapból 4500MB-ra van állítva...ezt hagyhatod is ennyin.
Lényeg hogy ne többmenetes lemezt írjál így, mert elrontja(#2847) Eagl3...Hát ez LOL ecsém...irány a vicctopik
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest