Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz spammer #9387 üzenetére

    Kicsit összeesett a kódod. :)

    Önmagában ez a parser elég jónak és könnyen használhatónak tűnik, a Te feladatodhoz azonban szerintem ennek a használata erős túlzás - igazából feleslegesen erőforrásigényes, hogy egy viszonylag hosszú fájlból (cikkek.html) kotorja ki a megfelelő id-vel rendelkező div-et.
    Ezért írtam a példát, amit mutattam - ott széjjel vannak bontva külön fájlokra a cikkek, tehát ha egyetlen cikket akarsz megjeleníteni, akkor egyetlen fájl tartalmát csak egy az egyben behúzza, és készen is van. Ez pedig végigkotorja a cikkek.html-t, beparse-olja, jó nagy meló árán keresgél benne egy valid, adott id-vel ellátott DOM-elemet, majd végül azt jeleníti meg. Lehet, hogy ennyi cikknél még nem annyira vészes a futási ideje, sőt, 8 cikknél valószínűleg nem is olyan nagyon veszed észre a különbséget, mert alapvetően normális esetben gyorsan dolgozik a PHP, de gondolj bele, ez milyen durván erőforrásigényes lenne mondjuk 100 cikknél.

    Alapvetően nem ilyenekre való ez a parser. Inkább olyasmire lehet gondolni, ami a példában is van: pl. van egy külső oldal, ami itt épp a Google oldala, aminek a forráskódjából bizonyos részeket egy az egyben be akarsz húzni, és azt szerveroldalon megtenni, amire ilyen módon van lehetőség. A példában behúzza a google.com tartalmát, majd előkotorja belőle a képeket és a linkeket. Ilyet saját, "belső" oldalon megjátszani totálisan pazarlás, amikor külön-külön is lehetnének a fájljaid.

    A másik az, hogy ha a felhasználó úgy nyitja meg az oldalt, hogy a $_GET['page'] nincs beállítva (tehát http://example.com/index.php?page=XYZ HELYETT http://example.com), akkor amennyiben a PHP hibajelzése magasabbra van állítva, kapsz egy notice-t, hogy felhasználsz olyan változót, ami nincs beállítva.
    A switch blokk előtt ezért érdemes lenne legalább egy vizsgálatot elvégezned:

    $page_to_display = '';
    if( isset($_GET['page']) ){
    $page_to_display = $_GET['page'];
    }
    switch($page_to_display){
    .............
    }

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák