Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Peter Kiss #8925 üzenetére

    Minél lehet gyorsabb? :F
    Annál kétlem, hogy gyorsabb, mintha ráküldesz egy COUNT(*)-ot az eredeti táblára, az eredeti WHERE feltételekkel, mint az, ha subquery-be teszed az eredeti query-t, max. egyszerűbb megírni.
    De ez a számolgatásra történő optimalizálás továbbra sem értem, hogy jön ide.
    Ha ráküldesz egy SELECT-et a bejegyzésekre, és lószart sem ad vissza, akkor abból elég egyértelmű, hogy nincs egy darab bejegyzés sem. A megadott dátumok meg eleve korlátozást jelentenek a bejegyzésekre, így nem mindent kérünk le egyszerre, és csak utána szűrünk. A szűrt feltételeknek megfelelő bejegyzéseket lekérjük, és ezután már tudni fogjuk, hogy van-e eredménye a lekérdezésnek.
    Azt is lehetne csinálni, hogy először szépen lekérdezed, hogy van-e egyáltalán a feltételeknek megfelelő bejegyzés, majd ha van, akkor egy újabb query-vel ismét lekéred a feltételeknek megfelelő bejegyzéseket, de ekkor már pl. ki is íratod őket, de szerintem teljesen felesleges kétszeri query-t ráküldeni, ha a feladat úgyis csak az, hogy jelenítsük meg az adott dátumhoz tartozó postokat. Ha nincs ilyen, akkor azt jelezzük.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák