Új hozzászólás Aktív témák

  • tkonya

    aktív tag

    Akkor ahogy ígértem, egy rövidke összefoglaló nagyjából egy hét használat után a PHILIPS 42PFS7109 3D Smart Ambilight tv-ről. Mivel ez az első smart,3d képes készülékem sok összehasonlítási alapom nincs,(csak a boltokban látott más típusú készülékek) ennek fényében olvassátok el az alábbiakat. Köszönöm!

    Első körben, az előfizetésünk telekom IP-TV (csalási+hd). Hálózat az wifin keresztül megy, nem kábeleztem nekem így is megfelelő.(Digi 50/30).

    Külső:
    Színe szürke, tetszetős eddig fekete készülékünk volt, de ez nagyon korrekt. Formavilágát nézve pofás készülék.

    Kép:
    HD képe nagyon szép, korrektek a mozgások bár néhol felfedezhető elmosódás, de nem veszélyes. Szerintem beállítás kérdése ennek kiküszöbölése.
    Sd...maradjunk annyiban nézhető, de nem túl acélos.(nem a tv a hibás:)
    Sport adások...ez ismét érdekes, jégkorong, atlétika, kosárlabda, országúti kerékpár élvezhetően nézhető. Fociról annyit, hogy mozgások közbe a fű elmosódik, de ez is akkor tűnik csak fel, ha kimondottan arra koncentrál az ember, ami valljuk be nem szokásos. Aki kimondottan erre venne készüléket, mindenképpen elöben nézze meg!

    Hang:
    Régi philipsemhez képest sem rossz, nekem megfelelő de hifin biztos ütősebb :)

    Ambilight:
    Első ilyen tv-m, nagyon tetszik. Sokat dob a látványon, akinek nem tetszene kikapcsolható, valamint több mükődési lehetőség közül lehet választani a használata során. Mindenesetre nem egy rossz funkció!

    Menü, smart:

    Olvastam többektől hogy a menü lassú. Számomra megfelelő, beállításokat gyorsan elő lehet csalogatni, és mivel elég sok időt töltöttem a finombeállításokkal már a menü is átlátható. Nem igazán értem különben ezt a lassúságot, a tv bekapcsolása után talán egy perc telllik el és minden menüpont elérhető.
    Smartról csak annyit, egyetértek azokkal akik azt mondják a valóságban nem sok értelme van. Iconcertet néztem vele, betöltési ideje szerintem teljesen vállalható, nem kell perceket várni semmire, korrektül jönnek a videók. Youtubot próbáltam, itt sem volt fennakadás, a videók gyorsan betöltöttek, élvezhető volt nagyon. Itt jegyezném meg, végig néztem a bűnvadászok 720p-s változatát (1:54 perc) valamint egy Kótai féle kaionos videót (2:33 perc) akadás mentesen egészében végig lehetett nézni mindkettőt. A beletekeréssel viszont adódtak problémák, hosszabb videóknál nem nagyon használható. Ilyen esetben fekete képernyő betöltés felirattal a végtelenségig. Rövid videóknál ezt nem tapasztaltam. Miérteket nem tudom.
    Kipróbáltam a böngészőt, ami korrekt sebességgel tölti be az oldalakat (sima egeret csatlakoztattam), viszont a görgetés az nagyon lassú, emiatt az egész számomra használhatatlan. Mondjuk nem is ezen terveztem a netezést :)

    3D:
    Mivel ez az első ilyen tv-m, csak annyit írhatok, elsőre is nagyon tetszett, avatar 3D 1080p mkv, Kungfu panda 1080p mkv 3d filmeket néztem meg eddig, mindkettő meggyőző volt. Nem volt szellemképes, vagy bármilyen zavaró dolog a képet illletöen nem lépett fel. Passzív szemüveges.
    A lejátszás már más tészta, avatar sokszor belaggolt, panda nem. Hozzátenném, hálózaton keresztül lett a tv-n megnyitva mindkettő, serviio-val próbálkoztam. Ennek majd még utána kell olvasnom, de gondolom külső média lejátszóval, a lejátszással kapcsolatos laggolások eltűnnek.

    Miracast:

    Sony Z1, Z3 compact telefonokkal próbáltam. Érdekes volt, (mindkettő esetében) a legelső csatlakozáskor, a tv megcsinálta a két lépést ami a csatlakozáshoz kell, viszont ezek után fekete képernyő fogadott és nem történt semmi. Másodikra, probléma mentesen ott figyelt a telefon kijelzője a tv képernyőjén. Ez a "hiba" azóta sem volt, probléma mentesen lehet csatlakoztatni a telefont. A kapcsolat létrejötte sem tart 20 másodpercnél tovább.

    Kép beállításokról annyit, a yt-n találtam egy videót, igaz nem erre a típusra, de azt vettem alapnak és alakítottam a magam igényeihez.
    A videó címe: Philips 55PFS6609 HDTV settings after calibration.

    Én elégedettséggel használom a készüléket, az én igényeimnek bőven megfelel. Érdemes élőben is megnézni, kipróbálni funkciókat, a későbbi csalódások elkerülése végett. Mondjuk ilyen engem nem ért.

    Motorola Edge 30 Fusion

Új hozzászólás Aktív témák