Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Az alább említett Home Assistant (ill. ahhoz telepített Appdaemon), egy erre dedikált gépen futó okosotthon rendszer alatti scriptekkel van megoldva, h éjjelente frissítsem a futamok listáját egy weboldalról lekérdezve, időzítést állítsak be a soron következőre, ott feltételként figyeljem, otthon vagyunk-e (főként a telefonok alapján) és ha igen, akkor induljon a bekapcsolás, meg egy magyar hangbejelentés, miért is történik ez.
De ez itt nagyon off (van külön okos otthon topik) csak a wake on wifi kapcsán jött itt elő.
-
Cr00py
senior tag
válasz blakey #35682 üzenetére
Több tv van itthon, más márkák is, de azok szinte azonnal igazodtak az átállításhoz. Ugye éjszaka kellett állítani, reggel első bekapcsolásnál már a helyes időt mutatta. Ez sajnos nem.
nem is feltétlen az idő a legnagyobb gondom, hanem ez az állandó csatorna mizéria. Össze-vissza vannak, hiába van kikapcsolva az auto.csat. frissítés, akkor is random frissítgeti. Bekapcsolásnál jön a szokásos " A csatornalista frissítésre került" üzenet.. olyankor már tudom, hogy megint órákat szenvedhetek vele. ( A többi tv-n is frissít, ha van valami csatornalista frissítés, de ott marad minden ahogy volt, maximum 1-2 helyet tolódik, ha közé jön 1-1 új csatorna.
Van itthon egy Lg tv is, az ettől újabb, de ott egy auto. csatorna keresést ha elindítok, 3-4 perc alatt megtalálja mindet, sőt.. sorba is rendezi, nem kell nekem vele szórakozni, itt meg össze-vissza.. van olyan csatorna, amiből 6-7 db van, különböző minőségben, elnevezve nincsenek, nekem kell keresgélni. Picit már unom, így inkább lecserélném, ezt meg elajándékozom valakinek.
FTTH Digi van egyébként, bár ez gondolom ebből a szempontból irreleváns. -
Gabor970
addikt
válasz vicces #35707 üzenetére
nagyon nem szerencsés szerintem a TV-t áramtalanítani, vagy olyan aljzatba dugni, ami automatikusan áramtalanít. Vannak dolgok, amiket a tv kikapcsolás után végez el. OLED esetén én biztosan nem tennék ilyent. Inkább keresd meg, hol lehet a baj! 1W alatt van bőven a fogyasztása a philips 65OLED806-nak kikapcsolás után 20 perc múlva. (van amikor hamarabb, és összefügg az ambilight használattal is, hogy mennyi idő múltán)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
oszy
veterán
válasz Kroni1 #35715 üzenetére
Ez SEM6500 SE nem rossz.
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
vicces
addikt
válasz Gabor970 #35712 üzenetére
Ez nem OLED csak lcd.
Este kap egy resetet. Mióta megvettem jött már rá 3 szoftverfrissítés is. Reggel rákerestem máshol is a jelenségre és külföldi fórumokon is hasonló megoldásokat írtak. Vagy lehet a 0,3 wattot csak a wifit komplett kikapcsolva tudja. Végülis volt itt már chiphiány is, lehet a gyártó kispórolt egy kis sziliciumot.:)
-
fledtamas
tag
válasz rainman72 #35648 üzenetére
Na megjött,.
Sajnos nem volt még időm bekapcsolni, de nehezebbnek tűnik mint amire számitottam.
Lehet lecserélem a konzolt, azért is mert a mostani csak dönthető.
Az ambilight miatt kellhet hogy elhúzható legyen a faltól a tv vagy jó a csak dönthető is?
Melyek az ajánlott konzolok, ki milyet használ? -
bnorci71
addikt
válasz rainman72 #35723 üzenetére
én az ajánlást mondtam, jó az 15cm a kezelésiben, aztán mindenki oda rakja ahová akarja
Nekem most el van húzva 20cm-re igaz nekem nagyon keveset van bekapcsolva.
Elkezdtem a Netflixen egy sorozatot 2 napja azon bekapcsoltam, de a The Blacklisten viszont nem ott úgy is a felirat olvasással vagyok elfolalvaELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
vicces
addikt
Megcsináltam a tvn a teljes visszaállítást. Úgy néz ki hogy semmi sem változott.
A fogyasztásméröbe közben dugdostam mindenféle kis fogyasztókat és jónak tűnik. Marad a barbár verzió, a teljes áramtalanitás
Ha találok joárás fogyasztásméröt még akkor méricskélek esetleg, mert "mérni tudni kell!" A bizadalom marad, hogy ez a 10 watt stand-byban csak mérési hiba. egyelőre nem úgy tűnik.:)
-
dolon75
senior tag
válasz vicces #35725 üzenetére
hogy dugtál mást a fogyasztás merobe ugy, hogy a tv nem lett aramtalanitva?
eloszto van a mérőbe dugva? nincs rajta más fogyasztó?nem szabadna egy aramkimaradas miatt a tvnek tönkre mennie, en bátran kihuznam, amikor ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Leefty
csendes tag
Sziasztok!
Az alany egy pus8506 + Régi upc mediacard. Nem igazán boldogulok...
Kártya kinn-azonosítók megadása-csatornakeresés-kártya visszarak, érzékeli majd kiírja hogy azonosítás folyamatban, várjak. Aztán semmi... másfél órát vártam, de semmi...Valakinek ötlete a megoldásra? 😬😬
Köszönöm!!!
-
-igu-
addikt
Végre megjött a bútor, felugrott a tv a falra.
A virágnak kell még polcot felraknom, és jöhet a végső kábelezés. A tv elektromos zsinórja természetesen rövid, nem tudom még csatornába se fűzni, nemhogy az erősítő melletti fakkban eldugott elosztóig elérjen. Remélem, lehet venni hosszabbat, mert nem szívesen toldozgatnám.
A tv jelenleg 25 centire van a faltól, ez bőven lehet kevesebb is, ahogy a ledek fényét nëzem a falon.Setup:
AppleTV 4K
Anthem MRX520
Wharfedale Evo 4.3 frontok
Wharfedale Evo 4C center
PHILIPS 58PUS9006
Invision DXL-DE-IA wall mount.
niname kábelek (egyelőre)A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Oled856-ot. Képminőség,ambilight szuper, az android tv-vel kell még megbarátkozni. Eddig samsung tévéim voltak. 2 kérdésre nem találok választ, hátha ti tudtok segíteni.A források felületet nem lehet sehogy se rendezni? Én a corelec nevezetű Hdmi-t használom gyakran, ami pont a legalsó.link
A másik pedig hogy csatlakoztatva van egy usb mert időnként felveszem a forma 1-et. De azt tapasztalom hogy mindent felvesz amit épp nézek majd törli ha kikapcsolom. Diginél vagyok ha ez számít.
Súgó is ezt írja link
Ki lehet valahogy ezt a funkciót kapcsolni?[ Szerkesztve ]
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Èrdemes/szabad használt tv-t vásárolni? A kiszemelt egy 65Pus6704/12 tipusú kèszülèk lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!Psn ID: Tdizsolt
-
hallerlaller
addikt
55pus8807 vagy 55oled706 a jobb szerintetek? Megérheti a felárat a tavalyi oled?
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
-igu-
addikt
válasz Tdizsolt #35736 üzenetére
Ha jó állapotban van (esetleg maradt még garancia is), akkor miért ne?
Ami probléma lehet, az az okostv funkciók kiöregedése idővel. Meg persze a hardver se követi a fejlődést.
Az igényeidet te ismered - ha azoknak megfelel, akkor nem látok akadályt.Az előző tévémet 4 éve vettem használtan, akkor volt 10 éves. Most továbbadom havernak, még ő is fogja tudni használni pár évet. Hozzáteszem, hogy a tv nálam csak kijelzőként funkcionál, a lejátszó és a hang dedikált külön eszköz.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
rainman72
nagyúr
válasz hallerlaller #35737 üzenetére
Megéri a felárat,és az se lényeges hogy tavalyi model.
A 8807 egy IPS paneles tv alacsony kontraszttal és gyenge feketével,fényévekre van egy oledtől.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
félisten
válasz hallerlaller #35737 üzenetére
8807-ből csak a VA paneles 43-50" méretben venném, az 55"-os IPS-t az OLED megeszi.
Jó az a 706-os 350k HUF-ért.
(Ha tisztában vagy az OLED gyengeségeivel, és Neked elfogadható.)[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
nagyúr
válasz Tdizsolt #35736 üzenetére
Nekem volt 2020-ban 55PUS6704.
Sztem még most is megállja helyét.
Igaz nincs benne dedikált P5 proci és kevés a használható app.rá,ha ez nem fontos akkor nyugodtan de nem minden áron.
Am a Philips tavaly és idén is gyárt tv-ket egy alapabb procival,igaz már androiddal,viszont a képminőséggel nincs gond,ahogy anno a 6704-el se.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz hallerlaller #35742 üzenetére
Nem lényeges.
Az oled vs. ips elsődlegesebb szempont.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Andras.Imre
csendes tag
Sziasztok!
Új tv vásárlás előtt állok, a kiszemelt példány 48OLED806/12
Főleg filmnézésre(apple tv4k) és játékra (ps4 pro) lenne használva.
A hangzás nem számít, van különálló hangrendszer.
Ami fontos lenne: A lehető legtöbb hdr szabvány ismerete, VRR, hdmi 2.1, 4 oldalas ambilight(erről nehezen de lemondok, ha van sokkal jobb tv)
Ebben az árkategóriában max:400k van jobb ajánlat? Lg c2?
Geforce now-ot próbálta már valaki? Input lag?Billentyűzet+egér ráköthető?
Egy 55pus7503/12 váltana
A válaszokat előre is köszönöm! -
oszy
veterán
válasz Andras.Imre #35744 üzenetére
És a régivel mi lesz?
-
oszy
veterán
válasz Andras.Imre #35746 üzenetére
Ez azért jóval jobb, mint az LG!
-
vidra1221
tag
válasz AxBattler #35740 üzenetére
"Jó az a 706-os 350k HUF-ért." - már sajnos nem, eltünt pontosabban az emag-on van 630 ért Se 806 se 706, itt ott max beteg áron . Az őket követő modellek meg szintén drágák még és talán maradnak is azok. A 55" 8807 viszont 299e az emagon éppen(annyival rosszabb tényleg mint a 50"?). Nem OLED-ben lefelé mi a csúcs Philips most ami megérné ha a keret max 350?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest