Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz blakey #35644 üzenetére
Hát jól kiszúrtál velem.
Kikapcsoltam a tv-t és lehúztam az ssd-t. Majd bekapcsoltam és csináltam egy tv ujrahangolást. Megcsináltam a beállításokat majd kikapcsoltam. Csatlakoztattam az ssd-t. Bekapcsoltam a tv-t. Eltűnt az összes app és torrent. Illetve az ssd-n van de hát meg kell formázni. Újra át kell pakolni a progikat és telepíteni az apk-kat. Torrent, Chrome,stb.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Miért is? Saphis TV-ről volt szó, tiéd meg Androidos. Amúgy sajnálom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Manapság már semmit sem lehet bátorság nélkül csinálni és számolni kell azzal, hogy nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk. Én nem azt mondom, hogy bátran álljon neki, de van esély arra, hogy minden működjön, ahogy előtte.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Sajnos a fejlesztők néha elcsesznek valamit és ez általános, nincs olyan gyártó amelyik csakis a letesztelt, jól működő frissítést tenné publikussá.
-
oszy
veterán
Megnézem a műsorokat, hogy valami alternatív helyről beszerezhetőek-e. Ha igen, akkor neki állok.
Köszönöm a megnyugtatást.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
törölt tag
válasz #85578752 #35639 üzenetére
Másik hülyeség hogy akár egy film utolsó két percében is képes rá, hogy szóljon egy párbeszédablakban, hogy akkor ő most kikapcsol frissíteni a képernyőt. Azt ígéri hogy nem lesz több tíz percnél. Oké. És én számoljam mikor telik le a tíz perc?
És számontartja ha átlépem ezt a frissítési kérést, gondolom beleszámít a gari feltételeibe.
Egyre barátságtalanabb a technika. -
alaves
addikt
válasz rainman72 #35660 üzenetére
Örüljetek neki, a Philips plusz beégés elleni védelme szoftveresen rögzített, nem módosítható. A funkció halasztása nem jár semmiféle garancia retorzióval (a 754-es szerviz menüjének erről szóló adatát nem is gyűjti, 0 értéken marad).
(Az LG is feldob ablakot, a 'Szemkímélő funkció' bekapcsolását ajánlja.)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
válasz rainman72 #35660 üzenetére
Nálam sem, azért az extrém használatot nem árt egy picit korlátozni és akkor biztosan nem jön elő a felszólítóablak. A két év alatt 2x jött elő a nagy pixelfrissítő figyelmeztetésés az is akkor amikor épp bemenetet váltottam, tehát nézés közben csak úgy nem jött elő. A napi átlag nálam 4 maximum 5 óra.
-
blakey
titán
válasz rainman72 #35663 üzenetére
Nálam most két hétig be sem volt kapcsolva, szóval lehet, hogy az átlag nálam is 2-3 órára jön ki. Amikor leülök valamit nézni, akkor minimum 2 óra, maximum 6 órát működik.
-
vicces
addikt
Sziasztok,
Van egy 50pus8506-os tvm. Mindenhol azt olvasom, hogy a Stand-by fogyasztása < 0,3 watt.
Én bedugtam egy fogyasztásmérőbe és azt látom, hogy kikapcsolva fix 10 wattot "zabál" amikor ugye csak a piros világít.
Mit csinálok rosszul? Vagy ez az energiatakarékosság csak egy ordas hazugság:)
-
Digitalis
senior tag
válasz vicces #35671 üzenetére
Esetleg a mérőd is lehet pontatlan. (Olcsó, piaci, nem hitelesített mérők az alsó tartományban meglehetősen pontatlanok. Sőt, olyan is akad ami 10W alatt nem mér. )
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
blakey
titán
válasz vicces #35671 üzenetére
Gyors bekapcsolás, hálózati bekapcsolás, stb, mind emelik a készenléti fogyasztást.
-
Cr00py
senior tag
válasz Cr00py #30326 üzenetére
Most, hogy volt az óraátállítás, megint csak a baj van ezzel ( 46PFL5527K/12 ). Egyrészt automatán van, de az istenért nem áll át. oké, átraktam "kézi"-re, majd úgy állítottam át az órát.. eddig ok, viszont a műsorújság ezt nem tudja lekövetni, totál mást mutat. A "régi" idő szerint.
Vissza raktam automatára, bánja a franc. Gondolatban hozzá adtam mindig +1 órát ahoz amit a tv mutat. Estére megint lefrissített az összes csatornát ( Pedig az auto csatornafrissítés ki van kapcsolva ) és most megint egy csomó csatorna hiányzik. A 7-esről kezdődik a csatornalista, de elég foghíjas, mert utána 11 a következő, és így tovább.. random kimaradnak számok. kezd már a hócipőm tele lenni vele.
Mi most a bestbuy Philips téren? Lehetőleg olyan kellene, amivel nem kell random időközönként órákat szórakozni, hanem egyszer beállítom, és úgy is marad, mert látszólag ez sz*rik minden beállításra.
Nincsenek nagy igények, nem ez a "fő tv". Az sem baj, ha csak fullhd, bár manapság már ritkán van ilyen. A smart része sem mozgat, bár ez is szinte már alap tartozéka a tvknek. AndroidTV sem feltétel, mert appletv van rádugva.
Nem akarok egy vagyont költeni, ha nem muszáj, főleg a mostani helyzetben. ha 200 környékén, avagy egy picivel több lenne, azzal már kiegyeznék.
Köszi. -
blakey
titán
válasz Cr00py #35680 üzenetére
A műsorújság a szolgáltató beállításait követi, ha az nem képes átállni, akkor nincs mihez igazodnia. Az órákkal mindaddig szórakozni fogsz amíg van óraátállítás, nálam olyan is előfordul, hogy a vezetékes telefon fél evig rossz időt mutatott, mert a szolgáltató nem volt képes átállítani az órát. Az új tv-vel is pontosan úgy fogsz szívni, mint a meglévővel, ha központilag nem képesek az óraátállításra.
-
Kroni1
veterán
válasz #85578752 #35675 üzenetére
És nálad megy is ez a funkció? Melyik tipusod van pontosan? Nekem 8505 még egy ideig látszik és ébreszthető ha kikapcsoltam, de több óra kikapcs után már elérhetetlennek látja a google home app, nem megy a chromecast ébresztés.. (Mondjuk amúgy ez nem nagy érvágás, a lényeg h hanggal ki tudom kapcsolni ha nem találom a távkapcsolt, vagy rutinra is kikapcsolja mindegyiket, ha elmegyünk otthonról, stb.)
Az egy évvel újabb modellünk (43pus7956) telepitéskor megkérdezte, hogy akarom-e a készenétben is használni, majd megnézem hogy annál mi a helyzet..
-
Degeczi
nagyúr
válasz #85578752 #35675 üzenetére
Nagyon finom kifejezés, h "többet fogyaszt"!
15W fölé ugrik a 806 ha engedélyezed az wake-on-wifit, ami az emelt áron évente kb. 10e Ft pusztán egy ilyen készenléti funkcióért... így én inkább le is kapcsoltam ezt (amivel lemegy 1W alá) és egy Broadlink Minivel infrán vezérlem HA-ból. Az így bekapcsolás után 20-30 mp-el már már elérhető API-n keresztül is, állítható olyasmi (pl. hangerő), ami ott célszerű. -
Degeczi
nagyúr
válasz #85578752 #35689 üzenetére
A torrenthez használt NAS-om vmivel kevesebbet eszik, normál terhelésen 10W körül, és abban a HDD már benne van (míg a TV magas készenléti fogyasztása fölött még tovább pár W egy USB-s háttértár), meg mostanában nem is szoktam folyton járatni, csak a seed lejáratáig, meg persze filmnézés idején (de egy ideje már inkább stream-szolgáltatótól nézünk amit lehet, főként ezért használom ritkábban a NAS-t)
NAS nélkül valóban lehet, h jobb a TV-re bízni mint egy laptopra, tényleg ki kell próbálni beválik-e. -
Geforce92
újonc
-
vicces
addikt
válasz Degeczi #35688 üzenetére
Én jelenleg egyedül élek és nem vagyok egy nagy fogyasztó, de az egész éves 10 wattos fogyasztás kiad egy havi villanyszámlát. Ezért rugózok rajta.
Ezt a készenlétet hol lehet állitgatni
Vagy van a tvhez mobilos applikáció és abban? Én erről még nem is hallottam.
Jelenleg egy kapcsolós dugóban van a tv hálózati kábele és úgy áramtalanitom de ez valljuk be manapság nagyon primitív:)
-
törölt tag
-
Kroni1
veterán
válasz Degeczi #35688 üzenetére
Na igen, ez se elhanyagolható.. A nappaliban lévőt én is egy Broadlink 4 pro-val tudom bekapcsolni ha kell, de azért minden szobába nem rakok ilyet minden tévénkhez.. Amúgy bekapcsolás után úgyis kelleni fog a távirányító is a program kiválasztásához, tehát nem tragédia szerintem erről a hangra vagy applikációra bekapcsolásról lemondani. A lényeg, hogy kikapcsolni ki tud assistant parancsra, és nálam az működik WoWlan nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kroni1 #35696 üzenetére
Nekem két dolog miatt kell automatizált bekapcsolás HA alól:
- filmnézési script (vagy hangparanccsal, vagy egy erre használt dedikált Ikeás nyomógombbal indítva) ami bekapcsolja a TV-t majd lenémítja és elindítja a Kodit, bekapcsolja az erősítőt a TV bemenetre állítva, ledimmeli a lámpákat minimumra
- ha otthon vagyunk amikor indul egy F1 futam, akkor csak a TV-t kapcsolja be és teszi az m4 csatornára, egy bevált hangerőre állítvaEzek pedig jól működnek Broadlinken át infrával bekapcsolva is, annyi megkötéssel, h a hálózaton keresztül kiadott (üzemmód-kiválasztó, hangerőt beállító ill. némító) parancsok elé tettem egy 25 mp késleltetést, addigra biztosan beindult az API is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá