Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz rainman72 #30501 üzenetére
Mindenki úgy nézi ahogy neki tetszik. Viszont én azt szorgalmaznám, hogy az adott formátum referencia értékeit próbáljuk megközelíteni egy azonos típus kalibrációs adatai alapján (nem tudjuk teljesen elérni, mert minden TV kijelzője és hardverösszessége egyedi).
A mai készülékek képesek az SDR referencia megjelenítésére (pl. 100 nit, színtér, stb), a HDR/DV-re viszont nem. HDR/DV csúcsfénynél egyéni dolog, hogy kinek mennyi az elég a 10000 nit-hez viszonyítva (nekem ~500 is már határeset, bár OLED-nél a ∞ kontraszt miatt jóval kisebb is elég, mint LCD-nél).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Hege1234
addikt
Digitalis:
ezeket a beállításokat
pl. a különböző szinteket
műszerrel mérted ki?
[link] -
Digitalis
senior tag
válasz Hege1234 #30504 üzenetére
Ez az alapja: [link] Természetesen tovább finomítottam, korrigáltam magamnak, (szemre) mert két egyforma panel, pláne ízlés, nem nagyon létezik.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
chris-v
senior tag
válasz Hege1234 #30492 üzenetére
Igazából így messziről csak tippelni lehet, de legtöbbszőr csak valami alapvető beállítás vagy valami szoftveres probléma szokott lenni.
A routerhez nincs frissebb firmware?
Illetve, próbáltad, hogy nem a tv-n, hanem mondjuk telefonon játszod le? Úgy is megvan egy a hiba?"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Kroni1
veterán
válasz rainman72 #30501 üzenetére
Nekem egy fényesebb nappaliban van ez a tévé, direkt ilyen, és persze, tudom milyen alacsonyabbal. A feketéjén nem ront ez a magas kontraszt este sem, és amúgy nálam a dinamikus kontraszt meg az optimalizálás mind off-on van, amik növelnék a szintjét, de az vhogy nekem nem tetszik, nálam ez vált be..
-
Hege1234
addikt
válasz chris-v #30506 üzenetére
kipróbálom majd
ahogy netet kapott a router egyből firm frissítéssel kezdett
esetleg még arra gondoltam, hogy újrarakom a plex-et
mindent kigyomlálva de ezt is elvetettem mivel kodi alatt és a gyári dlna lejátszásnál is akadozikén már csak egyre tudok gondolni, hogy a belső hdd vel lesz valami gebasz
ezt is tesztelem majd, hogy ráteszem az ssd-reazt teszteltem már valamikor, hogy a letöltésem telefonon
56MB/s majdnem a max sebesség ami jön a szolgáltatótóldigitális:
köszi majd ránézek a táblázatra
nekem amúgy rendben van amit megadtál adatokat
sokat javult a színhőmérséklet
bár az is igaz, hogy kétlem hogy mind a húsz szintet
magamtól beállítgatnám főleg úgy, hogy a fél képernyőt kitakarja beállítás közbe.. -
wayne1
senior tag
Hali. Nemrég jelezte a tévé, hogy jött új szoftver. Le is lett frissítve azóta azt vettük észre, hogy főleg filmek esetén ha valamilyen teremben vannak az emberek visszhangzik a beszéd. Elég zavaró tud ez lenni. Hogy lehet ezt kikapcsolni?
-
Enjoy1981
csendes újonc
Sziasztok.
Van egy philips 55pus7304 típusú tv-m, és az a problémám hogy a hozzá csatlakoztatott külső hdd, a tv kikapcsolt állapotában is bizonyos időközönként felpörög utána leáll neha 10 perc múlva megint felpörög megint megáll.
Nem lehet ezt valahol kikapcsolni hogy ne pörgesse fel a hdd-t ha kivan kapcsolva a tv?Előre is köszönöm a választ.
-
-
Kroni1
veterán
válasz Hege1234 #30511 üzenetére
ha a tévéd 867Mbps-el csatlakozik akkor 5GHen vagy tehát jónak kellene lennie, mégis valami a hálózati kapcsolattal lehet vmelyik oldalon. A tévét próbáltad teljesen resetelni? Mennie kéne, szerintem egy ax20 se rossz router, de ugye semmit sem lehet biztosra tudni. Próbáltad kicsit máshová áthelyezni a routert? Most hol van?
-
Kroni1
veterán
válasz Hege1234 #30513 üzenetére
Egyébként csak a 4k filmek akadnak, és a 720 1080p filmek mennek gond nélkül???
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 4K sokkal lassabban indul el plex player-ével, mint a HD anyagok, de akadást ott se nagyon szoktam tapasztalni, illetve most amúgy a Love + Monsters-t valamiért HDR-en nagy méretben néztem és nem a netflixen, az megakadt pár alkalommal pefferelni pár alkalommal, de nem folyamatosan ahogy nálad..
-
Hege1234
addikt
válasz Kroni1 #30514 üzenetére
720p, 1080p akadásmentes
kb 45Mbps feletti 4k filmeknél kezdi az akadozástTransformers.Revenge.of.the.Fallen.2009.2160p.UHD.BluRay.DDP.5.1.Dolby.Vision.SL.x265.HUN-PapitaHD 38,6Mbps
ennél pl egyszer se akadt megThe.Matrix.Reloaded.2003.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.SL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC.HUN-TRiNiTY 67,3Mbps
itt volt az, hogy 6 perc után 15-20 másodpercenként megakadta nobody 70Mbps körüli volt az is akadozott igaz az már az elejétől fogva
és ott ha a folytatásra megyek akkor be se tölti a filmetén már feladtam,hogy lesz rá megoldás
köszi, hogy továbbra is kitartóan próbáltok segíteni!
egyelőre azt fogom csinálni, hogy nem szedek le 40Mbps feletti filmet.. -
alaves
addikt
válasz Enjoy1981 #30510 üzenetére
A probléma ott van, hogy a Philips-eken nincs 'eszköz leválasztása' opció (mint pl. az LG-ken). Legújabb szoftver telepítése: [link] , utána 2 perces áramtalanítás, esetleg megoldhatja a problémát. Továbbá 'TV újrahangolása' opció.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Kroni1
veterán
-
dfdfdf
őstag
Hali
tv app repoval 1.1.4 nem tudom a chromeot kirakni a föoldalra a feltelepített alkalmazások között se jelenik meg ,rámegyek hogy rakja ki kidob a föoldalra de chrome seholse...egyedül filekezelőböl tudom a feltelepített chromot elindítani. Mit ronthatok el? -
Kroni1
veterán
Gyerekek ezeknek a 2021-es philips tévéknek nagyon nem akar lemenni az ára még így év vége felé sem, talán 2024-ben majd vagy mi?! Igazából az eArc miatt gondoltam, hogy nem PUS8505-öst veszek majd, hanem majd 8506-ost, de hát ennyit nem ér az egész amilyen árkülönbség van a 20-as és a 21-es modellek közt!
A Soundbarhoz úgy szeretnék csatlakozni, hogy minden a tévébe megy és onnan egy hdmi köti össze a tévét és a soundbart, és akkor nem kell soha bemenetet váltani, ez lenne a legkényelmesebb. Ettől eltekintve teljesen elég lenne a 8505-ös is nekem, de a sima ARC kimenet ugye csak tömöritett formában viszi át az Atmos és a DTS:X hangokat, ergo kissé időtállóbnak gondolnék már egy eARC-os tévét..
-
alaves
addikt
válasz Kroni1 #30525 üzenetére
Ne csodálkozz, 3-4 hónappal később jöttek ki, mint pl. az LG. Novemberre jók lesznek az árak, pl. az 77OLED806 ára a héten kezdett drasztikusan csökkenni a németeknél .
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
chris-v
senior tag
-
nikos21
aktív tag
Üdv! egy kis segitég kellene- netfix felhasználónév egy régebbi email cim van megadva de sehogy nem lehet modosítani vagy mi nem találjuk, létezik hogy másik email cimet nem lehet megadni? elöre is köszi!
-
Totta92
tag
Sziasztok!
Ha már házimozi soundbar dts stb…
43PUS7363/12
Sajnos még nem kaptam meg de várom ps5 konzolom amiből kikerült az optikai hangkimenet
Ha a konzolt rákötöm hdmi-vel a tv-re, a tv képes tovább adni optikai kábelen keresztül az 5.1-et házimozira? -
Kroni1
veterán
válasz Alien! #30534 üzenetére
Én nem értek egyet azzal, hogy csak komoly rendszer mellett volna értelme. Persze ismerem a szokásos mondásokat, hogy csak a komoly rendszer szólhat szépen, hogy egy valamire való rendszer 500e felett kezdődik, hogy az Atmoshoz a plafon sugárzó kell, stb-stb..
Ennek ellére én az 5.1 rendszeremet lecseréltem egy 200e Ft-os Soundbarra és nem bántam meg. Azt nem mondom, hogy egy vájtfülü szaki volnék audio témában, de az első Technincs rendszeremet 98-ban vettem, és azóta megfordult a kezeim közt jópár sztereo és házimozi rendszer is, Voltak Jamo, JBL és egyéb hangfalaim szép számban, épített egyedi és több gyári wooferem is. Aztán idővel az 5.1-et először 3.1 majd 2.1-re vettem vissza helyhiány miatt, majd végül az esztétika okán a soundbarnál kötöttem ki. Tisztában vagyok az előnyei mellett a hátrányaival is, de (abból kiindulva, hogy a baráti társaságomban szinte mindenkinek elegendő a tévé hangja is) én azt mondom bizony ez is bőven megfelel(ne) szerintem a hétköznapi filmezők nagyrészének.
És amiért értelme lehet szerintem ilyennél is pl. az Atmosnak:
- A mostani tévémmel arra lettem figyelmes, hogy a TrueHD hangsávnak iszonyatosan szép a hangja a soundbaron, valahogy jobbnak éreztem mint az Atmost. Aztán kiderült, hogy az Atmos csak lebutítva megy át a tévém felől DD+-ként a sima ARC HDMI-n, így kipróbáltam nem a tévéről, hanem a hangot közvetlenül az SB-re kötve is, és érezhetően jobb. Tehát vagy placebo, vagy tényleg észre lehet venni a különbséget.
- Van a Dolby Atmos Demo lemezen pár olyan tesztanyag, ahol ugyanazt a hangot hallani felváltva Atmos és DD módban. Őszinten szólva itt vettem észre legjobban a felfelé sugárzók értelmét: sima Surround módban az SB irányából érezni a hangot, míg Atmos esetén jóval feljebbről, mintha olyan 1.5-2m magasságból, a tévé teteje felől jönne a hang. Biztos a demoban direkt ki van emelve a jelentőssége, de valamennyire mégiscsak működik soundbarral is.
Szóval elhiszem hogy a komoly rendszer az igazi, és hogy a PC-s hangszóróból olcsóbban is ki lehet hozni akár jobb térhangzást is, meg tudom, hogy ezeknek a "kamu atmos" felfelé sugárzóknak egyenletes plafon és 3m alatti belmagasság kell, h érjenek valamit..
De akinek kell a tévével automatikusan ki-be kapcsolás kényelme, az alacsony helyigény, és tipustól függően a Chromecast, BT, stb funkciók, és az Atmos hangsávok támogatása, annak egy 200e körüli soundbar már bőven megfontolandó lehet az egyéb alternatívákkal szemben, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Kroni1 #30538 üzenetére
Tesztlemezen mind a DD+, mind a TrueHD atmos "csomagulású". Az viszont érdekes, hogy Coreelec-en lejátszva a tesztlemezt, mind kettő formátum, rendesen atmosként jelenik meg a báron, a TrueHD sáv is. Hangjuk is remek. Máshogy, más mivel lejátszva, meg nem megy át a TrueHD 7.1 atmos, csak dolby audioként.
(X96max_CE-pass-throught_Pus8505-arc_TS8111)[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Kroni1
veterán
válasz Digitalis #30539 üzenetére
Érdekes, hogy neked mindkettőnél atmos-t ir, mert nekem nem. Mondjuk az igaz, hogy nálam nem coreelec hanem kodi a lejátszó, de csak a harmadik hangsávnál írja ki az LG soundbarom az Atmost (és DD+-nak látja a lejátszó) a négy tesztlemezen amiket próbáltam.
"Máshogy, más mivel lejátszva" - na ez van nálam is akkor, az első TrueHD-nál Dolby Audio-t mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Kisszabó
tag
Sziasztok! Philips 65PUS7805 -es Ambis TV-m van, és szeretnék hozzá 2 kiegészítő HUE "lámpát", de nem gyári Philipset, mert az horror áron van. milyen egyéb "lámpák" kompatibilisek a TV-vel - tudja valaki? Köszi szépen előre is a segítséget!
Sex & Girls & Rock 'n Roll
-
Rebelf
aktív tag
Hello. 55oled806 van célkeresztben , mit gondoltok 10 évet kibír beégés nélkül ? Az oké hogy amíg tart a gari (3év) addig nem izgulok, de utána kezdődik a móka.
-
Digitalis
senior tag
válasz Kroni1 #30540 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- AirPods 2, ÚJ, GARANCIÁS
- Új, csak kipróbált Samsung QE65Q60D Qled tévé, 3 év garival eladó!
- LG 48C17LB Gamer Oled,120hz, hdmi 2.1, USB felvétel,121 cm, 4K, HDR
- Eladó Airpods Pro 2 utánzat (nem eredeti)
- Panasonic TX-65FZ950E Oled, smart 164cm, wifi, Hdr, Uhd, gyönyörű kép, saját Technics hangprojektor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest