Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox One
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
minilego
senior tag
Nekunk egy pus7805 van itthon és vennek hozza valami soundbart mit ajanlanatok, én teljesen hulye vagyok hozza. Valami olyan hangfal kellene, aminek a hangerejet a TV taviranyitoval allitom, nem szeretnék 2 taviranyitot hasznalni. Jelenleg egy 2.1es szett van rajta jack-el, de mar kezd idegesiteni, hogy amikor kikapcsolom a tv-t ra kB 1 perce pukkan egyet a sub. Van hogy kesobb meg egyet pukkan. A gyerekeknel van egy Samsung hw h550. Errol esetleg velemeny?
-
-
Kroni1
veterán
Más nem tapasztalt olyat, hogy a PC-re HDMI-n rákötött TV mint másodlagos megjelenítő a monitor mellett néha nem elérhető?! A régi LG tévémmel sose volt gond, de a 8505-ös a nappaliba néha nem akar megjelenni, újra kell inditani h legyen kép rajta.. Lehet a kábelem szarakodik ezzel, pedig elvileg jóféle de majd kipróbálok egy másik 5m-eset...
[ Szerkesztve ]
-
Kisszabó
tag
A frissítéseket hagyjátok hogy a tv töltse le, vagy lementitek USB re, és úgy telepítitek fel?
Sex & Girls & Rock 'n Roll
-
Hege1234
addikt
válasz Kroni1 #30566 üzenetére
esetleg, próbáld ki azt, hogy kettőzöd és utánna átállítod az is kényelmesebb mint odasétálni a tévéhez és újraindítani a tv-t
(ha az lg-vel nincs gond akkor sztem a kábel hibát is kizárhatjuk)
mondanám, hogy kapcsold be a fejlesztői beállításokba azt, hogy ne kapcsoljon ki soha a tévé de, ha jól emlékszem akkor az nálad be van már kapcsolvamás:
a tálcán a hangoknál nálad is mindig elérhető a Philips FTV? -
stefi68
addikt
Sziasztok!
TV váltáson gondolkodom.
Ez is szóba került: 50PUS8505/12
Nem volt még Philips TV-m.
Mi a vélemény róla? Mennyire ajánlott ez a tv?
Szimpatikos benne az átlagnál kicsit magasabb fényerő (400 cd/m), a direkt LED panel, az Android. Az Ambilightot még nem tudom...
Végigolvastam a 8505 típus ezévi hsz-eit.
Eddig úgy gondoltam a direkt LED miatt nem lehet oldalsó bevilágítás. Hát, láttam pár képet amin bizony van. Hogy lehet ez? A direkt LEDnél nem a panel mögött vannak a LED-ek?Más...
Mi még azon elvetemültek közé tartozunk, akik néznek még tv adást.
A régi samsungon még lehet tetszőlegesen rendezni a csatornákat (Én ChanSort-tal szoktam PC-n). Le lehet tiltani az automatikus frissítést is.
Ennél a tv-nél mi a helyzet a csatornakezeléssel, frissítés letiltással?
Elolvastam a kézikönyvét és azt írja, hogy a csatornák csak a beállított kedvenc listában rendezhetők. A kézikönyvből: "A Kedvenc programok listában a csatornák
újraszámozódnak"
Ez azt jeleni, hogy ha pl. a Kedvencek nevű lista a beállított, akkor az 1-es gomb megnyomásával a Kedvencek 1-es számú csatornájára ugrik?
Esetleg ez bekapcsolásnál is igaz (1-es gombra bekapcsolás)?Olvastam, ennél is lehet exportálni csatornalistát. Esetleg van lehetőség külső szerkesztésre?
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
erdey_a
addikt
válasz stefi68 #30569 üzenetére
65pus8505 tévét vettünk nemrég. Első philips tévénk samsungok után. Nem jobb, nem rosszabb, de én koca tévés vagyok. Az android jól működik, egy áldás, hogy nem kell külön box hogy a gyerekek nézhessék a bogyó és babócát.
Az ambilight viszont szó szerint új színt visz a tévézésbe, mi imádjuk.
A csatorna lista rendezése nem bonyolult a tévén, egy kedvencek listába sorolod ami kell, és ott olyan sorszámúra teszed, amire akarod. Onnantól ez a lista lesz az alapértelmezett, tehát nem kell váltogatni, bekapcsolásnál az lesz az egyes, amit beállítottál.
Külső eszközös lista rendezés nem tudom van-e, mivel tényleg rém egyszerű a tévén, nem is kerestem ilyet. A samsungot korábban viszont csak úgy tudtam rendezni, mert amúgy nagyon fejfájdító volt.
Automatikus csatornafrissítés kikapcsolható.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
rainman72
nagyúr
A mostani 160ezres árával az 50PUS8505 jó vétel ár/értékben.
Hogy mik azok az értékek azt az előttem szóló már ecsetelte
Legfőkébb az ambilight
Hogy miért vannak bevilágitós tvk,jó kérdés.Erre általában az a válasz hogy technologia vele járója mind1 hogy edge vagy direkt.Tudom ez nem annyira kielégitő válasz de nem nagyon tudsz mit tenni ellene.És nem csak a Philipsnél van ilyen,kb egy hete láttam egy hasonlo Lg-t is nagyon gatya volt,ha megtalálom bemásolom.
Ha elég az én tippem,akkor azt mondanám hogy a kinézett model nem lesz az
Általában a VA paneles Philipsek sokkal homogénebbek mint az IPS társai.
Amit te láttál az is valszeg az volt.
Ez egy VA 58PUS7805 tőlem
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kroni1
veterán
Vedd meg nyugodtan szerintem, habár a tévéadások képminősége manapság már igen gyenge egy 4k tévén a streaminges tartalmakhoz képest, de némi beállítással egész élvezhető tud lenni a tévéadások képe is, elég jó kis tévé a 8505-ös. A kedvenceket ha jól tudom tudod rendezni, de nekem nem kellett sose az a 7 csatorna amit néha nézek az teljesen jó abban a sorrendben ahogy vannak. Frissitést le lehet tiltani a beállitásokban.
Azért láttál bevilágitós képet mert akinek gondja van fotóz, akinek nincs az általában örül és használ, de ennél a tipusnál jó eséllyel ezek vannak sokkal többen. Én egy bontott darabot berizikóztam, de ezen sincs semmiféle bevilágitás, teljesen homogén a képe.
-
Alien!
senior tag
-
rainman72
nagyúr
válasz Alien! #30574 üzenetére
uhh, ez nagyon sz*rul néz ki, pedig az ideiek elvileg VA panelesek. Ennél az én IPS-es 793-am klasszisokkal jobb. fene sem érti ezt.
Én vagyok még így ezzel
Pedig tervbe volt a VA panel miatt.
9206 az alzán van. [link]
Viszont nem tudom mennyi lenne ennek a reális ára mikor hasonlo TCL 280ezer[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz erdey_a #30577 üzenetére
Van rá teszt a yt-on backlight bleeding.
De szélesvásznu filmnél full sötétben látszania kell,ambit is ki lehet addig kapcsolni.
Vagy üres hdmi-n vagy csatorna váltáskor is látszik szintén sötétben.
Vagy Netflix kezdőképernyő.
Én ki szoktam kapcsolni a beltérit ugy nézem meg.
Lényeg hogy teljes sötét legyen.
De ha van utána mindig azt fogod vizslatni[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz erdey_a #30577 üzenetére
Teljes fekete képernyőn, teljes fényerőnél, minél sötétebb helyen.
Azért teljes fényerőn sosem használjuk a készüléket, úgyhogy ez kissé elferdíti a valóságot.
De hát ez egy teszt...
Engem is érdekel a végeredmény.Köszönöm a többieknek a 8505-tel kapcsolatos hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz stefi68 #30579 üzenetére
Nem is muszáj teljes fényerőn sztem.
Nekem az ips ilyen
Határ eset de megtartottam!
Márcsak a méret és az ára miatt is.
De ha rtings teszteket nézel ettől sokkal rosszabb IPS fekete egyenletességek vannak legtöbbször.
De van egy beállitásom ha esetleg zavarna[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz rainman72 #30580 üzenetére
Nem tűnik veszélyesnek, de kikapcsolt Ambiligh-tal kellene az ilyeneket nézegetni...
Amúgy egy másik fórumon a "rossznyelvek" szerint a Philips azért találta ki az Ambilight-ot, hogy elterelje a figyelmet a homogenitási hibákról.
Ne értse senki félre, nem trollkodni akarok...Szerk.: A második kép sokkal jobb. Bárcsak én is egy ilyet fognék ki.
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz rainman72 #30576 üzenetére
Fú de rossz ár érték aránya van ennek a 9206-nak. 400k ért igaz hogy 55”, ott a va paneles,qled,miniled,fald LED-es tcl c825, ami megeszi kb reggelire, mint napjaink egyik legjobb lcd tv-je , QN95A -val együtt , bár az nem ér 500k szerintem, inkább 400k ért a c825 sokkal jobb android rendszerrel,és onkyo soundbarral. Kepminosegbe úgy se látni közöttük a különbséget , mindkettő tökéletes színeket jelenít meg , legnagyobb lcd kontraszt és feketével , magas HDR minőség fényük miatt, stb..
[ Szerkesztve ]
-
Alien!
senior tag
válasz rainman72 #30576 üzenetére
kínai márkák (sőt a koreaiak is) egyelőre kilőve mert nálam kifejezetten fontos a mozgásmegjelenítés (interpoláció). Vagy Philips vagy Sony lesz a befutó, bár az Ambi + Hue feelinget nehezen engedném el a nappaliban.
#30581stefi68
Az ambit nem ezért találták ki, de való igaz, hogy nagyon tud kompenzálni. Amikor annó bejött akkor messze nem ilyen alja panelokat rakosgattak az LCD-ikbe. -
félisten
válasz Rebelf #30583 üzenetére
PUS8506-nak jelenleg mindennél rosszabb az ár/érték aránya, a 70"-osért 470k HUF-ot kérnek minimum. Szóval 65PUS9206-ért a 400k HUF annyira nem is sok... kérdés, hogy mit tud a prémium VA panel?
Egyébként ja, a TCL QLED sorozata igencsak csábító.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
blakey
titán
válasz Rebelf #30587 üzenetére
De ennek pont ez a lényege, IPS max. fényerőn ilyen, és nincs bevilágítás, tehát jó. Ha normálisan beállítja és normálisan fényképezi akkor bőven jó kategória. Szerintem nem tudod, hogy mi a borzasztó és mihez képest. OLED-hez képest mindegyik LCD borzasztó.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
erdey_a
addikt
-
-
stefi68
addikt
Amúgy homogenitás szempontjából számít, hogy IPS v. VA panel?
A megvilágítás (Direct LED) egyforma mindkettőnél nem?
Még mindig nem értem, Direct LEDnél hogy lehet ilyen foltosodás a szélekenAmúgy megrendeltem az 50PUS8505-öt, úgyhogy ne tegyetek fel több ilyen képet!
... Csak viccelek, nyugodtan feltehetitek.
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Első saját tévénket vennénk friss házasokként és rám hárul a nyomás, hogy jó is legyen...
Elsősorban Sonyt szerettem volna, eddig a családban nagyon bevált, de látva az árakat inkább elengedtem. LG 50NANO753PA ami még szimpatikus volt, de végül úgy látszik eldöntöttem, hogy egy Philips 50PUS8535/12 lesz a befutó leginkább a QWERTY távirányító miatt. Az Ambilight-ot nem tudom még, hogy használnánk-e, egyelőre kicsit furcsa.
170 ezer alatt van-e jobb alternatíva ennél a Philipsnél hasonló paraméterekkel? TV adást valószínűleg nem fogunk nézni rajta (nincs előfizetésünk, nem is tervezzük), Netflix lehet hogy lesz. Videó formátumokra mennyire érzékeny, előfordul hogy egy .mkv-t nem játszik le?
Philips szerviz mennyire korrekt? -
rainman72
nagyúr
válasz kacsyx #30599 üzenetére
Azért az ambit próbáld ki hamár Philipset veszel
Mivel droidos tudsz rá tölteni bármilyen lejátszót Kodi,VLC stb... igy nem kell a sajátjával bibelődni.
Az Lg nem tud Dolby Visiont,ez is előny a Philipsnél,Netflixhez nem árt ha tudja tv.
Szervizt nem ismerem hála égnek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest