Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    Internet kapcsolatom minőségét tesztelem (online gaming anomáliák miatt)

    1. WAN-Modem (bridge)-PC (Ethernet 1Gbps): 2db winMTR másodpercenkénti pingeléssel hibátlan, csomagvesztés nélkül.
    2. WAN-Modem (bridge)-Asus AC65P router (Ethernet 1Gbps) - PC (Ethernet 1Gbps): 2db winMTR másodpercenkénti pingelés. Pár másodperc után az egyik winMTR folyamatos csomagvesztést produkál a routernél, a másik winMTR packet loss nélkül fut.
    De ha 0.5 másodpercenkénti pinget állítok be, ugyan úgy packet loss a routernél.
    A szolgáltatóm webcímét pingelem, és sehol sincs packet loss, csak a routeremnél. Restart volt már, router tűzfal kikapcsolással is próbálkoztam már, DMZ-t is kipróbáltam egy rövid teszt idejére, az eredmény ugyan az.
    És csak az említett PC volt jelen aktív kliensként.

    Lehet ebből bármire is következtetni, vagy csak simán egy beépített router limitáció?

    Story side note: Sajnos vannak alkalmanként csomagvesztések gaming alatt, de csak időszakosan. Van mikor inkább csak magas jitter szerű jelenségek vannak, de csomagvesztés nincs.
    Próbálom néha vizsgálni/megkeresni a jelenség okát, de nem tudom felderíteni, hogy lokális eszköz/beállítás vagy a szolgáltató insfrastruktúrája vagy a gaming szerver-e a ludas. Bár igazából minden játéknál érzem alkalmanként.
    Az internet egyébként 250/20, koax-DOCSIS. A tempója betonstabil 250/20. igaz, hogy full 250M terhelésen a bufferbloat tesztek nem adnak top minősítést, de ezért vettem az Asus AC65P-t: a routerben aktív a QoS 200M/18M. Ilyenkor a bufferbloat tesztek már A minősítéseket adnak (waveform bufferbloat, dlsreports speedtest), és az idle átlag pinghez mérten csak +2ms és +6ms között nagyobb a terheléses latency.

    A szolgáltatóval többször panaszkodtam már, de szerintük minden OK.... :(((

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák