Új hozzászólás Aktív témák

  • modern5

    tag

    sziasztok,

    segítséget kérnék otthoni hálózat építés ügyben:

    Van két Vista-s gép és egy harmadikat akarok szervernek beállítani. Elvileg kell bele még egy hálókártya és egy switchel mindent meg tudok csinálni itthon is.

    Kérdésem az hogy win2003 után ha majd egy linux alapú szervert akarok csinálni ott sem lesz-e gond a Vistás kliens gépekkel?

    egyébként az alapoktók kezdek mindent. Domain létrehozása,Acticve Directory DNS, DHCP,IIS,Proxy,Levelező, Apache szervereket akarok telepíteni, konfigurálni ..és mind ezt megtanulni mind debian mind win2003 alapú szerverek esetében.

    Bármilyen linket, tanácsot és könyvajánlást hatalmas köszönettel vennék. Tudom hogy a googliban mindent megtalálhatok de emellett meg van az a rigolyám hogy könyvből tanulhassak. Jelenleg ezzel a könyvvel vágok bele a témába.

    Linux oldalon legtöbb esetben redhat-es könyvekkel találkozom miközben az IT gyakorlatom során leginkább debian alapú szerverekkel találkoztam. Ezzel kapcsolatban tudtok valamit segíteni? Az alapktól kiindulva számít hogy melyik disztribúcióval kezdem az ismerkedést a Linux szerverekkel?

    Tehát bármi tanács, javaslat jöhet.

    Előre is köszönöm:

    Tisztelettel:

    Norbi

    ui: még az jutott eszembe hogy egy gépen általában egy szerver van... úgyértem egy gép a proxy egy gép a DHCP stb stb... jelen esetben mind erre egy gépem van. Ez okozhat bármi problémát egy ilyen kis, otthoni 2 klienses tanulási célból összetákolt hálózatnál?

    [ Szerkesztve ]

    ASROCK B75 Pro3 INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 16 GB 1333MHz DDR3 ASUS ROG GeForce GTX 1660 Ti 6GB Windows 10 Pro X64 LG IPS LED 27"

Új hozzászólás Aktív témák