Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox Series X|S
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodajoci
csendes tag
Hali mindenkinek!
Annyi lenne a kérdés, hogy mitől lehet az, hogy ha pl bitcomettel elkezdek tölteni, akkor nem tudok netezni egyáltalán. Legalábbis akkor, ha a bitcomet elkezd feltölteni, akár 1 kB/s-el. Igaz, próbáltam már másik torrent kliensel is (qtorrent), ugyanez a helyzet. Próbáltam tűzfal nélkül is( most a kaspersky van fenn), eddig smc routerom volt, most tp-link van, port forward is be van lőve, de ugyanaz a gáz. Ha csak simán letöltésvezérlőként megy a torrent progi, akkor semmi gond, mert nincs feltöltés, de ha torrent megy akkor vége a netezésnek. Beállítottam úgy, ahogy a leírásban van, szóval dsl-nél a max feltöltés kb 2/3-a van megadva stb stb...nemtom. DC-nél semmi gond, ott csak akkor lassul be, ha eléri a feltöltés a maxot, a kb 64kB/sec-et, mert 8M/512k-adsl-em van. -
Makaveli
senior tag
Nah gyerekek...
Web'n'walk stickről leváltottunk (mivel 58 ezer forintos számlánk lett) 2Mbit-es ADSL-re. Na most elkezdek letölteni egy száot és 4kb/s-al jön. Ez miért is van?
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
rdi
veterán
válasz kosturica #5899 üzenetére
usb kábel esetén a nokia progija kell, hogy a telefonod kliensként üzemeljen.
A wifid ssidjét pedig a nokiádnak látnia kell, de azért a titkosítását először kapcsold ki...Makaveli: a szolgáltatód mit mond erre?
bodajoci: próbáld meg tovább csökkenteni a feltöltési sebességet. Egyébként mérted már a hálózatod valós sebességét?
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
dr.bubo
őstag
-
rdi
veterán
válasz kosturica #5907 üzenetére
"És van egy Nokia N81 8gb mobil telefon. Itthon hogyan tudnám az ADSL kapcsolatomat használni a telefonnal wifi adapterrel, vagy usb kábellel? (routerem nincs)"
Hja értem.
Tegyél fel egy wifis routert, akkor arra tudsz csatlakozni a telefonoddal. Tehát vegyél egy wifis routert. gondolom a drága telód mellé elfér egy 5000 forintos eszköz.P1-el ilyen módon nem volt nálunk probléma.
A másik megoldás aranyajkú barátom, hogy a desktop suite -t használod, ilyen van a se -éknek és a motoroláknak is, gondolom a te kitűnő telódhoz is adtak ilyen programot.
Ekkor duplakatt a program ikonján és már megy is a net (pl. a motorolán).Konkrétumok a hozzászólásban:
1) wifis router;
2) pc suit programcsomag;
3) motorola;
4) SE;
5) duplakatt;Egyébként meg visszavehetnél az arcodból.
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
kosturica
őstag
Látom nem értesz! Router nélkül szeretném létrehozni a kapcsolatot csak a wifi adapterrel! A számitógépen a hálózati beállitásokra lettem volna kiváncsi, az ad-hoc beállitásokra stb. Azt tudom, hogy megy router nélkül is, tehát fölöslegesen nem fogok még 5000 Ft-ot sem kidobni az ablakon (ami számomra nem kis pénz!). Az arcom meg nem nagy, csak olyan választ vártam, amit megért egy olyan valaki is, aki sosem foglalkozott ilyesmivel! Remélem nincs harag! Szia
[ Szerkesztve ]
Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey
-
Lenry
félisten
a jelek szerint elhalálozott egy ADSL modem... T-Com hálózaton... tudok helyette szerezni egy másikat, de az nem T-Com-os volt, még csak nem is magyar... fog attól még működni?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
bodajoci
csendes tag
válasz dr.bubo #5905 üzenetére
Hát akárhogy tornásztam a bitcomettel, csak nem akart jó lenni, pedig a legújabb verziót leszedtem. Viszont most felraktam helyette a legújabb uTorrentet, megadtam neki ugyanazt a portot, amit már beállítottam a virtual serverben a bitcometnak, ugyanúgy ki-be engedtem a kaspersky-n, és érdekes tökéletesen megy. Ollé
-
sekli
addikt
Helo,
Ha a windows vezetek nelkuli halozatok listajaban nem biztonsagos-kent van feltuntetve egy AP, akkor az sem WPA(2)-val, sem WEP-pel nem titkositott, gondolom akkor vagy egyaltalan nem titkositott vagy MAC filtert hasznal, remelem jol gondolom? ha nem MAC filtert hasznal, akkor azert nem tudok ra csatlakozni, mert nincs bekapcsolva a DHCP-vel IP osztas, ugye?
-
rdi
veterán
válasz kosturica #5910 üzenetére
Látom csak az egyik felét olvastad el a hozzászólásomnak.
Ha fent van a PC suit programod akkor egyszerűen nem kell semmit állítgatnod, bloutoothon és vezetéken is tudod használni a telefonodat a számítógépeddel netezésre.
Tehát nem kell router.
Esetleg próbálkozz a gnuboxxal.[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
Makaveli
senior tag
LimWire-ben meg nem megy fel maxra az a grafikon, nem lesz teljesen zöld, csak egy lesz zöld az ötből. 1Mbit-es nettel meg mindig maxon volt.
-
kosturica
őstag
Köszönöm a választ! Figyelmesen elovastam amit irtál!! A PC Suite-tal nem megy, Bluetooth adapterem nincs, nem is irtam, hogy van ilyenem( talán Te vagy egy picit figyelmetlen)tehát a Gnubox ugrott, hacsak nem kell az is a Pc Suite-hoz! Egyértelmüen azt irtam, hogy wifim van, ill. lesz, remélem már holnap megérkezik. Üdv!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey
-
rdi
veterán
válasz kosturica #5918 üzenetére
A gnubox az szerintem nem csak a bloetotth-hoz jó, de mivel nálam SE van, annak meg a pc suitje tökéletes erre, sajnos nem tudok többet segíteni.
Ha a gépeden wifi lesz, akkor megpróbálhatod a telódat beállítani fix ip-re, ezt nem tudom, hogy megy-e, továbbiakban pedig normál helyi hálózatbeállításokkal.
Mondjuk így: [link][ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdést teszek most fel.
4megás ADSL-em van itthon, lehet valahogy megosztani a netet, hogy ha a fenti gépen tölt valaki fullon, akkor én is tudjak még netezni normálisan? Arra gondolok, hogy pl a fennti gép kapjon 2megát, meg én is? -
lpemo
csendes tag
Sziasztok! A következő problémámra keresem a megoldást :
Van egy router-em ahoz kapcsolódik egy gép kábellel, és egy laptop ami wifi-n kapja a netet.
Most még egy gépet szeretnék a laptophoz kötni kábellel, hogy azon is legyen net. Az egyiken xp-van a másikon vista. Tudom, hogy wifi kártyával, vagy a router-ről közvetlenül kábellel egyszerűbb lenne, de remélem van megoldás.
Valaki tudna segíteni? Köszi. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Az én dolgom megoldódott, félig-meddig, mert a Tré-online akadékoskodása ellenére cáfolhatatlanul tudom bizonyítani, hogy a hiba az ő készülékükben van, s nem nálam. Meg is mondom, szerintem a modem szar, ennek ellenére még mindig nem akarják kicserélni, hanem minden féle vonal vizsgálatokkal, meg "tovább küldjük a műszerész kollégáknak" szöveggel traktálnak.
Mit tegyek, szerintetek???
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Daemon09
őstag
válasz Hegyirabló #5923 üzenetére
Velem is ugyanezt eljátszották, de bevittem és kicseréltettem velük a modemet és lám, jó lett. Pedig nagy nehezen akarták csak kicserélni mondván, hogy nem azzal van a baj.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Daemon09 #5924 üzenetére
Fogtad, összecsomaglotad és bevitted a Tré-pontba??
Eljátszanám én is ezt, csak nem akarok felesleges utat.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Daemon09
őstag
válasz Hegyirabló #5926 üzenetére
Bevittem, de Keszthelyen a tré-pontba nem cserélnek eszközöket, hanem hivatalosan a pro comp cserél itt. Uh hozzájuk kellett vinnem, miután voltam vagy 3x a tré-pontba, mire ez kiderült.
-
lpemo
csendes tag
válasz Hegyirabló #5926 üzenetére
Én is erre gondoltam, de sehogy nem sikerül.
-
Makaveli
senior tag
5917???
-
1010
őstag
udv mac es pc kozott szeretnek halozatot
most bekapcsoltama file megosztast es a pc-n levo megoszott mappatudok kuldeni dolgokat
de a winfosban nem talalom mac es megoszott mappatvagy valaki csinalt mar ilyet
lenyegeben a mac en levo dologkat kene pc rol elerni,es nem forditva
-
rdi
veterán
hehehehe
először minden tűzfal kikapcsolása
másodszor ping mindkét irányban?1. A gépek legyenek ugyanabban a tartományban.
a)Mac-ban: tulajdonságok/hálózat/ ficx ip
pl: 192.168.0.2. a maszk az báltalános;b) XP: helyi kapcsolat/tulajdonságok/tcp-ip/ pl: 192.168.0.1., maszk általános
c) MAC: pool down GO/Connect to server/ a pc ip-jének megadása
ha login és jelszó van akkor add meg.Természetesen kell a fájlok és nyomtató megosztása is.
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
szente
addikt
hali
2 gép között szeretnék fájlmegosztás céljából hálózatot csinálni.az én gépem kábelen keresztül csatlakozik a routerhez,a másik gép pedig wifin keresztül.meg csináltam mindent úgy(elvileg)ahogy az a topic elején le volt írva de mégse megy. nod tűzfalát ki is kapcsoltam hátha de semmi.amyit sikerült elérni,hogy a wifis gépen az mshome mappában benne vannak a saját megosztott mappái,viszont a másik gépben,ha belépek a microsoft windows hálózat mappába ugye megjelenik az mshome mappa.az mshome mappába már nem tudok belépni mert folyamatosan csak homokóra van.picit gondolkodik,aztán meg áll,és ha kattintok bárhova a total commander-ben,akár csak egyet is megint el kezd dolgozni.valaki esetleg tud segíteni?
üdv -
bodajoci
csendes tag
Ne foglalkozz az Mshome-os baromsággal Hálózati hely hozzáadása kell neked! Ott beírod a másik gép ip címét így: \\192.168.1.102 ( ez csak egy példa)azt megtalálod majd a másik gép megosztott mappáját(persze ha megosztottál vmit egyáltalán). Ezt eljátszod mind2 gépen, és akkor tuti jó lesz, és a Total Commanderben is látszani fog a másik gép megosztott mappája, a hálozati meghajtó ikonjára kattintva. Annyi még fontos, hogy a routerben be kell állítani, hogy a gépeknek kiosztott ip címeket ne ossza ki újra , mert akkor ezt a mutatványt minden ip kiosztásnál újra el kell játszanod. De a leggyorsabb az, ha a start menü futtatásba beírod a másik gép ip címét, akkor egyből látod is amegosztott mappát.
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Sebesség terén, helyi hálózaton, max 4 egyidejű felhasználó esetén melyik ad jobb teljesítményt: ftp szerver (mondjuk FileZilla) + megfelelő kliensprogi a helyi fájlrendszerbe csatoláshoz, vagy a windows-os fájlmegosztás ?
-
bodajoci
csendes tag
Szoval tüzfalak kilőve, tcp-ip beállítások automatán mindegyik gépen, megosztás mindegyik gépen, és még a saját mappájukat sem látják a futtatásból...ez érdekes. Netet meg látja mind2 gép faxán. Nézd meg ipconfig paranccsal mind2 gépen mégegyszer az ip-ket, meg az átjárót, az átjárónak ugyanannak kell lennie! TCP-IP beállításokat csekkold le, hogy automatán vannak- e!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Orvosi kérdések
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest