Új hozzászólás Aktív témák

  • Greg Vinous

    tag

    Sziasztok!

    Egy barátomnál szerettem volna kialakítani egy wifi hálózatot, de nem nagyon akar összejönni. Ugyanolyan router-t vettem neki is, mint amilyen nekem van otthon (TP-LINK TL-WR542G v6.5). Nálam otthon egy családi ház első emeletén van a router és a kertben is kiváló a vétel. Ezért gondoltam, hogy barátomhoz is megfelel majd.
    Elvittem hozzá és ott is egy emelet van az adó és vevő között. A házban átlósan, de nálam az ilyen táv simán ment.
    Összeraktam és ahol szeretnénk használni a netet ott alig van már jel. Gyenge, vagy nem is látja a win. Fent egy nagyon alap Asus pci-os wlan kártya van ilyen kicsi antennával. Azzal egyáltalán nem talál hálózatot. Aztán rátettem egy ilyen 1m-es kábelen egy talpas antennát. Azzal megtalálja a jelet, leggyengébb fokozaton. De azzal is, ha egy fél méterrel távolabb rakom az antennát, már nem veszi a jelet.
    Gondoltam, hogy a router rossz amit vettem, úgyhogy átvittem a sajátomat. Sajnos azzal is ugyanez volt a helyzet. Na most ezek után már nem merek vásárolgatni, mert nem tudom mit érdemes. Szerintetek milyen (lehetőleg legolcsóbb) megoldással lehetne ezt a problémát megoldani? Véleményem szerint eléggé kicsi jelerősítés is elég lenne, mert kb. fél méteren múlik a jel :F
    És köszönöm előre is a hozzászólásokat.

Új hozzászólás Aktív témák