Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Essejó #59777 üzenetére

    Hát, te nagyon szerencsés vagy ;-)
    Én még Arcnet hálózatok krimpelésével kezdtem a '90-es években, aztán koax etherhetet krimpeltem ;-) , majd jöttek a sodort érpáros hálózatok, és maradtak is (de a kezdetekkor természetesen 10Mbit Half Suplex volt, mert csak HUB-ok voltak, Switch-ek nem ;-)
    Szóval pár csatlakozót megszereltem már életemben, tettem már fali kábelre RJ45 dugót is, mert nem volt más megoldás éppen.
    De mindig csak a baj volt vele ;-)
    A számítógép hálózat is egy olyan valami, amit egyszer kell rendesen, de tényleg rendesen, becsületesen, rendes anyagokkal, szakszerűen megszerelve elkészíteni, és akkor öröm, boldogság. Ha valami sántít, az tuti visszaüt, és csak a szívás lesz...
    Otthon még OK, de amikor pl. nagyobb cég az ügyfél több száz végponttal, és nem lehet probléma, na ott nem teszünk fali kábelre RJ45 dugót! Semmilyent ;-)
    De persze itthonra én is feldobnám akár a pathch-ra való dugót is a fali kábelre, ha úgy van, aztán ha pár napig nem működik valamiért a hálózat a gépemen, akkor amíg kedvem lesz újradugózni, vagy rendesen megcsinálni, majd filmet nézek, olvasok, vagy zenét hallgatok ;-)

Új hozzászólás Aktív témák