Új hozzászólás Aktív témák

  • lsebestyen

    addikt

    válasz Eladó445 #51057 üzenetére

    Szia!

    Itt az első hozzászólásban találsz hasznos dolgokat, de nagy vonalakban: a telekomos eszközt tehermentesítheted, ha az egyik tp-link eszközt nevezed ki routernek, legyen a neve "R".

    Ebbe az R eszközbe kell a telekomos modemből egy UTP kábelt átvezetni, úgy, hogy R eszköz WAN portjába dugod. Én a helyedben nyomnék egy resetet R eszközön a beállítások előtt.

    Ha bedugtad a WAN portba a modemet, gépedet pedig egy R-en lévő LAN portba, akkor a tp-link webes felületén fel fog ugrani a quick setup, itt a PPPOE kapcsolatot választod (gondolom ADSL kapcsolatod van), kell majd a szolgáltatódtól a bejelentkezéshez szükséges user+pw páros. A beállítást lezongorázod, WiFi-t újra beállítod (mert alapból szerintem nem titkosított).

    A másik tp-linket tudnád használni access point-ként, hogy növeld a hatósugarat. Ha megoldható a távolabbi pontba való vezetékes kapcsolat a két tp-link eszköz között, akkor én a LAN-LAN megoldás híve vagyok, de beállíthatod a WDS-sel is. De a lényeg, hogy a modemre, csak az R legyen kötve, meg a tv-box.

    De tényleg ajánlom az első hsz-t, jól összefoglalja. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák