Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Oid

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni, mert már belezavarodtam a problémába.
    A feladat az, hogy egy két lakásos házban kell netet adnom az anyósnak. ő van a földszinten, mi fent. Telekom 1Gbites optika van, nálunk fent van a modem (szokásos Sagemcom 5655v2), ami ugye ad asszem 4 Ethernet portot meg wifit. Ethernet van lehúzva a lenti lakásba.

    Az alap elképzelésem az volt, hogy veszek egy gigás Ethernetes wifi routert és AP módban használom, mert szeretném ugyanazt az SSID-t mindenhol, hogy az eszközök simán tudjanak váltani a router/AP között. Vettem egy TP-LINK Archer C6-ot, ez tud is AP módot, meg mindent, amit fent írtam, de az AP módban is a saját TP-LINK SSID-jét használta. Átírtam kézzel arra az SSID-re, amit a Telekomos doboz használ, de akkor meg 2 "példányban" látszódott ugyanaz az SSID. Itt rájöttem, hogy ez talán így nem jó.

    A TP-LINK IPjét lefoglaltam a Telekom eszköz felületén, és a DHCP poolt is úgy állítottam be, hogy ugyanazon az IP tartományon legyen a 2 eszköz, az egyik 64-től 98-ig oszt, a másik pedig 100-tól 199-ig. Nem tudom, ez így értelmes-e.

    Mit tegyek? Jó lesz ez így? Ha nem, hogy lesz lent kábeles net a 2 tévének és wifi minden másnak, ugyanazzal az SSID-vel? Használjak gigás switchet és arra kössek egy repeatert?

    Előre is köszönök minden segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák