Új hozzászólás Aktív témák

  • quint

    aktív tag

    Igyekeztem minél többet elovasni a topikból ill. más hálózatos összefoglalókat is megnéztem. Összeállítottam egy vázlatot a problémámról, ennek az átnézésére kérlek benneteket. Az a kérdés, hogy nem akarok-e túl nagy hülyeséget csinálni :)

    Adott (erősen lejtős terepen) egy kétszintes ház, a szintek között vasbeton födémmel. A kábelmodemhez alul jön be a jel. Erre megy a wifi router (ábrán "ROUTER"), hozzá kapcsolódik vezetéken is vezeték nélkül is néhány eszköz.

    A felső szint felén a "ROUTER" wifijét nem lehet látni, a maradékon sem túl izmos. Egy madzagot sikerült felfűzni a felső szintre, itt lenne az "AP", ami ugyanazzal az SSID-vel, de másik csatornán szórná a wifit.
    "BR" közvetlen közelében van három eszköz, amelyek vezetékkel tudnának csatlakozni "BR"-hez. "BR" és "AP" között nagyon jó lehet a wifi kapcsolat, ~10 méterre vannak egymástól, de nincs közöttük semmi akadály.

    Az lenne a célom, hogy az eszközök lássák egymást, lehessen nekik a hálózaton belül fix IP-ket is kiosztani a 192.168.1.100-200 tartományban, elérjék az internetet, a wifis eszközökhöz lehessen mac-szűrést is beállítani stb.

    Jól gondoltam a konfigurálást? A fix IP címeket ugye csak a "ROUTER"-en kell beállítani? A mac-szűrést viszont "AP"-n és "ROUTER"-en is? Dyndns-szerű szolgáltatásokat is csak a "ROUTER"-en, igaz?
    Előre is köszönöm a segítséget :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák