Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz Frod #36206 üzenetére

    Volt olyan routerem, amelyiknek a dd-wrt-vel 1-2 nónap után kellett neki az újra indítás (talán valamilyen pufferje lett tele neki).
    Régen, amikor drága volt az elektronika, olcsó a villanyáram, a tápegységek elkóit is csak 50Hz birizgálta (és a sarki jégsapkák sem olvadoztak ), célszerű volt folyamatosan bekapcsolva tartani a nem túl sokat fogyasztó készüléket. (Néha még a sokat fogyasztót is, pl.: minicomputer)
    Mostanra megfordultak a dolgok. Olcsó az elektronika (meg majd cseréli a szolgáltató -ingyen), a Low ESR elkók is puffadoznak a 100000Hz terhe alatt, a sarki jégsapkák is olvadoznak, és a villanyáramot is sokkal drágábban mérik.
    5 - 10Watt a fogyasztása egy-egy modemnek, routernek. Ha ezt megszorzod 8760-al, akkor egy évre kijön 50 - 90 kWó áramfogyasztás.
    Az éves megtakarítás kb 1000.-Ft-tól indul, ami nem egy nagy összeg, de inkább adományként valamelyik szervezetnek, mint "elfüstöltetni" Pakson.
    (A készenléti üzemet (TV,...) sikerült a korábbi néhány Watt-ról töredékére csökkenteni. Talán törvényileg kötelezték a gyártókat, fejlesztőket erre.
    Újabban megjelentek olyan hosszabbító-elosztók, amiken dugaljanként is található kapcsoló....

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák