Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    válasz jerry311 #32161 üzenetére

    Csak azért nem akartam újra leírni, mert az előzményekben benne volt, de ez a helyzet nagyjából:

    1. fázis:

    Vettem egy Asus RT-N18U router-t, amit sikeresen beüzemeltem otthon. Ezután rádugtam USB-n a HP Deskjet 3050 nyomtatómat, amit rendben érzékel is a router, majd telepítettem a Windows 7 rendszeremre az Asus EZ nyomtatómegosztás telepítőfájlt. Így sikeresen tudtam is nyomtatni a belső wifi-hálózatra csatlakozó laptopomról úgy, hogy a nyomtató csak a router-be volt bedugva. A Win tehát a "Devices and printer" menüben rendben mutatta a nyomtatót.

    Ezután a nyomtatót, gépet kikapcsoltam. Legközelebb újra próbálkoztam a nyomtatással, csakhogy most a laptopom már nem látta a nyomtatót. A router-ben ugyanúgy látszott, hogy USB nyomtató rendben csatlakozva és engedélyezve, mindkét eszköz csatlakozik ugyanahhoz a hálózathoz, de a Win most szürkén mutatta a nyomtató ikonját (mint Unavailable).

    2. fázis:

    A fenti problémát leírtam itt a fórumban, mire egy kolléga azt javasolta, hogy töröljem a nyomtatót, és ez alapján adjam hozzá újra. Ezzel a módszerrel működött is egy darabig. De aztán egyszer csak újra akartam nyomtatni ugyanazzal a hálózati nyomtatóval (amit a Win rendesen működőnek és elérhetőnek jelez), de nem nyomtat. A doksit szépen berakja a nyomtatósorba, ahol a status alatt azt írja, hogy printing, de nyomtatás történik, és 8-10 mp múlva egyszerűen eltűnik a doksi (mintha a nyomtatás megtörtént volna, pedig nem).

    Erre van valakinek ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák