Hirdetés
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Elite: Dangerous
- Elden Ring
- Nintendo Switch
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
válasz ész ventura #10298 üzenetére
Simán, nálam az 5. emeleten a laptop talált vagy 6 jelet és kétlem hogy a szomszéd öreg házaspár WLAN parkot üzemeltetne.
-
DJackson
tag
válasz Hunter2 #10293 üzenetére
nem lehet, hogy mig az ipv6-ot telepítetted, valami mást is engedélyeztél, esetleg?
ipv6 az ipv4 majdani utódja lesz. Most egy ip cím így néz ki:
xxx.xxx.xxx.xxx
v6ban majd:
xxx.xxx.xxx.xxx.xxx.xxxazért kell a v6 mert a v4es címek már elfogyóban vannak, a v6ban pedig nagyságrendileg nagyobb a választék Elég lesz akkor is, mikor majd mindnekinek a mikrójában, hőtőjében, autójában saját egyedi ip cím lesz
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
-
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Asus RT G32-es routert és x időnkét bontja pár mp-re a kapcsolatot, de a hálózat marad. Játék közben elég idegesítő...Eddig router nélkül teljesen jó volt. Mi lehet a probléma?
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Milyen routert ajánlotok max 10000-ért, ami a DIGI féle 30/20-as kábelnetet megfelelő gyorsasággal szétosztja 2-3 felé.
Amúgy a wifi router nemcsak wifiként használható, hanem sima vezetékesként is?Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
Tosee
őstag
válasz ész ventura #10306 üzenetére
Hali!
Milyen routert ajánlotok max 10000-ért, ami a DIGI féle 30/20-as kábelnetet megfelelő gyorsasággal szétosztja 2-3 felé.
Tp-link TL-WR941ND is megteszi 10körül mozog!Vagy kérdezz rá itt biztosan tudnak ajánlani még párat ezen kívül, aztán válogathatsz!
Amúgy a wifi router nemcsak wifiként használható, hanem sima vezetékesként is?
Igen!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
baly2u2000
tag
Hali,
Digiről TVNetworkre váltottam ISP-t.
Eddig flottul ment a netem megosztása a régi asus routeremmel, de most
beszarik, ez van a logban:
Connect: ppp0 -> eth0
CHAP digest 0x5 requested but not availableValaki találkozott már ilyennel?
Előre is köszönöm a tippeket!Üdv,
B. -
mezis
félisten
válasz baly2u2000 #10309 üzenetére
A TVNetwork-nek a honlapjuk szerint van "Lannet", "Signet" és "ADSL" fajta szolgáltatása.
Biztos, hogy az ADSL-re fizettél be ?mezis
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám a T-mobil-os Web and walk stick-kel. Mégpedig az, hogy ha a gépen, amire rá van dugva a stick, engedélyezve van a vezetékes hálózat (és be is van dugva a kábel), akkor nem működik az internet. Ilyet tapasztalt már valaki? Ha igen, meg lehet oldani valahogy ezt a problémát. WinXP SP3. Több gépen is ezt tapasztaltam( mindegyik XP-s volt).
Köszönöm előre is!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
localhost
Közösségépítő
válasz ratkaics #10314 üzenetére
"A web and walk stickes internet nem működik, kapcsolódik meg minden, de nincs internet"
Neh haragudj, de nem lesz egészen pontos a dolog, de biztosan jó iránymutatás.
Ha a stickeddel a T-oldalak bejönnek, akkor és innentől nem pontos A T-nél kell aktiváltatni bizonyos összeget a stickedre.
Mindegy, hogy ezt már megtetted-e már korábban, havonta kell újra és újra.
Hívd a T-t!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
shev7
veterán
válasz localhost #10315 üzenetére
de azt mondta, hogy ha a tyukbelet kihuzza, akkor van net. Szoval szerintem az okos oprendszer defaultbol a csomagokat a kabeles halozatra kuldi ki... gondolom hasonlo mindket iptartomany. (Mobil net meg mindig privat cimeket oszt, nem?)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
gardener
senior tag
A régi oprendszeremen (Vista ultimate hun 32bit) is gondom volt a hálózattal,
viszont gondoltam úgyis váltok Windows7-re és ott majd megoldódik.
Felraktam a Widows7ultimatex64hun-t.
Gyönyörűen láttam a hálózat összes gépét.
Aztán ahogy kezdtem telepítgetni, állítgatni a rendszert 1,5 után nem láttam a hálózatban a többi gépet csak saját magát látta.
Kicsit törtem a fejem, hogy milyen változás után történt meg a hiba. Eszembe jutott,hogy hálózati meghajtókat csatlakoztattam.
(Serverem egyik könyvtára,MyBookWorld,stb.).
Gondoltam törlöm,hátha ez kavart be. Töröltem. És láss csodát, megint látszik a hálózat összes gépe.
Hozzá kell még tennem,hogy annak ellenére hogy a gépeket nem tallózza be a hálózat az azon hálózati meghajtókén csatlakoztatott könyvtárakat simán elérem.
Próbára visszaraktam egy hálózati meghajtót. 1 napig láttam a hálózat gépeit, majd ismét eltűntek a listából.
Meghajtó lecsatlakoztat, 1 perc mulva újra tallózhatók a hálózat gépei.Valaki mondja már meg mi lehet a baj?
Köszi előre is a segítséget.
-
-
baly2u2000
tag
válasz baly2u2000 #10313 üzenetére
Egyébként egy Asus WL-520GC routeren lóg a derót, gyári firmware-rel.
-
shev7
veterán
válasz baly2u2000 #10321 üzenetére
amit linkeltel forum az jopar eves es ott igernek uj firmware-t. Probaltal ujabbat keresni az ASUS honlapjan? Ha azzal sem megy, akkor rakjal ra moddolt firmware-t
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
KicsiUbul
őstag
-
mezis
félisten
-
DJackson
tag
válasz gardener #10318 üzenetére
mikor nem tudod tallózni őket a szolgáltatások között a számítógép tallózó milyen állapotban van? (computer browser) Esetleg próbáld meg restartolni ilyenkor ezt a szolgálatást.
futtatás: services.msc
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
baly2u2000
tag
válasz baly2u2000 #10325 üzenetére
DD-WRT megoldotta a problémát.
-
gardener
senior tag
válasz DJackson #10329 üzenetére
Visszaraktam egy hálózati meghajtót.
Pár óra használat után, ismét nem lehetett tallózni a gépeket a hálózaton kivéve saját magát.
Megnéztem a computer browsert. -Futott.
Újraindítottam. -semmi változás.
Leállítottam, majd újra indítottam. -semmi változás
Lecsatlakoztattam a hálózati meghajtót.
Pár percig semmi változás.
Majd Újraindítottam a computer browsert is.
Pár percig semmi változás.
Pár perc után viszont ismét tallózhatók a gépek.Mi lehet a gond?
-
Speederer
senior tag
1 rövid kérdésem lenne csak, bár nemtom jó helyre írom-e.
Ftp-ről lehet vhogy videót lejátszani? Anélkül, hogy előtte le kellene töltenem az egész fájlt.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
gardener
senior tag
válasz Speederer #10334 üzenetére
samplet szedd csak le inkább, ha bele akarsz nézni
Itt segítenek ftp_kerdesek_es_valaszok
-
VÁMpír
aktív tag
vettem egy tplink wireless routert amivel megosztom a netet. a router beállításai között kipipáltam a firewall funkciót. most akkor ezzel mindkét csatlakozó gép tűzfalas védelme le van tudva és kikapcsolhatom a WIndows tűzfalat?
Régen egy másik gépen szoftveres Keriot használtam, ott állítgatni kellett, h melyik programot engedem ki a netre, gondolom itt ilyen nincs (pedig tetszett ez a megoldás)? -
DJackson
tag
válasz gardener #10333 üzenetére
ha nagyon nem megy, próbáld meg azt, hogy a kérdéses meghajtókat felveszed hálózati helyek hozzáadása varázslóval. Ezt nagyon egyszerü megcsinálni, amikor tudod tallózni a hálózatot. Ha megvannak a helyek, akkor nem lesz szükséged folyton tallózgatnia gépeket, hanem a hálózati helyeknél egyből megjelennek mint könyvtárak. Ez igaz nem megoldás arra, hogy miért nem megy indőnként a hálózat tallózása. Lehet a router újraindítgatásával is próbálkozni esetleg, vagy tűzfalak kikapcsolásával, hogy azok szürik-e a broadcast üzeneteket. Ha a hálózati helyként megadott meghajtókat sem sikerül behozni, pedig menni kéne nekik, akkor kell arra gondolni, hogy az egyik géppel valami tényleg gáz van. Van olyan vírus is, ami többek között a belső hálót bolondítja meg, illetve bizonyos honlapok nem elérhetőek, de nem mind. Nagyon érdekes, nemrég találkoztam egy ilyen esettel...
Szóval használd a hálózati hely hozzáadása varázslót, ha az megoldja a gondjaid, akkor ne foglalkozz vele, hogy miért nem megy a tallózás.
-
Deathjay^
tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan problémám akadt, hogy van egy SMC7004VBR router. Ő kapja az internetet és osztja tovább egy Linksys WRT54G felé. Az SMC ip címe 192.168.1.1 míg a Linksys-é 192.168.2.1. Így megy az internet, de ha a Linksys-t átrakom 1.2-be akkor itt megszűnik az internet. Azért szeretném 1 tartományba rakni a 2-t, hogy tudjak port forwardolni a linksys hálozatról.
xbox ONE gamertag: DeathzOor
-
DJackson
tag
válasz Deathjay^ #10339 üzenetére
szia, ezt úgy oldd meg, hogy meghagyod az eredeti két ip címet, és a portot amit megnyitsz a linksysen a célgépre, nyisd meg az smc-ben is, csak ne a célgép ip címére, hanem a linksys ip címére!
-
DJackson
tag
válasz gardener #10342 üzenetére
hát ha megosztod a kívánt mappát, akkor azokat is megcsinálhatod hálózati helynek. Persze ha ragaszkodsz a tallózáshoz, akkor az szíved joga, de ki kell derítened a hiba okát, és ez lehet hoyg több fáradtságodba kerül.
-
Hunter2
addikt
válasz DJackson #10303 üzenetére
semmit, előtte nem látták egymást utána meg igen.
Van egy TP-link R460-as Routerem és nem hajlandó menni a Motorola surfboard 5100-as kábelmodemmel. Minden jól van konfigolva de nem kap ip címet, egyanez a modem egy D-link DI-604-el simán megy. Valami ötlet? azért kéne a TP-link mert abban lehet ip alapú QOS-t csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
shev7
veterán
válasz Deathjay^ #10346 üzenetére
a 2.1 az az ipcim, amit a linksys kliensei latnak, de a linksysnek van egy 1.x-es ipcime is amit az SMC-tol kapott, arra kell forwardolni. De az egeszet megkerulheted, hogyha a linksysben kikapcsolod a DHCP szervert, es nem a wan portjaba dugod a tyukbelet, hanem a lanba. Igy ugy fog mukodni mint egy switch/AP mindenki az smctol fog ipcimet kapni, es eleg lesz mindent egy helyen beallitani.
-
DJackson
tag
válasz Deathjay^ #10346 üzenetére
ezt értem, de ha a linksys dhcp-vel kap az smc routertől ip címet, akkor lesz neki egy külső ip címe. Az smc klienslistájában a status-nál meg tudod nézni, hogy mit osztott a linksysnek. Ez ugyanolyan mint mikor a szolgáltató ad neked ip-t, csak itt a linksysnek az smc adja.
A portot az smc-ben a linksys külső ip címére kell nyitni, majd a linksysben a célgépre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest