Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Des1gnR
őstag
UP! [link]
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
mezis
félisten
válasz Teasüti #9047 üzenetére
Írtam volt, hogy a modem típusát kérdezték. Olvastad ?
"A szolgáltató az ADSL modem típusát kérdezte"
Heh?? Mit csinálnak...?
Ez új. Szvsz semmit. Minden szabványba van foglalva. Csak a hálózatot tudják ellenőrizni, a technológia az adott.
És mégis mit lehet állítani? És egy routerhez?? Modemhez talán a vonali kapcsolaton... De routerhez?!mezis
-
cellpeti
nagyúr
üdv!
Lenne egy kis próblémám:
Vettem egy D-Link 524UP routert. Győrbe szeretnék megosztani vele kábelnetet. A modemet összedugom a routerrel, a routert a géppel. Mikor összedugtam,nem láttam a routert. Aki eladta azt mondta,hogy állítsam be az IP címemet 192.168.0.xxx-re és akkor így hozzáférek a routerhez. Így tettem és hozzáfértem a routerhez. Itt beállítottam mindent(klónoztam a mac címet) és mikor megpróbáltam WiFi-n csatlakozni ledobott/nem engedett fel. Este volt,mondom,hagyom,majd következő nap megcsinálom. Másnap ülök elé wifin csatizik!!!
Mikor elmentem suliba jó volt,mikor hazajöttem megint nem.Hétvégén hazavittem,mert ott is kábelnet van. Itt klónoznom se kellett,semmit,simán összedugtam a hálózatot és már ment is minden.
Arra gondolok,hogy csak 1 mac címet engedne ez a csomag? A wifi kari mac címét,vagy a sima hálókari mac címét klónozzam?
Ha simán a modemet és a gépet kötöm össze,akkor minden frankó!
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
DAMIEN1899
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. A probléma az, hogy a ventrilo(2.1.4) használata közben mindig megszakad a netem, de csak akkor ha beszélek, egyébként meg semmi probléma nincs ha csak hallgatom. Ha valaki tudna adni valami tippet, hogy mit kezdjek vele, akkor azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm a segítséget. (32 bites Vista Ultimate-et használok)
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
DAMIEN1899
csendes tag
válasz DAMIEN1899 #9066 üzenetére
ui: lehet, hogy nem a legmegfelelőbb topic, bocsi érte.
-
Ptech
addikt
válasz DAMIEN1899 #9066 üzenetére
Első körben nézd meg, hogy a legfrissebb driverek vannak-e fenn (főleg a hangkártyánál)
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
(Sokat keresgéltem, hogy melyik topikba írjak a gondommal, ezt találtam a legjobbnak.)
Van egy oldal, amit talán sokan ismernek, autófelszerelés, ápolás: www.homasita.hu Az a nagyon érdekes helyzet van, hogy az itthoni számítógépeken nem jön be az oldal. Ilyet még nem sz@btam, de csak itt. Munkahely, máshol meg tudom nyitni, itthon nem.
Sitecom WL-114 router mögött 3 gép UTP-n egy wireless-en, XP SP2, meg van Vista is, de sehol sem jön be az oldal. Egyébként be van konfigolva a router, működik minden alkalmazás. Próbáltam resetelni, tűzfalat ki/be, Avast-ot ki/be...semmi! Opera/IE/Mozilla-val próbálkoztam. Érdekes, hogy IE-nél "a lap nem jeleníthatő meg" hibaüzenet fogad, míg a másik két esetben csak fehér képernyő.Mi akadályozhatja meg a fenti honlap megjelenését? Van benne valami különleges? Ötletek?
Üdv:g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
gsc73
aktív tag
válasz cellpeti #9071 üzenetére
Köszönöm az ötletet, de mindeféle újraindítást próbáltam már:
- SW reset a menüből,
- táp kihúz, visszadug,
- HW reset, majd totális újrakonfigurálás......(ettől fáztam, de megcsináltam)Semmi eredmény. Még a szolgáltatóra gondolok, de ez sem logikus. (UPC)
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
egykori
őstag
Sziasztok,
Kiváncsi lennék mire számítsak kábelnetről DSL-re váltáskor. Van egy routerem, mögötte 3 gép. Minden szuperul működik, egymást is látják és net is van rendesen. Azt már megtanultam az utána olvasgatásból, hogy a routert átállítom PPPoE módra (felhasználónév/jelszó), de itt vannak a kérdőjelek, hogy a szoftveres tűzfalat a váltáskor kikapcsoljam-e, és a gépeken a hálózattal kapcsolatban kell-e valamit piszkálni, vagy a routeren elég és a gépek a váltást már nem érzékelik. Állítólag a szerelők egy (valamelyik) gépre akarják csatlakoztatni majd a netet, aztán én szórakozzak a routerrrel meg a helyi hálózattal.
Tehát szeretnék felkészülni a helyzetre, ha segítenétek. Köszi.Üdv.
-
mezis
félisten
válasz egykori #9075 üzenetére
Üdv.!
Szerintem a PC-k ebből a váltásból semmit sem fognak "észlelni", mert az IP címet, átjárót, DNS-t a router adja nekik. (Ha az IP cím fix, akkor a DNS-t lehet, hogy állítani kell.)
A tűzfalak maradhatnak.A szolgáltató meg ne csináljon semmit, adja meg a Login Name/Password-öt, azt beállítod a routerben és kész. (Előtte azért nem árt, ha belépsz a router menüjébe és végignézed a beállításokat.)
(Ma már kevés szolgáltató aggódik a routerek jelenléte miatt. Kezdetben az internetmegosztás (haverral, szomszéddal) veszélyét látták benne, de ma már rájöttek, hogy nem érdemes kicsinyeskedni meg úgysem tehetnek semmit azon kívül, hogy tűrik.)
mezis
-
egykori
őstag
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Elég érdekes kérdésem lenne.Adott egy albérlet ahol van már net,sima vezetékes routeren keresztül kapom a netet a föbérlötöl.Na most vettem egy wireless routert hogy a laptopal bárhol tudjak netezni a lakásban.De nem tudom hogy kéne beállitani hogy router után router.A föbérlö nem igazán értékelné ha beleturkálnék a hálozatába,öszintén megmondva nem is szivesen mennék be hozzá.
A vezetékes router egy Edimax BR6104K(ha jól emlékszem) a vezeték nélküli meg SMC WBR14 G2
Elöre is köszönöm a segitségetElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Alex91
félisten
A WiFi-s router egyik LAN portjaba dugod a kabelt. Aztan letiltod a WiFi-s routerben a DHCP-t, azt elvileg mennie kell. Ha megse, akkor majd kerdezel !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Ghandi
aktív tag
Hát müködik is meg nem is
Szerintem valami beállitási probléma lesz csak,de a legnagyobb baj hogy én láma vagyok hozzá
Ha kábellel kötöm össze a wireless routert a géppel akkor minden jó!Most is igy irok.Na de kihuzom a kábelt és wirelessel probálkozok akkor csak csatlakozni tudok a routerral,de a net nem megy
na most akkor hogyan tovább?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
gsc73
aktív tag
válasz cellpeti #9073 üzenetére
Hát én totál kész vagyok. Kivettem a routert, UTP kábelt be a gépbe (MAC cím másolás után, mert az kell az UPC-nek) Net egyből ment, minden OK, de a www.homasita.hu oldal nem jön be.......ez nem NORMÁLIS!!!! Láttam már pár fura dolgot, de ezen nem tudok napirendre térni....
Persze meg tudom nézni az engem érdeklő dolgokat a munkahelyemen, de azé' érdekelne, hogy ugyan miért nem jön be a kérdéses oldal. Esetleg valaki, akinek UPS netje van (4/1) megnézheté hogy megjelenik-e nála?
Üdv: g.
-
-
Ghandi
aktív tag
Windows IP konfiguráció :
Állomásnév : Laptop
Elsődleges DNS utótag :
Csomóponttipus: Ismeretlen
IP útvonalválasztás engedélyezve : Nem
WINS proxy engedélyezve : NemEthernet-adapter Vezeték nélküli hálozat kapcsolata :
Adathordzó állapota : Adathordozó leválaszva
Leirás : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3B mini PCI adapter
Fizikai cim : 00-0C-F1-53-55-43Ethernet-adapter Helyi kapcsolat :
Kapcsolatspecifikus DNS utótag :
Leirás : Intel(R) PRO1000 MT Mobile Communitacion
Fizikai cim : 00-11-25-2D-97-56
DHCP engedélyezve : Igen
Automatikus konfigurácio engedélyezve : Igen
IP cim : 192.168.2.100
Alhálózati maszk : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró : 192.168.2.11
DHCP kiszolgáló : 192.168.2.11
DNS kiszolgálók : 192.168.2.11Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Az alapértelmezett átjáró meg DHCP kiszolgáló stb azért 192.168.2.11 mert eredetileg 192.168.2.1 volt,ba de mind a két routernek ez volt a behivószáma a böngészöben igy az EDIMAXot azaz a vezetékes router átállitottam hogy ne legyen ugyan az mind a kettö,abban át lehet állitani egyszerüen.
Net azóta is van arról a routerröl,nem változott töle semmiElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
gsc73
aktív tag
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal!
Beírtam..... A hibajelenség ugyanaz:
Opera/Mozilla: fehér képernyő,
IE: A lap nem jeleníthető meg.Üdv: g.
Én már rettentő kivácsi vagyok hgy mi lehet itt......
[ Szerkesztve ]
-
Ghandi
aktív tag
Windows IP konfiguráció :
Állomásnév : Laptop
Elsődleges DNS utótag :
Csomóponttipus: Ismeretlen
IP útvonalválasztás engedélyezve : Nem
WINS proxy engedélyezve : Nem
Ugyan az minden,de azért megint beiromEthernet-adapter Vezeték nélküli hálozat kapcsolata :
Adathordzó állapota : Adathordozó leválaszva
Leirás : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3B mini PCI adapter
Fizikai cim : 00-0C-F1-53-55-43Ethernet-adapter Helyi kapcsolat :
Kapcsolatspecifikus DNS utótag :
Leirás : Intel(R) PRO1000 MT Mobile Communitacion
Fizikai cim : 00-11-25-2D-97-56
DHCP engedélyezve : Igen
Automatikus konfigurácio engedélyezve : Igen
IP cim : 192.168.2.100
Alhálózati maszk : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró : 192.168.2.11
DHCP kiszolgáló : 192.168.2.11
DNS kiszolgálók : 192.168.2.11Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
gsc73
aktív tag
Én már annyira elvesztem a saját útvesztőmben hogy ilyenek eszembe se jutnak.
Jön válasz! Elég lassú, több mint 170 ms, de jön válasz!
Mondjuk az index.hu ping átlaga 15 ms! a prohardveré 14 ms!Hogyan tovább? (izgulok.......)
Üdv:g.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest