Új hozzászólás Aktív témák

  • medvegy

    aktív tag

    Sziasztok! Nemrég beruháztam egy Sony XR-65A80L OLED TV-re. Mivel egy 2015-ös Sony 50W809C-ről váltottam, először tényleg pofámleszakadmilyenképevanmár érzésem volt. Azóta megpróbáltam kicsit objektívebb lenni, és az elmúlt egy hétben alaposan letesztelni. Két dolog van, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni.

    1) Van 1 db stuck pixelem. Nem látszik minden szín esetében. Fehérnél, pirosnál és kéknél nem látszik, de sárga és sárgás háttérek mellett piros/pirosas, zöld mellett sötétebb zöld, stb. Nem a világ vége, de azért ki lehet szúrni, ha tudja az ember hol kell keresni. Próbáltam különböző stuck pixel fixereket (pl. JScreenFix), de ahogy várható volt, semmi nem történt. Túl vagyok már egy manuális panel refreshen is (tudom, hogy első sorban nem erre szolgál), az sem élesztette fel a pixelt...

    2) Foltosodás. Mutatom a csatolt fotón 5% szürke mellett (tesztkép YT-ről betöltve).

    A fotó némileg felnagyítja a jelenséget, de ami szabad szemmel is jól látszik, hogy főleg bal oldalon van foltosodás/inhmogenitás. A függőleges banding csíkok középtájon szabad szemmel alig-alig kivehetők, és a vízszintesen középen az a halvány csík szabad szemmel egyáltalán nem látszik. 10% szürke esetén még kivehető az inhomogenitás, felette már nem. Nagyjából 25-30 óra használaton vagyok túl, és egy manuális panel refresh-t lefutattam, mielőtt a fenti kép elkészült. A refresh-től egy kicsit talán jobb lett, de jelentős javulást nem okozott. Megnéztem pár filmet is, de egyelőre a foltosodás nem volt észrevehető használat közben...

    Dillemázok jelenleg. El tudok még állni a vásárlástól, de mivel elég jó áron vettem a TV-t (osztrák MM), jó eséllyel egy darabig megint várhatnék a megfelelő ajánlatra. Másrészt viszont nem cserélgetem gyakran a TV-ket, tehát a lehetőségekhez mérten egy jó készüléket szeretnék megtartani.

    Keresgéltem itt a fórumban, de ilyen Sony-ról egyáltalán nem találtam tapasztalatokat. Kérdésem, hogy a foltosodás szerintetek a fotó alapján mennyire vészes, illetve, hogy még járatva a TV-t ez javulhat e?
    Manuális panel refresh-t érdemes e még csinálni, segíthet esetleg, vagy ne erőltessem tovább?
    Az 1 db pixel hibával ti foglalkoznátok vagy letojnátok (laptopot gondolkozás nélkül cseréltem egy pixel hiba miatt)?

    Köszönöm előre is a válazokat! :R :))

    FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

Új hozzászólás Aktív témák