Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ojb

    tag

    válasz MaCS_70 #25826 üzenetére

    Elnézést kérek, lehet félreérthető volt a hozzászólásom... :R
    Arra szerettem volna utalni, hogy amennyiben lehetőség van rá célszerű egy projekt elején a lehető legnagyobb biztonságra, megbízhatóságra törekedni. SOHA nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy hiba -- legyen az szoftveres vagy hardveres -- bármikor előfordulhat.
    Jelen -- redőnyvezérlős -- esetben ezt arra értettem, hogy a felmerült a két jelfogós megoldás estében célszerű az általánosan elterjedt NO kapcsoló páros jelfogók helyett olyat alkalmazni, aminek van NC állapota is (morze érintkezős). Ebben az esetben ugyanis megvalósítható a jelfogóknak egy olyan bekötése, ami az esetleges vezérlési hibákat is képes kiszűrni és megvédeni -- most éppen -- a redőny motorokat. Ezek a hibák lehetnek programozási (pl. nem megfelelően kialakított és védett interlock) , de akár fizikai (tapadva maradt jelfogó érintkező) hibák is. Csak NO érintkezők használatával csak vezérlési oldalon lehet megvalósítani a logikai védelmet, viszont morze érintkezők használatával a végrehajtási oldalon is kialakítható egy -- a vezérlési oldaltól független -- fizikai védelem.
    Lefordítva: Morze érintkezők használata és megfelelő bekötés esetében nem tud előfordulni olyan állapot, hogy fizikailag egyszerre mindkét forgásirányra kikerüljön a fázis, még hiba esetében sem.

Új hozzászólás Aktív témák