Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
huliganboy
addikt
válasz jézusom #26300 üzenetére
Sasold meg! [link]
Node Red van ha ilyet akarsz, de alap az automatizálás és script kezelés. Zigbee alap, de szinte mindent támogat. Alap az mqtt. Supervisor verzió esetén van bővítmény bolt, full grafikus. Van 3rd party kiegészítő bolt is a HACS... nah nem kampányolok többet Ha válasz Debian alapokon érdemes kezdeni..
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz huliganboy #26305 üzenetére
Tetszik Android boxon nem fut véletlenül? Meg most a sonoff eszközeimen tasmota fut, azok tudnak egyszerre a domoval meg a HA-val is dolgozni? Nézek valami pi zerot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz huliganboy #26307 üzenetére
Miért kellene több MQTT bróker?
Több rendszer is csatlakozhat ugyanarra, pont ez az egyik előnye a többi (pl. http) integrációval szemben. -
szat8
tag
válasz sambenez #26303 üzenetére
Sőt, újabban vannak már blueprint-ek is, ami megkönnyíti a programozást.
Egyébiránt én is használtam a blocky-t Domoticz-hoz, de a yaml programozás sem volt sokkal nehezebb, viszont sokkal több lehetőséget ad.
(Ezeket persze Te is tudod, igazából @jézusom kollégának szántam a választ, csak a hsz-edre reagálva.) -
jézusom
addikt
Most nics előttem, de a tasmtában nem tudom hogy több idx-et is be lehete állítani. Mert a domoban fix az idx. Virtualizálni nem akarok, droid boxon futott már domoticz dockerrel, de azt soha többet. A NASom az pedig a rpi :) de ezen most csodálkoztam, hogy a zero kevés a HA-nak :(
-
gya/352
tag
Használja valaki a Domoticz-nak a felhőjét? Működik valakinek? Mert nekem úgy tűnik hogy semmire sem való.
-
huliganboy
addikt
válasz Degeczi #26310 üzenetére
Közben most gondolkodom, hogy ha a mostani gépen van bróker, ahhoz egy másik hogy tud csatlakozni... De igazad van, valószínüleg tud
Más:
Debian HA alatt futtatott rendszerhez, hozzá tudok csatolni egy NAS-t hálózati meghajtóként és azt használni HA plexel? Ha igen milyen módon?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Elkészült a "Postaládába-dobott-valaki-valamit" projekt
Kb öt perc alatt elkészültem vele.- Vettem a már meglévő Xiaomi Gatewayhez egy Aquara vibráció (és billenés) érzékelőt.
- Felismertettem, a Gateway-el a kütyüt
- Ragasztottam az érzékelőre egy mágnest (az előlapjára... az elemcsere miatt)
- Megírtam egy primitív Blocklit Domoticzhoz, hogy jelezzen, ha jön valami küldemény (úgy írtam meg a szkriptet, hogy billenésre és rezgésre is jelez)
- Sikeres teszt után becuppanottam a postaláda bedobó nyílásának a belsejébe, ahol mozog a leffentyű vagy mi, ha jön az újság.
- Teszteltem újfent, már élesben, és döbbenten tapasztaltam, hogy a Zigbee jele olyan erős, hogy a Faraday-kalitkaként működő fém postaládából is kidobja a jelet valahogy.
- Öröm és boldogság.Kiegészítés: készítek külső antennát a rendszerhez (egyszerű szigetelt vezetékből, ami ki lesz vezetve a dobozból egy pici lyukon), mert szerintem elem merülése közben ez a kedvező felállás el fog múlni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sambenez #26321 üzenetére
A Zegbee kapucsengő-nyomógomb és a postaláda billenés érzékelője kb. egy távolságra van: 4-5 m a Gatewaytől, plusz egy 1 utcafronti téglafal.
Viszont: sok Xiaomi konnektorom és relém van a közelben, ezek pedig repeaterként működnek. Biztos ez is segít valamennyit, ha nem is sokat.
Még valami: kikapcsoltam közben a rezgésérzékelést, mert a motorom kipufogójára is jött a postás -
yogee
tag
Sziasztok!
Eddig a Domoticz-ot használtam synology alatt, és mivel docker nem fut a nasomon, ezért jadahl féle prebuild csomagokkal. Mivel beszüntette jadahl a frissítését a csomagjainak, ezért elővettem egy rég halasztott projektet: áttérnék homeassistant-ra…
Tudom, lehetne syno alá is kézzel telepíteni domo-t, de mivel volt egy rpi-m raspbiannal feltettem rá dockert, bele homeassistantot és meg kell, hogy mondjam, hogy elsőre tetszik…
Elég sokféle a rendszerem, vannak zwave, zigbee (xiaomi gw), wifi és RF (wifi rflink gw) eszközeim, és jópár lua és blockly automatizálásom domo alatt.
Mivel NAS-t mostanában nem tervezek újat venni, RPI3-n futtatnám a HA-t, de lenne pár kérdésem, mivel nem egyértelmű, hogy a különböző telepítési formákkal milyen előnyöm/hátrányom származhat..
Szóval: van egy RPI3 60GB-os SSD-vel, milyen módon fusson rajta HA-t:
-- maradhat a mostani raspbianon, (SSD-ről fut), rajta docker és alatta HA?
Ez, ahogy olvastam alapból nem tartalmazza a Supervisor panelt és az addonokat. Elég előny a docker miatti rendszer függetlenség a hátrányokhoz képest?
Ha docker lenne, akkor futhatna egy külön konténerben egy nore-red is. Erre elég a RPI3, ugye?
-- Telepítsem közvetlenül Raspbian alá? Ha lementem elég sűrün az SSD-t akkor lesz biztonsági mentésem, ami aránylag könnyen visszaállítható… ;)
-- HASSIO, saját oprendszerrel?
MQTT nem kell, az fut a NAS-on, de addonok jók lennének, hogy egyszerűen felmenjenek… -
ojb
tag
Mivel nem tudni, hogy a sárga vezetéken hány volt a logikai "H" szint, ezért
Nagy érzékenységű ( alacsony dióda áramú ) optocsatoló használatával próbálkoznék
a ventilátor impulzuskimenete és a D1 közé. Ez a megoldás galvanikusan elválasztja egymástól a ventilátort és a Wemost.
A Tasmotát nem ismerem, de biztosan van Pulse Counter lehetőség abban is. Azt használnám. Fél perc impulzus számlálás pontosan a percenkénti fordulat számot adná. (feltéve, hogy fordulatonként valóban kettő impulzust ad ki magából a venti ) -
yogee
tag
válasz sambenez #26327 üzenetére
Persze, bármilyen nem elemes repeatert ki tudszt rakni. Max félévente/évente cseréled mert vagy megfőzted, vagy a pára kinyírta...
Egyébként áldom az eszem, hogy behúztam egy UTP-t a kapumozgató erősáramával együtt...
Így elég egy d1mini a kapunyitónak, a kapuállapotnak, a csengőnek és a postaládának. -
koala69
tag
szia, en ez alapjan debian10-re telepitenem a supervised HA-t. A debian miatt tudsz kontenereket telepiteni a HA kontenerek melle - pl nekem igy fut egy airsonic server, vagy be tudsz mountolni usb hdd-t, vagy network drive-ot -pl plex ala a nas-on tarolt filmeket. A supervised nekem nagyon kenyelmes es hasznos, a snapshot-al barmikor tudsz mentest csinalni, es ha baj van, vagy ha valtanal a Pi-rol, vissza tudod allitani a rendszeredet.
Az add-on store is megsporol nemi idot a telepitessel..... -
koala69
tag
válasz huliganboy #26317 üzenetére
szia, be tudsz mountolni egy samba share-t a debiannal, csak arra figyelj, hogy a plex megfelelo path-jaba mountold!
nalam igy nez ki:tehat azt a megosztast, ami a filmeket tartalmazza a
/usr/share/hassio/media
folderbe mountold, akkor a kontenerben futo plex latni fogja, de nem tud kijonni a host mas konyvtaraiba.es ne felejtsd el, hogy ujrainditaskor is bemountolodjon automatikusan a share!
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
-
amargo
addikt
Sonoff POW R2
Látom a specifikációt, de 2,4kW-os bojlert mernétek rábízni? Csak fogyasztás figyelésre lenne használva.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
jézusom
addikt
válasz sambenez #26338 üzenetére
LE Scan ...
3A:6D:74:A6:79:0C (unknown)
5E:83:B7:BD:6F:00 (unknown)
F1:DD:26:DF:A5:A1 (unknown)
F1:DD:26:DF:A5:A1 Amazfit T-Rex
A4:C1:38:AA:87:49 (unknown)
A4:C1:38:AA:87:49 ATC_AA8749
F1:DD:26:DF:A5:A1 (unknown)
5E:83:B7:BD:6F:00 (unknown)
Atc van. Valami időt állÍtottam a végén, nem tudom jól csináltame.
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
sziasztok,
van valakinek légtisztítója, amit home assistant alá integrált? szemezek egy valamilyen sziamiaú tisztítóval, elvileg a kínai felhőn át a miio integráció megeszi őket
lehet egyébként rootolni és felhőmentesíteni őket? van egyáltalán felhőmentes, de integrálható fajta bármilyen márkából?
meg egyéltalán milyen tapasztalatok vannak róla? allergiát kéne lenyomni, egy éjszakára kaptam egy samsungt kölcsönbe, és egész jó volt, meglepő volt ennyire üres orral kelni, szóval csak kéne egy -
kdavid86
tag
válasz amargo #26340 üzenetére
Nekem az egyik ilyenem kb masfel ev utan megadta magat. Aramot tovabbit, meri is rendesen a fogyasztast, csak folyamatosan be van kapcsolva. Se hardveresen, se szoftveresen nem tudom kikapcsolni a relet. Fogalmam sincs, hogy mi baja lett, de volt a fiokban masik, ugyhogy csereltem. Amugy nagyon szeretem, napi szinten 5-10x volt fel-le kapcsolva, ennyi penzert teljesen jo volt, hogy kibirta.
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
válasz jézusom #26347 üzenetére
Na itt lesz a gubanc. Szerintem ehhez nem jó az a script ami a kerekhez készült.
Úgy látom ehhez ez lesz a jó.
De ebben már nem tudok segíteni sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest