Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Minden, ami Unreal Engine
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
-
Tim82
félisten
Van belőle pár különböző modell, nem csak az általa linkelt Mini 9, de bevallom, mobilról írtam és nem néztem meg a linket.
erdey_a: nem az én igényeimről van szó, btw.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gaborbol
őstag
válasz erdey_a #62905 üzenetére
Egybe kene, van foto nyomtato amit eleve nem akartam cipelni pl vendegsegbe. Lenyomja a gyerek/nagyi/dedi a gombot es kijon a kep, mindenki orul.
Amit eloszor linkeltem az szuper, de ha a kep normal meretu lenne 4x6 vagy csak picit nagyobb akkor tokeletes lenne. Valoszinu igy ezt veszem ...
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz gaborbol #62908 üzenetére
Esetleg az új instax sq6 nem jó?
-
bobsys
veterán
Mint tohonya amerikai csak annyit szeretnek mondani, hogy itt szukek az utcak, szuk a parkolo, meg szukebb a melygarazs es gyalogosok mindenhol
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
parandroid
félisten
válasz bobsys #62914 üzenetére
Utóbbi főleg azért, mert itt a két sarokra nem autóval mennek, hanem gyalog. Nincsenek távolságok, cserébe viszonylag kevés a hely, ugyanakkor remek a tömegközlekedés. Hamarosan pedig több német nagyvárosban is tervezik kísérleti jelleggel teljesen ingyenessé tenni - a gépjárműforgalmat ugyanakkor drasztikusan korlátozni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
rushty
őstag
válasz parandroid #62915 üzenetére
Ott nem panaszkodnak a húgyos emberekre? Vagy azok nem csippantottak eddig sem?
Revolut meghívó pü-ben
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #62886 üzenetére
Thank you to god for making me an atheist
-
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #62915 üzenetére
Csak ehhez megfelelő tömegközlekedés kell. Pl. amelyik lehetővé teszi télen és nyáron is, hogy eljussak A-ból B-be anélkül, hogy dőlne rólam a víz.
Lortech:
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Tim82
félisten
válasz gaborbol #62900 üzenetére
Most botlottam bele a Fujifilm Instax Wide 300-ba. Elvileg 2* akkora fotókat ad, mint a Mini-k.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #62914 üzenetére
En is amikor latogatoban otthon voltam, anyam mondta vigyem mar el a boltba. Beallok a parkoloba, bakker itt valami nem stimmel, atkoccolok egy masik helyre, ugyan az. A peugeot kombi kerekei majdnem a felfestesen vannak megint. Anyam kerdezi mi a gond?
Mondom el van baszva a felfestes, az nem letezik hogy ennyi hely legyen, az ajtot nem lehet rendesen kinyitni!
Ki is rohogott, hogy ez mindig ilyen volt, csak el vagyok tole szokva.```Tim82 Koszi, ez is keretes persze, de tenyleg picivel nagyobb!
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
jartam. Ott mondtam is a kollegaknak, hogy szok es en csak az en oldalamon tudom kicentizni a masik oldlnal mar csak abban bizom, hogy a szemnejobo helyi angol latja ha nem fer el. Erre rohogve mondjak, hogy hat ok is igy csinaljak
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
ToBeY
nagyúr
Naná hogy akkor dugul el a lefolyó,amikor minden zárva van...
-
FehérHolló
veterán
Ma valami nagyon fura érzés fogott el, hogy az adóbevallást valamikor májusban szoktam régebben elkészíteni, 'oszt már nagyon május vége van.
Nézem, holnap van a határidő. Még épp időben.Skynet is real. It's called Google.
-
Tim82
félisten
válasz FehérHolló #62926 üzenetére
eszja.nav.gov.hu-n ügyfélkapus felhasználónévvel és jelszóval belépsz, megtekinted a tervezetet, ha minden stimmel, jóváhagyod és ennyi a történet.
(Ez mondjuk szerintem - amennyiben nincsenek az embernek extra bevallanivalói stb. adózásilag - egyike azon dolgoknak, amik tényleg egészen felhasználóbarát módon vannak megoldva. Az ÁNYK valóban nem ilyen persze.)
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
már kész, köszi.
nagyon nem értem, hogy miért kell nekem külön bevallanom, amikor mindent tud rólam a NAV..
osztrákban minden autómatikus volt, sokat vontak le év közben (családi kedvezményeket azért figyelembe véve), azt ha akartál valami visszatérítést, akkor kellett bevallanod. sokkal jobb rendszer.
meg be lehetett adni számlát párszáz euro értékben, hogy az neked bizony a munkában maradáshoz kellett, azt költségtérítsék. (végtelen sok könyv, tablet, ilyesmi kijött belőle. )[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Tim82
félisten
válasz FehérHolló #62928 üzenetére
Gondoltam, hogy igen. Csak rád reagálva írtam be, a holnap ébredőknek és kapkodóknak.
Elvileg, ha nincs a normál jövedelmen kívül más, akkor nem kell már itthon sem semmit bevallani (értsd: ha nem adsz be adóbevallást, akkor tulajdonképpen hallgatólagosan elfogadtad a NAV által összeállított tervezetet). Szóval ha letojja az ember, akkor sem fut ki határidőből.
[ Szerkesztve ]
-
-
erdey_a
addikt
való igaz, hogy a határidőből nem lehet így kifutni, viszont milliárdokat hagy a leszaromnép az állam és strómanjai zsebében. Mert ugye az adó 1%-os felajánlást nem teszi meg senki helyett a nav, illetve személyes tapasztalat (8 családtag és ismerős tervezetét néztem át), hogy az egészség és nyugdíjpénztári egyéni befizetésekről sem tud minden esetben pontosan a nav (nálunk kétszer fordult elő) így az adóvisszatérítést is jó pár ezressel rövidebben számolják. Talán nem is véletlenül...
Vérboci
-
Tim82
félisten
válasz erdey_a #62934 üzenetére
Semmi olyasmit nem állítottam, hogy nem tévedhetetlen a NAV és nem lenne érdemes átnézni (fyi újra: "elvileg, ha a normál jövedelmen kívül nincsen más..."). Csak annyit írtam, hogy már nem muszáj foglalkozni vele, ha valaki nem akar (nincs büntetés amiatt, hogy nem adsz be határidőn belül szja bevallást), ha meg online nézi meg, hagyja jóvá az ember a tervezetet, az éppenséggel elég felhasználóbarát módon van megoldva.
Ami a NAV által ismert adatok pontosságát illeti, szerintem eléggé feketén-fehéren leírják a GYIK-jukban [link], hogy "a nyilvántartásában szereplő, a munkáltatói, kifizetői bevallások, adatszolgáltatások adatai alapján" készítik el a tervezetet, tehát abból dolgoznak, amilyen adatszolgáltatást kaptak 2018 január 31-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Illetve annyiban pontosítom magam, hogy valszeg korábban kellett a munkáltatóknak leadni a NAV felé a szükséges adatokat, január 31-ig kellett ugyanezen adatokat az adózók felé biztosítaniuk.
-
erdey_a
addikt
Tudom, hogy nem állítottál ilyet, nem is azért írtam.
Csak az egységsugarú emberek most azt hallják a rádióban meg az m1-en, hogy megcsinálja helyettük a nav a bevallást. Nekik ennyi elég. Aztán közben lehet hogy át vannak verve (nyilván véletlenül), és lemondanak az adó 1%-os önrendelkezésről is. Ahogy mondani szokták, nagyon alacsony a pénzügyi intelligencia mifelénk.
Pedig egy hétköznapi alkalmazott adóbevallását elkészíteni kétszeri átellenőrzéssel sem tart tovább mint 20 perc.Vérboci
-
BlacKSouL
addikt
De azért annyit meg kell tenni, hogy jelezni kell, hogy valaki azt szeretné, hogy a NAV készítse el helyette. Ha csak úgy vár, akkor nem biztos, hogy azt elfogadják. Leglábbis meg volt adva a határidő, ameddig jelezni kellett hogy valaki kéri ezt a lehetőséget. De ha valaki egyáltalán nem csinál semmit, nem tudom mi történik.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tim82
félisten
válasz BlacKSouL #62938 üzenetére
"Kinek készít az adóhatóság automatikusan bevallási tervezetet?
Az adóhatóság elkészíti és 2018. március 15-től az ügyfélkapu használatával egy erre a célra létrehozott elektronikus felületen (WebNYK) elérhetővé teszi a személyi jövedelemadó bevallási tervezetet
a magánszemélyek,
a mezőgazdasági őstermelők és
az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek
részére."(forrás a lentebb linkelt GYIK a NAV-tól)
A határidő meg arra volt, hogy ha elektronikus forma helyett postai úton kéred, akkor ezt jelezhetted asszem március 19-ig.
-
nagyúr
Megcsináltam, tényleg 2 perc, jóval egyszerűbb, mint az ányk-s szenvedés.
Azt gondoltam, hogy a lakás-eladás miatt nekem külön bevallást kell csinálnom, de most utána olvasta, hogy mivel már eltelt a vétel óta az 5 év, és adómentes, így be se kell írnom.
Söralátét rulez!
Sőt, turulez.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
egyébként én kaptam emailt amikor feltöltötték a tervezetet, nem sokkal utána össze is klikkelgettem, hogy okés. 1 haszna van hamar megcsinálni: ha leadtad az adóbevallást elvileg 30 napon belül kell küldeniük az adóvisszatérítést (+ ha nem hagyod az utolsó pillanatra, nem egy összeszakadt rendszert kell használnod )
vagy fullba vagy sehogy :D
-
nagyúr
Na, hogy feldobjak egy releváns témát:
Anyósomnak kéne szerezni egy notit, mert az előző meghalt. Nehezítés, hogy 2 napon belül kéne, mert akkor megy valaki hozzá Angliába, és hogy ki tudja vinni.Annyi igénye van, ne legyen túl kicsi (hogy lássa), és legyen rajta magyar billentyűzet, illetve, hogy lehessen rajta videókat nézni, skype-olni és böngészni.
Szóval, ilyan 60-80-100 ezres használt üzleti notebook-kategóriában milyen típusokat nézegessek? A Thinkpadokat ismerem, a többieket nem...
THX előre is.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #62943 üzenetére
Szerintem én most Dellt vennék, ha gépet keresnék. Az új TP-k valahogy olyan furák lettek. Kivéve az X1 Carbon, de gondolom az most nem téma. Mondjuk mindezt egy HP Spectre-n írom, de mindezzel együtt is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bobsys
veterán
válasz parandroid #62944 üzenetére
Nekunk Thinkpadeket adnak. Az utolso ketto (T460, T470P) amit kaptam eleg szar minoseg volt. Mind a kettonel a kepernyo korul elengedett a muanyag burkolat, a T470p mar uj billentyuzetet is kapott miutan kiesett par gomb. Hiaba szervizes csinalta, az uj billentyuzet egy picit pupos, a kepernyon meg faszan latni a hattervilagitast(?) alul/oldalt ha sotet a hatter. Akuido meg koszono viszonyban sincs a gyari hazugsaggal.
-
bobsys
veterán
Holnap lep eletbe a GDPR, sorra kapom ma az emaileket a cegektol, hogy frissitettek a rivacy policyt. Persze ugy eladva, hogy ok milyen jo fejek es torodnek velem
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.