Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz kraftxld #55089 üzenetére

    Ez mondjuk mindenhol így van itt Európában az éves matricákkal. :)

    A megyei egyébként teljesen jó dolog ettől függetlenül, nem igazán a hazalátogató népeknek lett kitalálva. Az öregem például vett egy Fejér+Pest megyeit és ezzel olyan 95%-ban lefedte az igényeit, a maradék megoldható autópálya nélkül vagy ha nagyon kell akkor időszakos matricával.

    Ha most vettél autót és fennakadsz egy 5000 forintos költségen 3.5 hónapra vetítve (nem 2.5, január végéig érvényes), akkor fognak még meglepetések érni az autótartás költségei kapcsán. :D Még mindig nagyon olcsó otthon az autópálya, ez a megyei dolog egyenesen röhejesen, de a havi országos is 5e körül van. Ehhez képest lengyel barátainknál egy Poznan-Varsó egyszeri megtétele került ~8500 forintba a kapus rendszerben...

    Nem kifejezetten neked, cask témához kapcsolódó: otthon voltam majd egy hónapot és sajnos továbbra is azt látni, hogy az ország nyugati és keleti fele egyre jobban eltávolodik egymástól - a nyugat javára. Eszméletlen mennyiségű útépítés zajlik a Dunántúlon, sok 10km-es szakaszok kompletten felújítva, durván ráálltak a logisztikai szempontból frekventált utak korszerűsítésére, 8-as a határig szinte végig felújítva, 81-es, 82-es szintén vagy még dolgoznak rajta, M85-M86. Új elkerülő Fehérvárnál, jövőre kész a palotai rész is és akkor Veszprém-Budapest végig autóút/autópálya, egy órára csökken a nem is olyan rég még simán 2 órás út.

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák