Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz FehérHolló #54903 üzenetére

    Itt a cégnél egy Saeco Odea Giro van, elég érzékeny a kemény vízre, a mi terhelésünkkel (napi 20-25 adag) kb. 3 hetente vízkőteleníteni kell, de ettől eltekintve elég jól bírja. Kb. 3 éves, és ezalatt 3x volt szervizben, ebből elég lett volna 1 is, amikor kicserélik a kopott vagy túlterhelt alkatrészeket, a másik kettő pont amiatt kellett, mert a vízkőtől beragadt a pumpája. A javítási összeg jellemzően 22-28000 huf. Ebben tisztítás, vész-vízkőtelenítés, zsírtalanítás, alkatrészek cseréje és zsírozás van benne. De ez átlag felhasználásnál(napi 2-3 adag) is elég lenne kb. 2 évente.<-- Ezt úgy kell érteni, hogy napi rendszerességgel egyébként tisztítva van a gép, főzőegység kiszedve, elmosva, stb.

    A kávé amit lefőz meglepően jó, ha az alapanyag normális, de még a szarabb kávéból is próbál jót kihozni, persze az nem nagyon szokott sikerülni. De megfelelő beállítással (legfinomabb őrlés, maximális őrlemény mennyiség, rövid adag) szerintem egész elfogadható a végeredmény.

    A másik gépünk az a repis gép, Saeco Royal Professional az már egy profibb, iparibb gép, de jóval kevesebben használják (1 ember napi 2 kávé), és világos pörkölésű nem bolti kávéval etetik. Ez minden tekintetben gyorsabb, masszívabb, erősebb, mondjuk egy eszpresszó mennyiséget a tömörítés után 6 másodperc alatt főz le, amit nem értek, de az eredmény nagyon jó. A pumpája sokkal erősebb, kevésbé érzékeny, de mondjuk ebben van vízszűrő is amit cserélnek. A másikba is lehetne tenni, így a sűrű vízkőtelenítést megoldaná, majd fel is vetem.

    Hát ennyit tudok hozzátenni a Saeco kávégépek világához. :)

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák