Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandarinn
senior tag
Nem közvetlenül de talán ide tartozhat. Az lenne a kérdésem, hogy objektív tisztításra mit ajánlotok? Érdemes ezekkel a Lenspenekkel foglalkozni?
-
Dr V
őstag
válasz Kickass #9251 üzenetére
Ha jól értem arra gondolsz, h csak manuális fókuszálás van.
Statikus témánál nem zavaró (nagy segítség fókusz visszajelzés és az éleslátás), szokni kell. Bizonyos esetekben jobb is mint az autófókusz, mert pontosabban tudsz vele a témára fókuszálni.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
kiskornel
addikt
válasz Mandarinn #9252 üzenetére
Én arra használok Lenspent, ha kint terepen kell megtisztítani az obit. Először jól lefújkodni a port rockettel, majd a lenspennel takarítok. Erős fényben látható, hogy valamiféle taknyot hagy a felületen.
Igazi megoldásnak a fújkodás után az alkoholos tisztítót találtam. Eldobható, erre a célra gyártott papír + az erre a célra gyártott alkohol. Az utóbbi kombó nem hagy nyomot, és baromi jól megtisztítja a felületet.
Sokan aggódnak a gombák miatt is… nos ez még fertőtleníti is a felületet.Kipróbáltam a nedves, eldobható szemüvegtisztítót is. Legutóbb a W5 spectacle celaaning cloths feliratú nedves papírtörlőkendőt használtam, és ez nagyon bejött. A Lidlibe lehet kapni... Folt nélkül szárad, és még illatos is lesz .
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
TayRol
nagyúr
ahoj!
lassan (elég lassan ) be szeretnek újitani egy fényeros obit d90-hez a 18-105 es a 35/1.8 mellé (bár ez utobbi lehet, hogy menni fog).
makrora kellene elsosorban, 105-os sigmat nezegettem. vagy esetleg adjam el mindket uveget, es valasszak egy masik megoldast? egy Tamron 28-75/2.8 es melle esetleg egy 105-os, vagy egy 50-135... nemtudom, mitevo legyek.portrekat (embereket) nem nagyon fenykepezek, tele sem kell. termeszet es epuletfotok, csaladrol képek, ezekre kellene (meg ha lesz baba arra is. ).
mod: vagy marad a 35-os, melle egy 90-es vafy 105-os fix, es afölé egy zoomobi.
[ Szerkesztve ]
-
kutymorg
tag
Nikonra milyen lehetőség van Canon 70-200 F/4 UMS-sel szemben?
Sigma, Tamron 70-200 F/2.8-nak milyen a rajzolata a Canon F/4-hez képest?Nikon 18-105 ill. Canon 18-135 a 18-55-höz képest milyen a rajzolata.
Tervbe van egy Tamron 17-50, de ez még távoli. Előbb egy tele lesz, addig valamelyik kit tesz szolgálatot.Váz még képlékeny: D90 vs 600D (esetleg 60D, de erre kicsi az esély).
Köszi a segítséget!
-
aleister
veterán
válasz kutymorg #9260 üzenetére
Attól függ mire kell. Jó lehet a már ajánlott, kellemesen fényerős Tamron 70-200. Portrézni, épületrészleteket fotózni pl jó választás.
Én Tamron 70-300-at használok a D5100-gyel. Ez kb fele annyiba kerül mint ez előző üveg. Igaz csak f4-5.6. amiért viszont kapsz egy nagyobb átfogást. Ez háztáji (szelíd) állatokhoz, parkban lesiportréhoz is elég már.Szerk: láttam közben kérdezted a D5100-et. Modernebb váz a D90-nél, jobb specifikációkkal, ám a D90 tulajok szerint van pár kényelmi funkció, melyek ellensúlyozzák ezt az előnyét. Szóval nehéz lenne rangsort felállítani a 2 váz között. A D5100-ről tudni kell, hogy a kategória csúcsán lévő D7000 szenzorát és képfeldolgozó rendszerét örökölte. Tehát a képminősége tutkeráj.
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
zolka78
senior tag
válasz kutymorg #9258 üzenetére
Canonnál a 18-135-t felejtsd el. Egyszer próbáltam tesztnapon, bármikor inkább a 18-55 IS kitobi. Canonnál szerintem kezdő nagylátóval a használható sorrend: 18-55 IS, 15-85, 17-55. A 17-85 és a 18-135 már hagy kivetnivalót maga után, a 18-200 meg már egy nagyobb utazó zúúúm, állítólag a jobbak közül való, de megvannak a hibái a nagy átfogás miatt. Az L üvegek meg más ligában fociznak. Vagy marad a Tamron , Sigma.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
kutymorg
tag
Nikon 18-105? Vagy ott is inkább 18-55?
Tamrom 17-50 lenne a befutó, de előbb egy tele. -
-
padi68
senior tag
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Songo
senior tag
Sziasztok egyenlőre csak érdeklődsé szintjén kérdezném, hogy mit javasolnátok a leendeő 600D-hez szeretnék venni egy nagy látószögű obit főleg szobán belüli családi eseményekhez illetve néha néha tájképhez. De nem nagyon szeretnék rá 3-500.000ftot költeni. Van valami elfogadhatóbb megoldás? akár valami régebbi obi is szóba jöhet. Az sem gond ha nem képstabilizátoros mert valszeg állványozás lenne úgyis ez esetben.
Köszönöm
-
flash-
veterán
sziasztok
lenne egy kérdésem
mit tudtok a 55-200mm VR obiról?jónak számít?
egy ajánlott obi? -
m3ss
veterán
nekem nem volt meg 55-200-am, de ahogy olvasom ar/ertekben az egyik legjobb. amugy ha nem gond a 2 obi hurcolaszasa, cserelgetese, akkor biztos jobban jarsz a 18-55+55-200 komboval. nagyobb az atfogas.
tobbiek majd megmondjak, de nekem kicsit soknak tunik a 200e ezert..vagy meg mindig 150 ezerbe kerul az a vaz?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
m3ss
veterán
hirtelen rakerestem argepen, d5100 166e brutto legolcsobban. hasznaltan megkapod a 18-55+55-200-at kb 25+35e-ert. lehet ezen is erdemes elgondolkodni.
de en inkabb egy 17-50 tamront vennek kitobi helyett, kesobb meg mindig vehetsz hozza egy 55-200 vr-t. alul a nagyobb latoszog is jol jon majd sokszor, es normalis(abb) portrekat is tudsz loni a tamron fenyereje miatt.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
BiriBum
őstag
válasz aleister #9280 üzenetére
55-200mm-ből van Sigma és Sony is. Aztán, hogy ezek milyen képstabi rövidítést használnak, fingom sincs.
A VR-t csak a Nikon használja.
Canon: IS (Image Stabilization)
Nikon: VR (Vibration Reduction)
Sigma: OS (Optical Stabilization)
Tamron: VC (Vibration Compensation)A Sonyban és a Pentaxban a vázban van a stabi.
[ Szerkesztve ]
-
kutymorg
tag
Pentaxra (K-5, K-7) milyen fix fényerős obi van 70-200 (300) tartományban 150-200eFt-ig?
-
kutymorg
tag
válasz BiriBum #9295 üzenetére
Nem hülyítelek! Te írtad, hogy " semmilyen bajonettel nincs ennyiért", erre reagáltam.
Ezek szerint félreértettem(én a többi gyártóra gondoltam, nem a Pentax különböző K bajonettjeire).
Fura, hogy ~50k-val többe kerül ugyanaz az objektív Pentax bajonettel, mint a Nokon/ Canon verzió. -
aor
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy...gyakorlatilag teljesen elvesztem az obik között.
Kérdésem: milyen obit ajánlanátok egy canon 1100d 18-55 is kit obi mellé?
Eddig kettőt néztem, ami esetleg jó lehet, de baromi kevés infót találtam a neten róluk.
Egyik a ef75-300 III USM, másik pedig a ef55-250. is
Tudom, hogy a minőségi obik 200-300tól indulnak, de 100nál többet nemigen tudnék rászánni.
Elsősorban természetfotózásra lenne(meg minden másra
Van jobb? Vagy ebben az árkategóriában ezek vannak és kész. -
BiriBum
őstag
válasz kutymorg #9296 üzenetére
Lehet, hogy nem voltam eléggé világos.
Ezek az objektívek stabilizátor nélkül gyakorlatilag annyit érnek, mintha a klozetbe dobtad volna a pénzt. Ezért írtam, hogy ennyiért nem kapsz komoly, használható fix telét.A Pentax/Sony verzió valószínűleg ezért drágább, mert ott a vázban van a stabi - ez nyilván külön elektronika beépítését igényli a csupaszított Canonhoz képest.Én teleként egy 55-300-at használok, a fényereje ugyan nem hasonlítható azokéhoz, a képminőség viszont bőven ott van. Az ISO-n pedig vastagon tudok csavarni a vázon, anélkül, hogy zajosodna a végeredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest