Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
-
matyi94
senior tag
Akkor körvonalazódott. Canon 17-85 63-ért vagy Sigma 17-70 72-ért?
Legyen szép napod!
-
FireShadow
senior tag
Na ezért biztos meg leszek szólva de nemtudom mi érte szegényt: Van egy olyan gondom hogy az egyik objektivem egyrészt nem akarja az AF-t. Aztán hallom hogy zizeg, az meg a masik hogy 80ig nem megy el csak 75ig ha tekerem a zoomját. Aztan most beleneztem es 1-2 shutter lemezke be van állva!!! És mikor fotóz nem ugranak össze. Felrakom a másikat azon alapbol nem lóg be semelyik csak arra a pillanatra mikor fotóz. Szóval ezzel mit lehet csinálni, kuka? Egy Nikon D70hez jaro alap obirol van szó. 28-80
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
BiriBum
őstag
válasz FireShadow #8912 üzenetére
Jó eséllyel az, mivel amikor meghallod majd a szerviz árajánlatát, inkább ráragasztasz egy ezrest és kint hagyod egy padon. Ha mégis szétszedetnéd a szoruló lamellák miatt, összerakva már sosem lesz már olyan, mint amilyen eredetileg volt.
Viszont: Ez az árához képest egy brutálisan jó képminőséget adó lencse! Mondom ezt ha a G típusról van szó és nem a D-ről.
Azt hiszem, pár éve már nem gyártják, de postával 80-100 dollárért hozzájutsz használtan az ebay-ről:
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz BiriBum #8910 üzenetére
Ahol a sigma a drágább 30k-val, ezt lehagytad.
A 70-200 2.8 II ugyanaz sőt a sigma jobb, inkább nem vitázom.
16-85-ös obija nincs a canonnak.
Van ráció abban amit mondasz pár típusnál, de alapvetően az árbeli különbözet az egyetlen ami miatt, többnyire a 3thparty mellett teszi le az ember a voksát. -
BiriBum
őstag
Igazad van, elírtam, 15-85.
Az ár valóban fontos tényező, de vedd pl a kitobjektíveket és hogy a külső gyártók mit ajánlanak ebben a szegmensben.
A Sigma fix alapobjektív a minősége miatt jobb választás, itt nem az ár billenti a mérleg nyelvét, mint ahogy azt nagyon helyesen megjegyezted.
Van még egy szegmens, mégpedig az ultranagylátó, ahol egyértelműen inkább a Sigma 10-20, vagy még inkább a Tokina 11-16 a nyerő a Canon 10-22-vel szemben. -
cOxeR
Ármester
válasz BiriBum #8915 üzenetére
Kitobjektiveket tekintve tényleg életképesebb a többi gyártó alternativája, de onnan felfele elmozdulva, csak kullognak utána... nézd meg a fix 50 és 85mm-ert f1.2-re gondolok, vagy egy 300 2.8-at... hatalmas különbség van, a 300mm-en már szó szerint fájdalmas....meg se próbálnak némelyiknek ellenfelet gyártani....70-200-at is csak azért gyártanak, mert nagyon jó átfogású igazán közkedvelt zoom... sok fogy belőle.
Nagylátószög engem spec. annyira nem izgat, 17-40-el tökéletesen elégedett vagyok, igaz nem cropos vázat használok. -
FireShadow
senior tag
válasz BiriBum #8913 üzenetére
Az ezüst szinü az pont olyan mint ami tönkre ment!!
Én arra gondoltam esetleg hogy beújíthatnék olyat ami nem 28nál hanem kicsit nagyobb látószögön kezdődik pl 18 a vége meg más téma.. Nyilvan utana fogok nezni rendesen, de pl mitöl függ hogy nagyon közeli fotókat makrókat képes-e élesen fotózni? Hogy lehet hogy egy kompaktnál ez lehet pár centi, ezeknél a rendes obiknál meg ilyen 30cm is... Szinte látom hogy lesz ebböl egy rendes makró obi is
Ebben amit linkeltél van motor vagy az a gépben van? Hogy kell nekiállnom keresni az alternativákat? Ez a 20-30ezres range jónak tűnik. Ebayt szeretem de ha a posta leejti a csomagot szerencsétlen obinak nem kampec?
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
matyi94
senior tag
Na sikerült szereznem egy 35-135 USM-et kemény 6.000 Ft-ért!
Legyen szép napod!
-
BiriBum
őstag
válasz FireShadow #8918 üzenetére
Nikon 18-105 alternatíva, de ez kb. 60k. Nem olyan jó a képe, mint a haldokló obidnak. Egy 90-100-as makró kb. 120-140k
A 28-80 azt hiszem Af motor nélküli. Vázat is veszel a D70 helyett?[ Szerkesztve ]
-
pempellini
senior tag
Sigma 17-70-nek mennyivel szebb a képe a canon 18-55-ös IS-es kitt obinál?
Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
gzola
tag
válasz pempellini #8925 üzenetére
a 18-55 IS-nek szebb a képe
-
BiriBum
őstag
válasz pempellini #8925 üzenetére
Ezt nézd meg: [link]
-
pempellini
senior tag
Ez biztos?akkor miért van hogy mindenki fikázza a kitt obit?
Sigmáról meg csak jókat mondanak,akkor ezt már nem értem.
Én ezt a két obit adnám a a saigma 17-70-éet :[link]
Akkor szerinted rossz boltot csinálnák?Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
BiriBum
őstag
válasz pempellini #8928 üzenetére
Nem tenném. Ha nagyot akarsz lépni, akkor 17-85.
A 18-55 IS hátránya, hogy műanyag és fókuszáláskor mozog a frontlencse, amúgy optikailag nem rossz. -
gzola
tag
válasz pempellini #8928 üzenetére
én meló során is 18-55 IS-t használok, de dolgoztam 17-70-nel is, a kitobi rajzolata sokkal jobb, a 17-70 mellett csak a 2.8 kezdő szól.
-
filózoli
senior tag
A 15-85 rajzolata milyen?
-
.DLL
veterán
válasz BiriBum #8930 üzenetére
A Canon 17-85/4-5.6 meg pont, hogy optikailag nem túl jó.
Nem tudom, hogy Pempellini esetén a Sigma kiválasztása a fényerő miatt is történt-e, vagy csak a nagyobb zoom-átfogás érdekli.P:
Azt el kell fogadni, hogy nagy zoomátfogás, nagy fényerő mellett nagyon sokba kerül.
Ha a fényerő nem számít, akkor ott a Canon 15 - 85 mm, hobbi és amatőr felhasználásra tökéletes.
Ha fényerő is kell, akkor bajban vagy; eleve nemsok optika van ami ezt a kettőt ötvözi, a 24-70mm/2.8 pl. jó, de APSC-n nincs nagylátód, valamint az ára is borsos. A 17-55mm/2.8 is jó lenne, van nagylátószöged, de gondolom pont az 55mm miatt akarsz obit cserélni, valamint ez sem olcsó, főleg ha kitobis árszinten beszélgetünk.Na mindegy nem akarok tovább találgatni, írd le hogy mi a célod, mire van szükséged, és akkor személyre szabottabban tudunk segíteni.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
FireShadow
senior tag
válasz BiriBum #8922 üzenetére
Nem azt nem akarom lecserélni nem vagyok akkora fényképezász, csak valami kell.. Elvileg van lapolt tengelykivezetése a váznak és a motor így a gépben van nem az obiban. Egy 28-200as az gagyi? ebben a 20-30k-s árkategóriában. pl ez: [link]
-
BiriBum
őstag
Nem vitás, hogy a Canon a hulladék 18-55 után megalkotta. a DSLR mezőny egyik legjobb kitobjektívjét. A király az Olympus 14-42, ez teljesen egyértelmű.
A 17-85 az átfogása miatt jó és fele annyi, mint a Sigma. Igaz, tényleg nem 2.8-ról indul (a Sigma ezt a kezdő fényerőt kb. 17-21 mm-ig tudja).
-
BiriBum
őstag
válasz FireShadow #8934 üzenetére
-
gzola
tag
válasz ClintEastwoo #8938 üzenetére
akkor biztos rossz a szemem...
-
*Ropi*
félisten
-
Klemice
senior tag
Canon 24-70-nél tényleg akkora a gyári szórás képminőségben meg fókusz pontosságban mint amennyire a városi legenda járja?
-
Peethy
őstag
Nikon Nikkor AF-S DX 18-135 mm f/3.5-5.6G ED-IF
Erről tapasztalatok?
-
ClintEastwoo
tag
Nagylátóknak le lehet valahogy csökkenteni az élességtartományát, pl makró előtétekkel vagy akárhogy ? Vagy fizikailag lehetetlen ?
-
Peethy
őstag
válasz ClintEastwoo #8948 üzenetére
Ugyanúgy csökkented, mint a többinek, közgyűrűvel vagy előtétlencsével. A közgyűrűsor hossza határozza meg a DOF csökkenésének mértékét.
Más: Sigma 105mm Macro objektívet mennyire használnátok portrézásra?
[ Szerkesztve ]
-
soldierboy
tag
Van egy Nikon D5000-rem. Milyen objektívét javasoltok hozzá portréra? 50.000Ft körül? Én egy FIX50-esre gondoltam (fotós mondta).
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...