Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Ha a méret nem számít, és az elsődleges cél a fotó, nem a videó, akkor a sima kitobval jobban jársz, már csak az ára miatt is. videóra viszont jobb az X az egyenletes a motoros zoom miatt. Meg ott amúgy sem rohangál a zár fel-le.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
robi222
senior tag
Meg tudnátok mondani, hogy az optikára helyezhető fény ellenzőt,mikor és mire érdemes használni?Persze tudom hogy a napsütésben,de én arra gondolok mikor rendszerint zárt helyeken,vagy borús időben az erdőben látom ,hogy használják.De ott minek kell?És ha rajta van akkor nem jut be kevesebb fény az optikába?Csak azért kérdem mert most fogok kapni egyet a Tamron obihoz gyárilag ,és még sosem használtam ilyent.
-
fattyu
veterán
-
robi222
senior tag
Köszi jó tudni!
-
törölt tag
Tudja valaki esetleg, hogy a MM-ban a nikon obikhoz adnak tokot és napellenzőt is?
-
-
törölt tag
válasz Real_Necro #16165 üzenetére
85/1.8g vagy 50/1.8g
-
m3ss
veterán
válasz #74459392 #16170 üzenetére
en sigma 105 2.8, meg 50 1.8d-vel szoktam. ha hasznalod a 35-ost is akkor lehet en inkabb 85-ost vennek a hattermosas miatt. szabadban ugy is lesz helyed tavolabb menni. az 50mm dx-en amugy sztem jo gyutav ilyenekre, csak nem mossa el elegge a hatteret mondjuk teljes alakos kepeknel. en legalabbis keveslem. ezen a kepen pl a bal oldali foto 50mm@f2, szinte vagatlan, es az a bokor azert jo messze volt, vagy 10m biztos. jobb oldali amugy meg sigma 105 nyitva.
ha meg egy-ket felnott embert probalsz egesz alakos kepbe belekomponalni, szinte semmi hattermosasod nem lesz 50mm + dx-en.
fx-en 85 1.4 fincsi lehet ilyenrehttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz imyourfriend #16173 üzenetére
Valszeg 85 lesz, csak még keresem a lehetőséget, hogy olcsóbban jussak hozzá
(ha valaki tud ilyet nyugodtan keressen meg privátban ) -
kulerr
őstag
Sziasztok!
Egy Tokina 12-24 f4 obiért mit lehet adni? Mennyire jó üveg UWA-k között?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz kulerr #16178 üzenetére
Ezt érdemes még elolvasgatni: Kenbroki uwa összehasonlítós oldala
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
kulerr
őstag
válasz Real_Necro #16181 üzenetére
Köszönöm neked és mindenkinek a segítséget!
Ezek szerint nagyon jó kis üveg ez a Tokina 12-24[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Szeretném meg köszönni akik pár napja ajánlották a váz cserét!
Megfogadtam a tanácsot és upgrad-eltem 1100D-ről 60D-re a vázat , ég és föld a különbség a kettő közt... -
_seth_
veterán
Korábban is nézegettem a Canon EF-S 18-135 IS objektívet de a tesztek többségében kissé negatív véleménnyel voltak az obiról, canonos topikban felmerült a neve és nézegettem még este az obival készült képeket és végülis egész jó képeket készítenek vele. Jelenleg 18-55 IS II és 55-250 IS II-es obim van, érdemes a 18-135-re lecserélni? Lenne képminőségromlás vagy tekintve, hogy a mostaniak sem épp L-es obik így belefér? Bár a 250-es végtől a 135 távol lenne de későbbiekben egy 70-200 F4-es obit vennék a géphez akkor pedig aps-c egész jól passzolna a 18-135-höz a 112-336-os felállás. + A 70-200 esetében nem lenne IS, ez a fix F4-nek "köszönhetően" mennyivel lenne problémásabb mint az 55-250-es F5.6-os vége stabival?
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
titán
válasz _seth_ #16190 üzenetére
A két kitobjektívet lecserélni egy másik kitobira? Nekem nem tűnik förgetes ötletnek.
Az F4 és F5.6 között egy fé van. A stabi annál jóval többet tud.
A jelenlegi felállást milyen gyútávokon szoktad használni? Vagy csak úgy random piff-puff?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
_seth_
veterán
A 250 jól hangzik de a holdon kívül nem sok fotónál volt szerencsém használni, várra vagy valamire még rá lehet tolni de inkább olyan 150 körül van a vége amit használok max. Korábban bejött az obik cserélgetése is de már az újdonság varázsa elmúlt, ha nem lenne a képminőség jelentősen rosszabb akkor lehet már csak ezért megérné a 18-135-ös. Jelenleg még többször lenne jó ha csak előkapnám és aránylag tág tartományban tudnám is használni gyorsan.
Zozzer: értem akkor nem csak az EF obiknál kell szorozni hanem ami EF-S ott is.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
_seth_
veterán
Az STM-es jobb de az ára kb 2x annyi és nem hiszem, hogy 2x jobb is lenne, ha már 100 fölött adnék érte akkor biztosan valami mást választanék.
A képminősége hogyan viszonyulna a jelenlegi 18-55 és 55-250 pároshoz?
-
Tin
veterán
válasz _seth_ #16196 üzenetére
mindkettőnél jobb, de azért írtam fent a blende szűkülését, mert külön-külön a két obival nagyobb fényerőt tudsz elérni az egyes fókusztávolságokon, mint a 18-135-el.
17-55 vagy 15-85 obikat nézegess, ezek 100 felettiek, de jók. előbbi "fölé" bőven jó az 55-250, bár attól függ, mit fotózol. de ha ilyen nagyobb átfogású obit keresel, annál mindig lesznek kompromisszumok.
-
.DLL
veterán
válasz _seth_ #16193 üzenetére
Ha már nem akarsz obit cserélgetni, akkor esetleg Canon EF-S 18-200 IS 3.5-5.6...
A sima 18-135 egyértelmű visszalépés a két-obis felállásodhoz képest, akkor már STM... persze nem akarom másfaspénztárcájával verni a csalánt, de szerintem megéri a többlet pénzt, és ilyen átfogást ilyen minőségben jelenleg csak ez tud.
Viszont felmerül a kérdés, hogy ha 150mm-t még szoktál használni akkor nem lesz-e baj, hogyha egy korlát vagy akármi miatt már nem tudsz közelebb menni, akkor esetleg kevés lesz a 135mm.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
_seth_
veterán
Tovább túrva a netet sajnos minden gyújtótávon gyengébben teljesít a 18-135 egyedül rekeszelve jön olyan F8 környékén hasonló szintre mint a meglévő kitobik.
A 18-200 már jobb sokkal mint a sima 18-135 de úgy látom az STM verzió élesebb tőle és hasonló árban van, viszont a 18-200 értelem szerűen nagyobb zoomra képes.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Tin
veterán
válasz _seth_ #16199 üzenetére
milyen gépre kellene egyébként?
csak mert ha 1 obis felállásban gondolkozol (18-200), mert nem akarsz obikat cserélgetni, akkor miért nem veszel inkább bridge vagy hasonló gépet?
ha a képminőségre mész, akkor első körben a 18-55 és az 55-200 kétobis megoldást érdemes továbbvinni, így mindkét gyújtótávon jobban jársz. nincs 18-200-as obi még nagyon drágáért sem, ami ütős képminőségű.
alulra 17-55 vagy 15-85 (előbbi fényerősebb), fentre pedig 70-200 egyik változata vagy olcsóbb (pl 55-250), attól függ, mennyit használod.
vagy tényleg válts valami all-in-one megoldásra, azok sem rosszak ám...
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Formula-1
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Gitáros topic
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...